. Ma Ervin napja van.
Nívódíjat kapott a Katedra középiskola
2014-05-24 05:13:35
Nívódíjat kapott a Katedra középiskola

Nívódíjat kapott a Katedra középiskola

Nívódíjat kapott a Tempus Közalapítványtól a kecskeméti Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola. Az elismerést a dél-alföldi régióban csak hárman érdemelték ki, a Katedra Iskola mellett egy szegedi középiskola és a Békés Megyei Kormányhivatal – Munkaügyi Központ uniós projektje kapta meg a nívódíjat.

 

 

 

 

Több mint 300 pályázat közül választották ki a Tempus Közalapítvány által felkért szakértők azt a tizenhárom projektet, amelyek 2014-ben Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kaptak. A projektek az Európai Unió Comenius, Leonardo, illetve Grundtvig programjának támogatásával valósultak meg. A Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola a Comenius program keretében a Beszélő falak – képi kultúra a falakon című projekt kiemelkedő megvalósításáért kapta meg a díjat. Az intézmény diákjai hat másik európai középiskola tanulóval közösen a graffitizés és street art témáját járták körül. A program két éve alatt megpróbálták feltérképezni, megérteni, elfogadni a szubkultúrának ezt az ágát, amely jelen van városaink közösségi terein, akaratlanul is hétköznapjaink részévé válik, és közízlésformáló. A téma érintette a tolerancia, a kulturális és vallási sokszínűség, valamint a globális gondolkodás területeit is.  

Utoljára frissítve: 2014-05-24 05:14:08

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>