. Ma Ervin napja van.
Sakkozó magyarok Lakiteleken
2014-08-22 06:16:21
Sakkozó magyarok Lakiteleken

Sakkozó magyarok Lakiteleken

A Bács-Kiskun megyében rendezett sakk események közül évek-óta kiemelkedik a Népfőiskola Alapítvány Lakitelek szervezésében a Kárpát-Medencében Sakkozó Magyarok világtalálkozója, amit az idén - immár a XIX. alkalommal - augusztus 11-19 között rendeztek meg.

 

 

 

 

A minősítő- és gyermek-versenyeken 85-en, a villámversenyeket is beleszámítva, a bejárókkal együtt, több mint 130-an játszottak itt, áldozták idejüket kedvenc sportágunk gyakorlásának. A fő-versenyen 66-játékos nemzetközi minősítési pontokért is-, a gyermek-mezőny 19 résztvevője csak a díjakért, dicsőségért sakkozott.

 

A versenyt külön-programok, szabadidős-tevékenységek is színesítették: játszhattak szimultán-versenyen Sinka Brigitta Guines-rekorderrel, különféle csapat- és egyéni vetélkedőkön, (villám-, rapid-, tandem- és egyéb sakk-játék mellett minigolf-, futball-, ping-pong stb.) mérkőzéseken mérhették össze erejüket, ügyességüket, melyeken a kisérők- és a bejárók is szívesen részt vettek.

 

Mindezek tökéletesen hozzájárultak a világtalálkozó fő célkitűzésének, a magyarság összetartozás-tudata erősítésének megvalósulásához is.

 

A díjkiosztó-, záró-ünnepségen a résztvevők nagy-örömére, Lezsák Sándorné igazgatónő bejelentette, hogy a találkozó folytatódik, a jövő évben a jubileumi, XX. találkozóra is sor kerül, így a sokak által megkedvelt sorozat nem szakadhat meg. A díjazottak serleggel-, ajándékokkal- és könyv-csomagokkal távozhattak.

 

Az Open verseny legjobbjai:


A világtalálkozó bajnoka, I. Lévay Sorin (Románia/Erdély/Szatmánémeti) (7,5pont), II. Simonyi Zoltán (7,-), III-IV. Juhász Bencze, Darázs Zoltán (6,5-6,5p), V-VI. Kósa Jenő, Pallag Gergely (6 – 6 pont).

 

Női: I. Szabó Nikita (4pt)

 

A gyermek-verseny díjazottjai: I. Ilonczai Levente Dávid (7pont), II-IV. Kertész Mátyás Ármin, Égető Tamás és Virág Tamás (4,5 – 4,5 pont).

 

Lányok: I. Bánszegi Borbála (3,5 pont), II. Gyurkovics Noémi (3), III. Pilisi Ilona (2,5pont)

 

A találkozó egyúttal nyílt Bács-megyei Egyéni- és Csapatbajnokságnak volt meghirdetve, a díjazottak a megyei csapatok, illetve a csapatokban leigazolt, vagy itt-lakó játékosok lehettek, akik a tabellákon elfoglalt helyezésük szerint az alábbiak:

 

Bács Megye 2014. évi Egyéni-villámverseny bajnoka: I. hely Keresztes Richárd (TÁKISZ SE Kecskemét), II. Farkas Tibor (Félegyházi Honvéd / Magyarkanizsa), III. Keresztes Zoltán (TÁKISZ SE Kecskemét).

 

Bács Megye 2014. évi Egyéni-villámverseny Női bajnoka: Nagy Noémi (Félegyházi Honvéd /Csongrád)

 

Bács Megye 2014. évi Egyéni-villámverseny Ifjúsági bajnoka: Miszler Levente (Tóth L. SE Kecskemét)

 

Bács Megye 2014. évi Csapat-villámverseny bajnoka: I.hely Tóth László SE Kecskemét, II. TÁKISZ SE Km, III. Félegyházi Honvéd TK., IV. Soltvadketi TE.

 

Bács Megye 2014. évi Egyéni bajnoka: I.hely Kemény Csaba (Félegyházi Honvéd), II. Kecskeméti Árpád (Félegyházi Honvéd / Magyarkanizsa), III. Retkes Péter (Röszkei SE/Kiskunfélegyháza).

 

Bács Megye 2014. évi Egyéni Ifjúsági bajnoka: Kecskeméti Árpád (Félegyházi Honvéd / Magyarkanizsa), II. Retkes Péter (Röszkei SE/Kiskunfélegyháza), III. Szekeres János (TLSE Kecskemét)

 

Bács Megye 2014. évi Egyéni Ifjúsági-Női bajnoka: Szekeres Orsolya (Félegyházi Honvéd)

 

Néhány további játékos a nagyon szerény megyei-küldöttségből, alábbiakban dicséretet érdemel, díjazás nélkül, nevük feltüntetésével:

 

Felnőttek: Donkó Mátyás (TÁKISZ SE Kecskemét) örökös-résztvevő (mind a 19-szer játszott), valamint a Kiskunfélegyházi Honvéd TK-ból Tóth Kázmér és Bicskei Mihály. Az ifjúságiak között Tóth László és Hideg Ferenc Bendegúz (Félegyházi Honvéd) és Angebrandt Ákos (Kiskunhalasi Sakk Klub/Soltvadkert), Bozsóki Dániel (Soltvadkert), akik ha szerény eredménnyel is, de képviselték megyénket (is) a hivatalos versenyeken.

 

A rendezvényen a Leg-tapasztaltabb Dán Ferenc volt(33-07-14), aki 75-évvel idősebb, mint a legkisebb "királylány": Ilonczai Dóra (2008.11.05)

Utoljára frissítve: 2014-08-22 06:18:43

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>