. Ma Ervin napja van.
Rekord számú résztvevő az Univer24-en
2017-02-11 15:23:31
Rekord számú résztvevő az Univer24-en

Rekord számú résztvevő az Univer24-en

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó mellett ismét több száz gyermek és felnőtt csobbant a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájának medencéjébe az „Univer24 - Az úszás ünnepe" elnevezésű eseményen. A rendezvény egy hosszútávúszó teljesítménypróba, ahol amatőr és profi úszók 100 méteres táv megtételétől kezdve akár 24 órát is a medencében tölthetnek. A névadó Univer Product Zrt-nek, Kecskemét városának és a Kecskeméti Fürdőnek 2017-ben is az a célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra és kedvet adjon a kicsiknek és nagyoknak a vízi sportokhoz.

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

Az „Univer24 - Az úszás ünnepe" elnevezésű 24 órás eseményen - amely inkább valódi ünnep mintsem verseny -, profi és amatőr sportolók az úszás iránti szeretetüket és rajongásukat fejezhetik ki. A vizes sportok iránt elkötelezettséget vállaló Univer Product Zrt., Kecskemét város vezetése és a Kecskeméti Fürdő immár harmadik alkalommal szervezi meg a város legnagyobb tömegsport rendezvényét. A rendezvény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

 

Az eseményen az előző évekhez hasonlóan a hosszú távot választók 24 órát töltenek a medencében az egynapos úszások szabályai szerint, az amatőrök - iskolai és civil csapatok - pedig ezzel egyidőben, ugyanabban a medencében egyénenként legalább 100 métert tempóznak, lelkesen támogatva a hosszútávúszók teljesítményét.

 

„2015 februárjában az első Univer24 eseményen 1800 profi és amatőr úszó vett részt, egy évvel később, 2016-ban már 2200 előzetes nevezés után közel 2500 sportoló csobbant a Kecskeméti Fürdő versenymedencéjébe. Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2017. február 11-12-i eseményre több, mint 2500-an regisztráltak, ami nemcsak azt mutatja, hogy az idei lesz a legnagyobb Univer24 esemény, hanem a növekvő részvételi szám a vizes sportok, a mozgáson alapuló életforma népszerűségének emelkedését is jelzi" - mondta el Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója.

 

Az Univer24 2017-es díszvendége Hosszú Katinka, aki az Univer Product Zrt. partnereként érkezik a rendezvényre.

 

„Bízunk abban, hogy Katinka személyes jelenléte, akárcsak vállalatunkkal közös munkája sok kecskeméti és környékbeli amatőr és profi sportolót csábít a Kecskeméti Fürdő medencéjéhez, akik kedvet kapnak az úszáshoz. Nem mindennapi esemény, amikor nemcsak találkozhatnak, hanem egy medencében úszhatnak világklasszis sportolóinkkal" - tette hozzá a vezérigazgató.

 

A Magyar Úszó Szövetség új elnöke, Dr. Bienerth Gusztáv is elfogadta a szervezők meghívását, így Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszó, Takács Orsolya világ- és Európa-bajnok, valamint Kis Gábor és Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázók mellett ő is részt vett az Univer24 2017. február 11-én 10 órakor kezdődő félórás megnyitó ünnepségén.

 

Dr. Bienerth Gusztáv a rendezvény megnyitóján adta át Hosszú Katinkának a FINA hivatalos oklevelét a háromszoros olimpiai bajnok 400 vegyesen elért világcsúcsáról, amelyet nagy örömmel vett át az úszónő.

 

Ezt követően a sportoló legendák a 11 órai rajtnál a rajtkőről együtt csobbantak a medencébe a verseny résztvevőivel, a több száz iskolással és a 24 óra teljesítésére vállalkozó hosszútávúszókkal.

 

A 24 órás megmérettetés idén öt fő részvételével zajlik: Hajdú László (Kecskemét, a 2015-ös Univer24 győztese, a 2016-os Univer24 2. helyezettje), Tóth Béla (Debrecen), Demény Helga (Kolozsvár - Románia), Kálmán Péter (Veszprém), Illés Sándor (Gyula). A hosszútávúszó teljesítménypróbán a tavalyi 78,3 km-es rekordot legnagyobb mértékben megdöntő úszó külön díjazásban részesül.

 

A profi sport mellett az Univer24 a tömegsportról is szól. Ezt erősíti, hogy az Univer Product Zrt., a kecskeméti és más településekről résztvevő általános- és középiskolák részére támogatási programot hirdetett.

 

Két kategóriában - kis és nagy létszámú iskolák - az első 3 legtöbb úszót indító iskola alapítványa 150.000, 100.000 és 75.000 Ft értékű vásárlási utalványban részesül, a nem helyezett iskolák között pedig 4 x 50.000 Ft értékű támogatást sorsolnak ki. Az iskolák és szervezőik lelkesedését jól mutatja, hogy 2016-ban a 200 fős tanulói létszám feletti iskolák versenyében két iskola is több, mint 200 fővel vett részt, míg a 200 diák alatti iskolák versenyében győzedelmes iskola 128 fővel képviseltette magát. Idén 26 iskola nevezett a megmérettetésre, amely szintén meghaladja az előző évi regisztrációt.

 

Az esemény további különleges versenyt is tartogat: a Hosszú Katinka nevéhez kapcsolódó IRON CORPORATION kihívta két támogatóját, az UNIVER-t és a BIOTECHUSA-t egy 24 órás váltóúszásra. A két szponzor egy 12-12 főből álló közös csapatot alkotott UNIVER ÉS BIOTECHUSA EXTRÉM CSAPAT néven, és száll versenybe az IRON CORPORATION csapatával. Az Univer külön civil csapattal is indul, az UNIVER STANDARD csapatában 58 Univer munkatárs vállalja a megmérettetést.

 

A rendezvény támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő.

 

Az esemény főtámogatója az Univer Product Zrt., aki immár 2013 óta a Magyar Vízilabda Válogatott támogatója, és aki lokálpatriótaként aktív szerepet vállal Kecskemét szociális, sport, kulturális, művészeti életének és értékeinek támogatásában. A vállalat számára fontos, hogy működésében a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás ne csak elmélet szintjén legyen jelen, hanem a hétköznapokba is beépülve további értéket teremtsen.

Utoljára frissítve: 2017-02-11 16:33:31

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>