. Ma Ervin napja van.
Ököllel és ásóval gyilkolt Lajosmizsén – 18 évet tölt fegyházban
2015-11-17 10:54:15
Ököllel és ásóval gyilkolt Lajosmizsén – 18 évet tölt fegyházban

Ököllel és ásóval gyilkolt Lajosmizsén – 18 évet tölt fegyházban

Fegyházban kell eltöltenie 18 évet annak a 25 éves lajosmizsei férfinek, aki szexuális kapcsolatot tartott fenn egy 64 éves nővel. Majd amikor az asszony be akarta fejezni a kapcsolatot, ököllel és ásóval agyonverte, és műanyag zsákokba csomagolva a holttestet egy vízaknába dobta.

 

 

 

 

 

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Harangozó Attila vezette büntetőtanácsa az emberölés bűntette miatt V. Péter ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 18 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás lett.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokon eljáró törvényszék helyesen állapította meg a vádlott bűnösségét és az elkövetett cselekmény súlyához, a vádlott társadalomra veszélyességéhez képest arányos büntetést szabott ki. Ezért az ítélőtábla semmilyen indokot nem látott a büntetés enyhítésére.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

A bűncselekményről

A vádlott Lajosmizsén a szüleivel élt együtt, 2012-ben állandó munkahellyel nem rendelkezett, gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. Cs. Gizella sértett a vádlott közeli szomszédságában lakott, 64 éves, szegényes körülmények között egy barakklakásban élő, szellemi fogyatékos személy volt, aki jórészt csak rokonságával tartotta a kapcsolatot. A környékbeliek (főként gyerekek) a számukra furcsa viselkedése miatt csúfolták.

A sértett és a vádlott között még 2012 előtt szexuális kapcsolat létesült, melyet alkalmanként tartottak fenn. A vádlott, amikor éppen nem volt barátnője, hetente felkereste a sértettet az éjszaki órákban, általában ittas állapotban. Kapcsolatukat mindketten titokban tartották mások előtt.

2012. május 17-én az esti óráktól május 18-a éjjel 2 óráig a vádlott rokonai társaságában születésnapi összejövetelen vett részt, ahol nagy mennyiségű alkoholt és kábítószert is fogyasztott. A vendégségből távozva előbb rövid időre hazament, majd a sértett házához indult. Az asszony beengedte, közösültek, majd az aktust követően a sértett közölte a vádlottal, hogy a továbbiakban a kapcsolatot meg akarja szakítani vele.

Emiatt a vádlott és a sértett között vita alakult ki. A sértett kinyitotta a bejárati ajtót, és felszólította a vádlottat, hogy távozzon, mire a vádlott dühbe gurult, és a válláig érő idős nőt nagy erővel ököllel állon ütötte. A sértett háttal a szoba falának esett, majd a földre került. A felálló nőt ezután a vádlott ismét ököllel megütötte, majd megfogta a sértett nyakát, és ököllel megsorozta az arcán, a nyakán és fejtájékon. Végül az utolsó nagy ökölcsapás erejétől a sértett kiesett a ház nyitott ajtaján. Az asszony hanyatt vágódott. A vádlott látta, hogy a sértett mozdulatlanul fekszik, a szájából vér folyik, hallotta, hogy hörgő hangokat hallat. A vádlott a sértettet lábával meglökte, de az továbbra sem mozdult meg.

A vádlott úgy vélte, hogy az asszony meghalt, hazament, és a test elrejtése, elásása céljából a házuk kamrájából magához vett egy ásót és két műanyag zsákot. Amikor visszament a sértett házához, az asszony testét a vállára vette, a szomszédos lakatlan házhoz vitte, ahol a nyitott, üres kazánházban a testet a földre dobta, és elhatározta, hogy feldarabolja.

Ezt követően az ásóval többször lesújtott a sértett fejére és testére. Majd a még élő sértett testére ráhúzta a két nejlonzsákot, a testet a vállára vette, és elindult a közeli erdőbe, hogy ott elássa. Útközben eszébe jutott a szintén a közelben, fákkal és bokrokkal takart helyen lévő vízakna. A testet végül oda vitte, és a fedlapot felemelve becsúsztatta a nyílásba, majd a fedlapot visszahelyezte. A cselekményt követően a vádlott megpróbálta eltüntetni a nyomokat.

A vádlott magából kivetkőzve, embertelen, különös kegyetlen módon eljárva, egyúttal a sértettnek elhúzódó, szükségtelen szenvedést okozva oltotta ki a sértett életét. Tettét a sértettnek a további szexuális kapcsolatot visszautasító magatartása miatti bosszú vezérelte.

Az I. fokú ítéletről

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2015. április 28-án V. Péter (1990 - lajosmizsei lakos) vádlottat, és ezért őt a bíróság 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Utoljára frissítve: 2015-11-17 10:54:56

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>