. Ma Zita napja van.
Új gyülekezeti termet avatott a református gyülekezet Katonatelepen
2016-02-08 03:43:51
Új gyülekezeti termet avatott a református gyülekezet Katonatelepen

Új gyülekezeti termet avatott a református gyülekezet Katonatelepen

Ünnepélyesen átadták a református templom új gyülekezeti termét vasárnap délelőtt Katonatelepen. A nemzetiszínű szalagot Hörcsök Imre főgondnok vágta át.

 

 

 

 

 

 

 

 

A hálaadó istentiszteleten részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Falu György, a 15-ös számú választókerület (ide tartozik Katonatelep is) Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője és Hörcsök Imre, a Kecskeméti Református Egyházközség világi elnöke, főgondnoka, a 8-as számú választókerület Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője is. Varga Nándor elnöklelkész hirdetett igét, az építkezés történetét pedig Laczay András, a katonatelepi gyülekezet lelkipásztora foglalta össze.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A katonatelepi családok gyermekei már oly nagy számban járnak az istentiszteletekre, hogy „kinőtték" a katonatelepei lelkészi hivatal 21 négyzetméteres irodájának méreteit. Így szükségessé vált egy, a templomhoz kapcsolódó nagyobb terem megépítése. Ennek alapkövét még 2014. szeptember 28-án tették le, mostanra pedig befejeződött az építkezés.

A Kecskeméti Református Gyülekezet 2015-ös költségvetésében külön tételt kapott a katonatelepi beruházás. Emellett az Emberi Erőforrások Minisztériumához is pályázatot adtak be, amely kedvező elbírálást nyert. A beruházáshoz az egyházközség presbitériuma 10 millió forintot szavazott meg előzetesen, pályázati pénzből 4.8 milliót nyertek, céladományként pedig 3 millió forinttal adakoztak a gyülekezeti tagok: nagyobb részt katonatelepiek. Végül 2015 nyarán ténylegesen is megindulhatott az építkezés, mely idén januárban ért véget.

A hálaadó istentiszteleten köszönetüket fejezték ki azoknak, akik az építkezés valamelyik szakaszában részt vettek. Dunszt István, a Kecskeméti Református Egyházközség presbitere egy grafikát készített az új épületről, és ennek egy-egy példányát kapták meg az építők, az építkezésen dolgozók.

Utoljára frissítve: 2016-02-08 04:15:47

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>