. Ma Tünde napja van.
Robotokkal versenyeztek a kecskeméti főiskolások
2015-09-26 19:08:08
Robotokkal versenyeztek a kecskeméti főiskolások

Robotokkal versenyeztek a kecskeméti főiskolások

Izgalmas tereprobot versenyt rendeztek a Kutatók Éjszakáján a Kecskeméti Főiskola Homokbányai Tudósházánál lévő „Hangárban". A BÁCSVÍZ Zrt. által támogatott TERRO-X nevű programot pontozással a GIXER nevű csapat nyerte (a robot a fenti fotón látható), valamint a bírálói különdíjat is ők kapták.

 

 

 

 

 

A Kecskeméti Főiskola Tudósháza mellett alakították ki a kőtörmelékes emelkedőt, a vizes árkot, a homokos, valamint fűrészforgácsos szakaszokat, fatörzsekből készített akadályokat, és a szintkülönbséget is magába foglaló pályát. Ahol a Kecskeméti Főiskola mérnök, illetve informatikus hallgatói által készített robotok nagyszámú nézőközönség előtt órákon keresztül versenyeztek. Miközben szigorú zsűri pontozott: a zsűri tagja volt egyebek között Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, és Temesvári Péter, a BÁCSVÍZ Zrt. fejlesztési és térinformatikai osztályának vezetője is.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A BÁCSVÍZ Zrt. és a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara között komoly együttműködési folyamat indult el, amely elsősorban K+F+I projektekre fókuszál. Az energia menedzsment rendszer kialakítása a Smart City részeként, valamint az akusztikus szivárgás kereső rendszer fejlesztése a két leginkább ígéretes terület, jelentős amelyben előrelépést vár a cég az együttműködés kapcsán. Ezen kívül a biogáz előállítási folyamat katalizáló anyagok és elektromos meghajtású járművek is közös kutatási témák között szerepel. 

A BÁCSVÍZ Zrt. fontosnak tartja a jó és hatékony együttműködést a Főiskolával. Valamint a társadalmi szerepvállalás részének tekinti a TERRO-X-hez hasonló rendezvények támogatását, a tehetséggondozást.

Utoljára frissítve: 2015-09-26 19:12:35

További híreink
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
A számítógép működésének alapvető eleme: a videókártya
A videókártya a számítógépek nélkülözhetetlen eleme, ez az az alkotórész, amely felelős a számítógép megjelenítéséért. A kártya feldolgozza a számítógép által küldött kép...
2020-04-15 13:12:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kényelmi cipők - minden korosztálynak!
Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a kényelmi cipők kifejezetten az idősebbek számára készültek, és hogy ormótlan, nem túl trendi darabok. Pedig egyre több olyan kényelm...
2020-02-19 09:56:54, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kijárási korlátozások vasárnap éjfélkor megszűnnek Budapesten - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget ve...
Bővebben >>