. Ma Konstantin napja van.
Robotokkal versenyeztek a kecskeméti főiskolások
2015-09-26 19:08:08
Robotokkal versenyeztek a kecskeméti főiskolások

Robotokkal versenyeztek a kecskeméti főiskolások

Izgalmas tereprobot versenyt rendeztek a Kutatók Éjszakáján a Kecskeméti Főiskola Homokbányai Tudósházánál lévő „Hangárban". A BÁCSVÍZ Zrt. által támogatott TERRO-X nevű programot pontozással a GIXER nevű csapat nyerte (a robot a fenti fotón látható), valamint a bírálói különdíjat is ők kapták.

 

 

 

 

 

A Kecskeméti Főiskola Tudósháza mellett alakították ki a kőtörmelékes emelkedőt, a vizes árkot, a homokos, valamint fűrészforgácsos szakaszokat, fatörzsekből készített akadályokat, és a szintkülönbséget is magába foglaló pályát. Ahol a Kecskeméti Főiskola mérnök, illetve informatikus hallgatói által készített robotok nagyszámú nézőközönség előtt órákon keresztül versenyeztek. Miközben szigorú zsűri pontozott: a zsűri tagja volt egyebek között Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, és Temesvári Péter, a BÁCSVÍZ Zrt. fejlesztési és térinformatikai osztályának vezetője is.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A BÁCSVÍZ Zrt. és a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara között komoly együttműködési folyamat indult el, amely elsősorban K+F+I projektekre fókuszál. Az energia menedzsment rendszer kialakítása a Smart City részeként, valamint az akusztikus szivárgás kereső rendszer fejlesztése a két leginkább ígéretes terület, jelentős amelyben előrelépést vár a cég az együttműködés kapcsán. Ezen kívül a biogáz előállítási folyamat katalizáló anyagok és elektromos meghajtású járművek is közös kutatási témák között szerepel. 

A BÁCSVÍZ Zrt. fontosnak tartja a jó és hatékony együttműködést a Főiskolával. Valamint a társadalmi szerepvállalás részének tekinti a TERRO-X-hez hasonló rendezvények támogatását, a tehetséggondozást.

Utoljára frissítve: 2015-09-26 19:12:35

További híreink
Akkora a jólét, hogy húsvétra már 60 forintért is vehetünk tojást
A megnövekedett kereslet miatt a termelőknek ilyenkor több tyúkot kell tartaniuk, ez veri fel az árakat. Húsvét előtt megint jelentősen drágul a tojás. Jelenleg 35 forint...
2019-03-25 09:29:02, Hírek, Fókuszban Bővebben
GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
A kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét. A kormányhatározat kedden lép hatályba.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.
2018-03-12 17:33:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére