. Ma Ervin napja van.
Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti színháznak Cseke Péter
2016-02-03 09:34:26
Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti színháznak Cseke Péter

Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti színháznak Cseke Péter

Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti Katona József Színház számára Cseke Péter igazgató, Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi tanár - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak.

 

 

 

 

 

 

 

Szerinte a vidéki színházak nagy fejlődésen mentek át az elmúlt évtized során, a nagy teátrumok általában megújulva, de a közönség kezét soha el nem engedve játszanak, így ma is telt házzal futnak az előadások.

- Szeretném, hogy a kiemelt színházi pozíció¬ból nemzeti színház címet kaphasson a kecskeméti teátrum. Mindemellett jó lenne, ha emlékezetesre sikerülne 2017-ben a Europassió Szövetség soron következő nemzetközi kongresszusa, amely Kecskeméten lesz, és amelynek rendezői és főszereplői is vagyunk. Tervezem továbbá a fiatalok színházi kultúrájának erősítését, amelynek legfontosabb lépése lenne az oktatásba történő integrálás. Amíg ez nem adott, addig viszont a színház falain kívüli programjainkkal igyekszünk több fiatalt bevonzani a színházba. A megújuló hozzáállásunkat szeretném megtartani. Örülök, hogy kiegészült a vezetői csapatunk, Rusznyák Gábor főrendezőként előremutató alkotómunkát végez nálunk, és büszke vagyok a balett-tagozatunkra, amely egyre érettebb előadásokkal mutatkozik be, Barta Dóra vezetésével - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amit ITT találnak olvasóink.

Utoljára frissítve: 2016-02-03 09:36:05

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>