. Ma Ervin napja van.
Vádemelés egy repülésoktató ellen Kecskeméten
2016-11-19 04:30:16
Vádemelés egy repülésoktató ellen Kecskeméten

Vádemelés egy repülésoktató ellen Kecskeméten

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt vádat emelt egy 63 éves repülésoktató férfi ellen, aki 2015. október 18-án a jakabszállási repülőtéren egy növendéket oktatva gondatlanságból a földnek csapódott egy sportrepülőgéppel. (Fotó: Google Earth)

 

 

 

 

 

A 63 éves repülésoktató vádlott 2015. október 18-án este éjszakai repülési feladatot hajtott végre egy kétüléses sportrepülőgéppel a jakabszállási repülőtéren egy férfi növendékkel együtt. A kiképzés során iskolaköröket végeztek, ami azt jelenti, hogy a leszállópálya fölé repülve a géppel érintették a talajt, majd egyből felemelkedve folytatták a repülést (úgynevezett „touch and go" repülés).

 

Az egyik földhöz közelítés során a vádlott úgy ítélte meg, hogy a gép túl magasan van, ezért úgy döntött, hogy a talaj érintése nélkül áthúznak a kifutó felett. A kifutópálya szegélyfényeit elhagyva azonban az éjszakai látási viszonyok miatt nem látták folyamatosan a földfelszínt. Ennek ellenére nem tértek át műszeres repülésre és nem ellenőrizték a sebesség- és a magasságmérőt sem.

 

Mindezek miatt azt sem vették észre, hogy a gép - az általuk vélt emelkedés helyett - intenzíven süllyedni kezdett, így a kifutópálya után 50 méterrel a földhöz csapódtak. A balesetben személyi sérülés nem történt, de a repülőt vezető vádlott az általa szállított növendék életét, testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

 

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt az ügyész légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Utoljára frissítve: 2016-11-19 04:34:55

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>