. Ma Ervin napja van.
Robbanás egy Pákozdi csata utcai lakásban
2017-05-01 10:46:10
Robbanás egy Pákozdi csata utcai lakásban

Robbanás egy Pákozdi csata utcai lakásban

Robbanás történt Kecskeméten, egy Pákozdi csata utcai lakásban. A tűzoltókat a 16-os számú házhoz riasztották hétfőn délelőtt, ahol az eddigi információk szerint teljesen kiégett egy 2. emeleti lakás.

 

Az elsődleges információk szerint egy súlyos égési sérültje van a robbanásnak. Férfi, és - szintén az elsődleges információk szerint - ő tartózkodott a második szinten lévő lakásban, ahol a robbanás történt. Mentőhelikopterrel szállítják kórházba: nagy valószínűséggel Budapestre. A helikopter Kecskeméten a közeli Penny áruház parkolójában szállt le és ott vették át a mentőktől a megégett férfit. 

 

A szomszéd lakásban hárman könnyebben sérültek meg. Őket mentő viszi a kórházba.

 

 

A környéken összegyűlt emberek körében az terjedt el, hogy az a férfi, akinek a lakásában a robbanás történt, pszichiátriai kezelt. Ez az információ hangsúlyozottan nem ellenőrzött, és egyelőre csak szóbeszéden alapul.

 

A helyszínre érkezett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is, aki telefonon nyilatkozott hírportálunknak:

- Egyelőre még tart a műszaki felmérés és a kárfelmérés, így a lakók nem tudnak visszamenni, hogy megnézzék, a lakásukban keletkezett károkat. Amit eddig mi intéztünk: kinyitottak a Móra Ferenc iskolát, hogy ott ideiglenesen el tudjanak helyezkedni. Ezzel párhuzamosan önkormányzati lakásokat is készítünk elő, hogy aki nem mehet vissza az otthonába, az ideiglenesen ezekben legyen elhelyezve.

 

A szomszédos óvodában is károkat okozott a robbanás, de ezek nem olyan jellegűek, amiket ne lehetne kijavítani rövid időn belül. Így az óvoda holnap már biztosan tudja fogadni a gyerekeket.


A katasztrófavédelem hivatalos közleménye a következő:

"A tűzoltók kimentették a lakókat az épületből.

Elsődleges információk szerint robbanás történt, majd tűz ütött ki egy többszintes társasház egyik lakásában a kecskeméti Pákozdi Csata utcában. A helyszínre kiérkezett városi hivatásos tűzoltók azonnal megkezdték a lakók kimenekítését az épületből, és két vízsugárral oltani kezdték a tüzet, amely nem terjedt át más lakásra. Az egységek hőkamerával átvizsgálták az épületet, ahonnan minden lakót kimenekítettek. Folytatják az oltási munkálatokat, emellett a gáz- ás az áramszolgáltató szakembereit várják a helyszínre."

 

(Fotók: Szabó-Kis Krisztián)


Frissítés:


Eloltották a tűzoltók annak a lakásnak a tüzét, amely gázrobbanás miatt gyulladt ki korábban a kecskeméti Pákozdi Csata utcában, egy ötemeletes társasház első emeletén.

 

A tűzzel és robbanással érintett ingatlan lakóját súlyos égési sérülései miatt mentőhelikopterrel szállítottak el. A mentők két könnyű sérültet a helyszínen elláttak, egy ember pedig füstmérgezés miatt került kórházba.

 

Az eset miatt a ház huszonnyolc lakója elhagyta az épületet, közülük hat lakót a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó tűzoltók menekítettek ki. A robbanás miatt az érintett lakás teljesen kiégett, jelentősen károsodott, a szomszédos lakások és a teljes lépcsőház nyílászárói kitörtek.

 

A törmelékek a lakóépület melletti óvoda udvarába is bekerültek, valamint a ház előtt parkoló gépkocsikban is kárt tettek. Az érintett lakóház lakóit a közeli általános iskolában helyezik el ideiglenesen, a szomszédos lépcsőházakba visszatérhettek az ott élők. Az épület állapotának vizsgálatára hamarosan a helyszínre érkezik egy statikus is.


Utoljára frissítve: 2017-05-01 11:31:32

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>