. Ma Ervin napja van.
Szüreti Napot szervez szombatra a kadafalvi részönkormányzat
2014-09-15 15:58:02
Szüreti Napot szervez szombatra a kadafalvi részönkormányzat

Szüreti Napot szervez szombatra a kadafalvi részönkormányzat

Javában készülnek a településen a szeptember 20-i, szombati Falu- és Szüreti Napra. Amelynek 13 órakor induló lovas felvonulásán a tervek szerint Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester is részt vesz.








A programok között helyet kap majd a kadafalvi iskolások és óvodások színes műsora, de lesz főzőverseny is, amit szakértő zsűri mustráz majd. Valamint Kadafalva egy települési zászlót is avat az idei falunapon.

 

Az elmaradhatatlan, immár hagyományosan jó hangulatú lovas felvonulás 13 órakor indul. A délután és az este pedig a szórakozásé lesz, amelynek színvonaláról a falu- és szüreti nap sztárvendégei – a Csík zenekar, Solymos Tóni, Tolvai Renáta és Cozombolis - gondoskodnak. Este utcabál zárja az eseményeket.

 

 

- A kadafalvi falunap idén is nagyon színvonalas programmal valósul meg – mondta Mák Kornél alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője. – Ez lesz a negyedik ilyen, mert azóta tartunk Kadafalván Szüreti Napot, amióta én vagyok ott a képviselő. Nem csak Kadafalváról, hanem Szarkás. Úrihegy és Felsőcsalános városrészekből is várjuk a vendégeket.


Mák Kornélt a szervezésben a részönkormányzat tagjai segítik. Mindenkinek meg van a saját feladata: Fityó József például a fogatokat szervezi, a programokért Oláh József felel, a főzések koordinátora pedig Tóth Feri bácsi. A falunap költségeit részben a részönkormányzati keretből, másrészt pedig szponzorok támogatásából állják.

 

- Fontos volt számunkra, hogy megújuljon a környezet is – folytatta Mák Kornél. - Ennek részeként a kadafalvi kápolnát a részönkormányzat költségén, részönkormányzati keretből, több mint 300 ezer forintból a nyáron kifesttettük. Megújult az iskola előtti buszmegálló, és itt mondanám el, hogy a terveink között szerepel az iskola és a kápolna közötti területen egy közösségi ház megépítése is, amire lázasan keressük a pályázati lehetőséget.


A településnek szüksége is lenne erre, hiszen például – ezt talán kevesen tudják - a falunapnak helyet adó telek magánkézben van. Barta Pál cégvezető, azaz a Heliport tulajdona, ám ilyenkor ingyenesen átadja a településnek a Szüreti Napra.

 

Nem kizárt azonban, hogy nemsokára már nem csak Kadafalván, hanem a település magyar testvértelepülésén, Mohorán is tarthatnak majd szüreti napot a kadafalviak. A Balassagyarmattól 10 kilométerre, a Cserhát hegységben lévő Mohorán ugyanis telket vásárolt a Kadafalváért Alapítvány. A kuratórium több tagja magánvagyonából adta össze a mohorai terület árát, társult hozzájuk Mohora, és azt tervezik, hogy a későbbiekben egy pincét építenek rá közösen.

 

- Örülök neki, mert ha felépül, akkor Kadalvának, az itt élőknek lesz egy újabb kulturális lehetősége, célpontja ez a vendégfogadásra is szolgáló mohorai épület. Amit természetesen nyitottá tennénk a lakosság felé, így bátran látogathatnák Kadafalváról – mondta Mák Kornél.


Utoljára frissítve: 2014-09-16 07:36:59

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>