. Ma Ervin napja van.
Polgári jogi jogesetmegoldó verseny a Kecskeméti Törvényszéken
2014-12-10 21:12:36
Polgári jogi jogesetmegoldó verseny a Kecskeméti Törvényszéken

Polgári jogi jogesetmegoldó verseny a Kecskeméti Törvényszéken

A Kecskeméti Törvényszék Polgári, Gazdasági, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma és a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara szerdán rendezte meg az immár több éve hagyománnyá vált „polgári jogi jogesetmegoldó versenyt”.








A versenyen a megye bíróságain dolgozó fogalmazók, titkárok, illetve a megyei ügyvédi kamaránál nyilvántartásba vett ügyvédjelöltek vettek részt. A bírósági versenyzők háromtagú fellebbezési tanácsokat alkottak, és fellebbezési tárgyaláson bírálták el a jogesetekben rögzített elsőfokú határozatokat. A fellebbezési tárgyaláson az ügyvédjelöltek felperesi-alperesi képviseletet láttak el, indokolva az elsőfokú határozat elleni fellebbezést, illetve fellebbezési ellenkérelmet. A tárgyalások befejeztével a „bírói tanácsok" kihirdették a határozataikat, részletesen indokolva azt.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A megoldandó jogesetek „hiányos" tényállásúak voltak, annak érdekében, hogy a résztvevők azokat „kitölthessék" további tartalommal.

A zsűri a jogi képviselők teljesítményében értékelte az előzetes felkészülés alapján történő feladat-megoldást (ismertetést, jogi képviselői feladat ellátását a másodfokú tárgyaláson), hasonló súllyal a kreatív ötleteket, a nem várt „eseményekre", kérdésekre vonatkozó reagálásokat, az előadásmódot, tárgyalási „viselkedést", s nem utolsó sorban a jogi szakszerűséget. A bírói tanácsok teljesítmény-értékelésekor pedig - többek között - figyelembe vette a tárgyalásvezetés, ismertetés szakszerűségét, hangulatát, gördülékenységét, a tényállás kiteljesítésére törekvést (kérdések, megállapítások, stb. által.), a határozathirdetést, valamint annak indokolását.

 

Színvonalas verseny után a dr. Illés Mária, megyei bírósági tanácselnök (a zsűri elnöke), dr. Kószó Tivadar, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara Oktatási Bizottsága elnöke és dr. Ónodi Csaba, a Polgári-Gazdasági-Közigazgatási Kollégium kollégiumvezető-helyettese által alkotott zsűri értékelte a bírói tanácsok és az ügyvédjelöltek teljesítményét:

 

I. helyezést ért el a dr. Faragó Andrea, dr. Csorba Petra és dr. Bársony Tamás

II. helyezést ért el a dr. Horváth Dalma, dr. Gyenizse Katalin és dr. Gubán Béla

III. helyezést ért el a dr. Horváth László dr. Perlaki Adrienn, és dr. Petróczy Anett alkotta csapat.

 

Az ügyvédjelöltek közül:

I. helyezés: dr. Keresztes Amália ügyvédjelölt

II. helyezés: dr. Veréb Tímea ügyvédjelölt

III. helyezés: dr. Farkas Ádám ügyvédjelölt

 

A színvonalas verseny ismételten lehetőséget adott arra, hogy Bács-Kiskun megye bíróságain dolgozó fogalmazók, titkárok, valamint a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara jelöltjei szakmai felkészültségüket, tudásukat és elhivatottságukat megfelelően bemutassák.

 

A versenyt az ügyvédi kamarával együttműködve szervezte a Kecskeméti Törvényszék civilisztikai kollégiuma, a hagyományokat megőrizve és folytatva, annak eredményét szakmai szempontból a bíróságon és az ügyvédi kamarában is kielemezzük, annak érdekében, hogy ezzel is segítsük gyakornokaink szakmai fejlődését, tapasztalatát.

 

A versenyt dr. Bicskei Ferenc a törvényszék elnöke zárta méltató szavaival, valamint azzal, hogy dr. Kószó Tivadar, az ügyvédi kamara oktatásáért felelős vezetőjével egyezően ígéretet tett a hagyományok folytatására.


Utoljára frissítve: 2014-12-10 21:13:38

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>