. Ma Ervin napja van.
Nárcisz – a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért (2015)
2015-10-10 06:13:07
Nárcisz – a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért (2015)

Nárcisz – a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért (2015)

Nárciszokat ültettek és sárga léggömböket engedtek az ég felé péntek délben annak a demonstrációnak a résztvevői, akik a gyógyíthatatlan betegségekben szenvedők emberi méltóságának megőrzéséért emelték fel szavukat...

 

 

 

 

 

 

Immár 6. alkalommal ültet nárciszt Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány valamint városunk iskoláinak közössége az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében.

A nárciszültetéssel az Alapítvány arra kívánja felhívni a figyelmet, mekkora erőt és támaszt nyújt a gyógyíthatatlan betegeknek, ha van szakszerű segítsége, ha biztosan számíthat valakire, aki alapvető szenvedéseit enyhíteni tudja.

A nárcisz a Hospice világszerte ismert és elterjedt jelképe lett.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány 20 éve végzi a gyógyíthatatlan rákbetegek teljeskörű gondozását. Magas szintű orvosi-, pszichológiai-, szakápolási ellátást nyújtunk, amivel hozzásegítjük Őket ahhoz, hogy emberi méltóságukat az utolsó pillanatig megőrizhessék.

- Öt éve felhívással fordultunk Kecskemét város iskoláihoz és polgáraihoz hogy csatlakozzanak a Méltóság Mezeje Program keretében a nárciszültetési mozgalomhoz - mondta el dr. Fáy Tamásné, az alapítvány titkára, majd hozzátette: a virágültetéssel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a társadalom összefogása a betegekért. Továbbá arra is, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető. A nárcisz a súlyos betegeket, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezése.

 

A Városháza és a Nagytemplom között a „Méltóság Mezeje 2010" kőnél tartott ünnepségen Brem Szimonetta, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tanulójának szavalatát követően Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere és Engert Jakabné Önkormányzati képviselő ünnepi köszöntőjét, valamint Dr. Hódi Zsuzsanna, a Hospice Szolgálat vezető orvosának ünnepi beszédét hallgatták meg a résztvevők. Majd a kecskeméti történelmi egyházak képviselői megáldották a „Méltóság Mezeje 2010" emlékhelyet, Mester Adél, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tanulója népdalokat énekelt, levegőbe emelkedtek a sárga léggömbök, végül elültették a nárcisz hagymákat a parkban.

Utoljára frissítve: 2015-10-10 06:17:03

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>