. Ma Ervin napja van.
Ünnepi fogadást adott a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia
2015-04-19 21:39:36
Ünnepi fogadást adott a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia

Ünnepi fogadást adott a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia

A Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia ünnepi fogadása és a város új, multifunkciós csarnokának első hivatalos bemutatóját tartották meg szombat este a Four Points by Sheraton Kecskemétben. Az eseményen részt vett Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, és köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya.





Újraéled a régi uszoda! - erről szólt a szombat este a Four Points by Sheraton Kecskemétben. Megelőzően azonban Béres Tímea, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia vezetője, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sport-szakmai igazgatója számolt be a rangos vendégseregnek az akadémia 2014/2015-ös szezonjáról a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia második éves „születésnapján" a kosárlabda kecskeméti támogatóinak.

- Továbbra is legfontosabb feladatunknak tartjuk azt, hogy népszerűsítsük a kosárlabda sportágat minél több gyermek számára - mondta Tímea. - És kínáljuk a sportolási lehetőséget minél jobb körülmények között. Fontos, hogy tehetségeket neveljünk, akik később az élsportban, a válogatottban is megállják a helyüket.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT

 
Szeptemberben az akadémia a szezont 23 csapattal, 10 előkészítő csoporttal, 550 gyermekkel kezdte. Ma már viszont 36 csapatban, 610 gyermek sportol a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián. Melynek U16-os fiú kosárlabdacsapata közép-Európa legnagyobb nemzetközi utánpótlás tornáján, Bécsben, 84 résztvevő között az ötödik lett. Az U11-es fiú csapatok pedig történelmet írtak: először fordult elő ugyanis, hogy a régió első három helyezettje egy sportszervezetből került ki. Ők maguk között harcoltak meg azért, hogy az országos A és B döntőbe juthassanak.  

Az akadémia az elmúlt két évben 6 kecskeméti iskola tornatermét és öltözőjét újította fel Kecskemét város önkormányzatával karöltve. A tervek pedig: a Benkó Zoltán Szabadidő Központban egy kültéri pályát terveznek, valamint a régi városi uszoda felújítását. Ez utóbbi három év alatt valósulhat meg.

Béres Tímea köszönetet mondott a támogatásért Kecskemét Város Önkormányzatának, a Mercedes-gyárnak, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, és az akadémiát támogató cégeknek, cégvezetőknek. Valamint virágcsokorral köszöntötte az „Év Sportolója" különdíjast, Gereben Líviát, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia sportolóját (U16 Eb 5. helyezett, Balkán Kupa 1. helyezett, Olimpiai Reménységek Versenye 1. helyezett és a torna legértékesebb játékosa).

Az ünnepi fogadáson jelenlévő Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöke, Szolnok polgármestere elismerően szólt arról a munkáról, amit a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia, Béres Tímea - akit felkértek arra, hogy legyen a magyar női kosárlabda válogatott csapatvezetője -, és Kecskemét városa tett a kosárlabda sportágért.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya megköszönte Béres Tímea munkáját, majd arról beszélt, hogy Kecskemét városvezetése hagyományosan mindig lehetőségekben gondolkodik, a lehetőségekből bizalmat teremt, a bizalom pedig kötelességre sarkallja. Mindemellett a kosárlabda szeretet régi tradíció a városban.

- Az is tradicionális kecskeméti szokás, hogy mentsük meg értékeinket vagy építsünk közösen egy újat - mondta a polgármester asszony. - A régi uszodát is ezért újítjuk fel, mely éppen 50 éves lesz, mire ez a munka elkészül. Akkorra pedig már a mai kor igényeinek megfelelő, multifunkciós, rekreációs sportközpont lesz ott. Úgy, hogy megtartottuk a profilját és továbbra is a város ifjúságának szolgálatában marad.

Béres Tímea ismertette a sportfejlesztési pályázat részleteit, mely lehetővé teszi az uszodaépület multifunkciós edzőcsarnokká történő átalakítását. A régi uszodatérben három sportpályát alakítanak ki: a középső pálya részben süllyesztett marad, hogy a nemzetközi szabályok által előírt belmagasságnak is megfeleljen. Lesz két futófolyosó, erősítőterem, öltözők, irodák.

A szombat esti programon dr. Zombor Gábor mondott pohárköszöntőt, majd záróeseményként különleges attrakcióra került sor. A műsort vezető Knézy Jenő kiszólította a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia legjelentősebb támogatóit, hogy tenyérlenyomatukról mintát vegyenek. Ezeket azután a megvalósuló multifunkciós edzőcsarnokban helyezik majd el.

Utoljára frissítve: 2015-04-19 21:40:27

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>