. Ma Ervin napja van.
Sikert aratott a Cantemus kórus Kecskeméten
2014-07-22 07:05:04
Sikert aratott a Cantemus kórus Kecskeméten

Sikert aratott a Cantemus kórus Kecskeméten

Zsúfolásig telt „nézőtér” előtt, nagy sikerrel lépett fel a Kodály Művészeti Fesztiválon a Nyíregyházi Cantemus Kórus Cantemus Vegyeskara hétfő este a Piarista templomban.









A Cantemus Vegyeskar megalakulását a belső igény szülte. A közös éneklés gyermekkorban megélt nagyszerű élménye. A kórus első megjelenése 1993-ban a Kodály Iskola fennállásának 100 éves évfordulóján Thomas Tallis híres negyvenszólamú motettájával, a Spem in Aliummal nemcsak a közönségre tett nagy hatást, de már ekkor érezhető volt: elkerülhetetlen, hogy a kóruséneklés eme legteljesebb formájának, a vegyeskari éneklésnek ne legyen folytatása. A régi diákokból álló, Szabó Dénes vezényelte énekkar évekig csak jeles alkalmakra állt össze egy-egy produkció erejéig, majd 1998-ban az alkalmi együttes folyamatos munkába kezdett Szabó Soma - egykori Cantemus tag, a Banchieri Énekegyüttes művészeti vezetője – irányítása alatt.

 

Azóta a kórus heti rendszerességgel próbál és aktív szerepet vállal itthon és külföldön adott koncertjeivel egyaránt. A kórus az eltelt évek során számtalan díjat nyert, Kecskeméten pedig közönségsikert arattak.

 

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETI A KÉPGALÉRIÁT!

 


Utoljára frissítve: 2014-07-22 07:06:05

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>