KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - A „szegények kenyerét” ünnepelte a Wojtyla Ház sorsközössége

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2020.02.25.
 Kedd
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 08. 20. 04:40     


A „szegények kenyerét” ünnepelte a Wojtyla Ház sorsközössége
Jelentős vendégsereg és a Wojtyla Barátság Központ gondozottai egymással karöltve ünnepelték, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű búza termett országszerte, melyből Isten gondoskodó szeretete által és nagylelkű adakozók támogatásával továbbra is lesz kenyér a Wojtyla Ház szegényeinek böjtös asztalán. Az alkalmat ebédosztás zárta a Barátok együttes tagjainak felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Jelentős vendégsereg és a Wojtyla Barátság Központ gondozottai egymással karöltve ünnepelték, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű búza termett országszerte, melyből Isten gondoskodó szeretete által és nagylelkű adakozók támogatásával továbbra is lesz kenyér a Wojtyla Ház szegényeinek böjtös asztalán. Az alkalmat ebédosztás zárta a Barátok együttes tagjainak felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

A rendezvény felszólalói egyöntetűen párhuzamot vontak a bibliai csodás kenyérszaporítás és a Wojtyla Ház eddigi működése között, melynek lényege, hogy isteni csoda történt akkor - több mint kétezer esztendeje -, amiként napjainkban is ennek lehetnek részesei a népkonyha elesettjei - immáron 12 éve.

 

Az eseményen megjelent Mák Kornél Kecskemét alpolgármestere, Lévai Jánosné, Király József és Süli Csontos Ottó önkormányzati képviselők, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke, valamint dr. Jeney Gábor, a Nagytemplom plébánosa, továbbá Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója.

 

Lévai János felszólalásában hangoztatta: „János és Márk evangélistáktól tudjuk, hogy Jézus két alkalommal is megszaporította a kenyeret. A mester nem azon dolgozott, hogy mit fog a tanítványoknak tanítani, hanem azon, hogy mit fognak enni ezek az emberek. Az Újszövetségből azt is megtudjuk, illetve érzékeljük, hogy hogyan nézett Jézus az emberekre, és azt is, hogy többnyire a szívén viselte az ott lévők napi szükségleteit, mély és belső szeretetből fakadó megindulással fordult az emberekhez. (Ez történik a Wojtyla Házban is - tette hozzá.) Neki minden egyes ember személye és üdvössége fontos. Külön mindenkiért odaadta az életét azzal a szeretettel, mint amivel a kenyeret megszaporította számukra."

 

Domján Gergely is köszöntötte az egybegyűlteket, valamint méltatta a Wojtyla Barátság Központ és alapító-igazgatója, Farkas P. József mindennapi tevékenységét. Közölte továbbá: 7000 tonna gabonát takarítottak be idén, amiből 10 ezer tonna kenyér készülhet. Kamarájuk tagságának adományai révén most ebből ajándékoztak öt barnára sült három kilós cipót a Wojtyla Ház szegényeinek.

 

Farkas P. József visszaemlékezett a szociális intézmény indulására, „amikor még csak annyit tudtunk, hogy akarjuk ezt a házat". A kenyérszaporításhoz hasonló csodaként élték meg a létesítményt magába foglaló épület felújítását, és azt is, hogy a nehézségek ellenére naponta 120 embernek tudnak melegételt biztosítani. - Az adományozóknak csupán a 20 százalékát ismerjük személyesen, a többiek maguktól jönnek. A maradék 80 százalékot tehát az Úr küldi, mert Ő figyelemmel kíséri e házat égi patrónusunkkal, Szent II. János Pál pápával egyetemben - hangoztatta.

 

Gábor atya - aki az intézmény lelki vezetője is egyben - megáldotta az adomány kenyereket, majd Lévai Jánosné és Domján Gergely társaságában - gregorián dallamok kíséretében - közösen megszegték a hatalmasra dagadt cipókat, melyeket aztán kiosztottak a közönség soraiban és az étkező helyiségben.

 

Zenei élményről a Barátok együttes gondoskodott. Az egyházi könnyűzenét, gospelt játszó zenekar tagjai nevében Boronkay Klára üdvözölte a jelenlévőket, majd egy tál melegételt ajánlott fel minden résztvevőnek, valamint a népkonyha ellátottainak. A gazdag menüt - töltött csirkecombot és krumplipürét - „Hamiló" Marton Zoltán rétes adománya, illetve Gulyás János dinnye felajánlása, mindemellett Fornetti-pogácsák tették teljessé.

 

Az ebédosztással párhuzamosan a Leuchtenberg bajor pezsgők történetét ismerhették meg a vendégek Facol Lajos, a Puszta Német-Magyar Kulturális Egyesület vezetőségi tagja tolmácsolásában.


További hírek

  Végleg felfalnak a szúnyogok – uniós stop a légi irtásnak
2020. 02. 22. 17:44 hirhatar.hu
  „A székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták” – közölte Orbán irodalmi vérebe
2020. 02. 22. 17:43 hirhatar.hu
  Csendben benyújtották a győri polgármester kettős tevékenységét engedélyező törvénymódosítást
2020. 02. 20. 15:52 hirhatar.hu
  Kényelmi cipők - minden korosztálynak!
2020. 02. 19. 09:56 kecskemeti-hirhatar.hu
  Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
2020. 02. 18. 19:28 hirhatar.hu
  Bayer Zsolt megnyugodhat: nem lesz politikai tisztogatás a vári lakások miatt
2020. 02. 18. 19:28 hirhatar.hu
  Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020. 02. 17. 21:08 hirhatar.hu
  Jogerősen nyert a DK: nem volt törvénytelen a tévészékház meglátogatása
2020. 02. 17. 21:08 hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport