. Ma Zita napja van.
XXI. Országos Református Középiskolai Áprily Lajos Vers- és Prózamondó Verseny Kecskeméten
2015-03-29 07:47:22
XXI. Országos Református Középiskolai Áprily Lajos Vers- és Prózamondó Verseny Kecskeméten

XXI. Országos Református Középiskolai Áprily Lajos Vers- és Prózamondó Verseny Kecskeméten

A Kecskeméti Református Gimnáziumban tartották szombaton a XXI. Országos Református Középiskolai Áprily Lajos Vers- és Prózamondó Verseny döntőjét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A versenyzőknek két versből kellett felkészülniük: idén az első szabadon választott vers témája a zene, a második vers pedig József Attila szabadon választott költeménye volt.

A verseny résztvevőit Kuti József református elnöklelkész köszöntötte a Kecskeméti Református Egyházközség nevében.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


- Egy olyan ember neve alatt gyűltünk most össze, aki szívesen adta a szavát és a hangját a teremtett világnak - emlékeztetett Kuti József. - Mert a teremtett világ szépségét is látta és szerette, és szívesen kölcsönözte a szavát, hogy dicsérjük együtt a teremtő Istent, a teremtett világgal. Szívesen adta a szavát és a hangját, mert egyetértett a teremtett világgal, ami az Isten dicséretét illeti. Ő is szívesen dicsérte az Istent az Istentiszteleteken, a gyülekezetben, a református gimnáziumban, az egyházban, a magánéletében, az egész életében. Erdélyben, a Dunakanyarban, Budapesten: bárhol, ahol élete során járt. Egy olyan ember neve alatt gyűltünk egybe, aki a mai napot egy szép Isten-dicséretté nemesítheti. Én azt kívánom mindenkinek, hogy legyen ez a nap örömteli nap: nemcsak a szép szavaknak, a szép hangnak a dicsérete, hanem a teremtett világnak a dicsérete. Ebben a kettőben egyesüljön ez a mai nap: adjon sok örömet tanárnak, diáknak, szülőknek.

 

A református elnöklelkész után Szenes Mártonné Durucz Anna, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatónője is köszöntötte a vers- és prózamondó verseny mezőnyét. Elmondta, hogy a versenyen résztvevő 29 diák a „hazai", azaz a kecskeméti indulókon kívül Budapest, Debrecen, Gödöllő, Halásztelek, Kaposvár, Karcag, Kiskunhalas, Kunszentmiklós, Mezőtúr, Miskolc, Nagykőrös, Pécs, Sárospatak, Tata református középiskoláiból érkeztek.

Bemutatta a zsűrit, melynek elnöke Orbán Edit Radnóti-díjas, és Toldi-díjas, magyar szakos drámapedagógus, a Kecskeméti Katona József Gimnázium tanára volt. A zsűri tagjai pedig Sára Bernadette színművész, Buda Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, a Magyar Versmondók Egyesülete tiszteletbeli elnöke, Füzi László József, a Forrás főszerkesztője és Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója voltak.

A rendezvényt támogatták:

Kecskeméti Református Egyházközség, Áprily Lajos Alapítvány, Kossuth Könyvkiadó, Akadémiai Kiadó, Magvető Kiadó, Református Kálvin Kiadó, Harmat Kiadói Alapítvány, Osiris KFT, Parakletos Könyvesház, Szépirodalmi  Könyvkiadó, Libri Könyvesbolt, Gárdonyi Teaház,Tourinform Iroda Kecskemét, Paska László, Kőrös Sára, Vas Virág Sára családja, Balogh Dániel családja, Balaton Vince családja, Ambruska Tamás családja, Font  Dorina családja, Iványi Bence családja, Godó Sámuel családja, Ficsór István családja, Katona Eszter családja, Bene Dóra Virág családja, Gál Kristóf családja, Liszkai Milán családja, Zuberecz Márton  családja, Oláh Döniz családja, a 7.a; 9.c; 11.c; 11.b; 12.c osztályok szülői munkaközössége.

Utoljára frissítve: 2015-03-29 07:47:55

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>