. Ma Ervin napja van.
Méz-, lekvár-, és konyhakert verseny eredményhirdetése Kecskeméten
2015-08-15 05:46:55
Méz-, lekvár-, és konyhakert verseny eredményhirdetése Kecskeméten

Méz-, lekvár-, és konyhakert verseny eredményhirdetése Kecskeméten

Kihirdették az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által meghirdetett Aranyhomok Térségi Mézverseny, az Aranyhomok Térségi Lekvárverseny, és a „A legszebb konyhakertek" pályázat nyerteseit péntek délután a Kossuth téren. Az eredményhirdetés a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás gazdag programsorozatának megnyitó eseménye volt a főtéren.

 

 

 

Aranyhomok Térségi Mézverseny


Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Észak-Bács-Kiskun megyei szervezete által meghirdetett mézversenyen három kategóriában lehetett indulni: fajtaméz, vegyesmézek és mézkülönlegességek.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A beérkezett mézeket (kategóriánként 3 üveg) a zsűri érzékszervi vizsgálat alapján rangsorolta. A zsűri tagjai voltak: a Székely Nektár Kft.-től Székely József, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal Állategészségügyi osztálytól Dr. Hegedűs Dénes, és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól Dr. Lakó Anita.

A nevezések 3 településről érkeztek, összesen 7 jelentkező vett részt a megmérettetésben. A benevezett 21 mézet akác, selyemkóró, repce, mézritkaság, vegyes virág, hárs, különleges, valamint vegyesméz kategóriában értékelték.

 

 

Aranyhomok Térségi Lekvárverseny


Az Aranyhomok Térségi Lekvárversenyre nevezni csak saját készítésű, térségi gyümölcsből készített lekvárral lehetett. A lekvárokat ízük, illatuk és megjelenésük alapján bírálták és pontozták. Nevezni három kategóriában lehetett: hagyományos ízű lekvárok, vegyes gyümölcslekvárok és különleges, kreatív lekvárok.

A zsűri tagjai voltak: Kujáni Lászlóné, a Kujáni Szaktanácsadó és Termelő Kft.-től, Daragó Dénes élelmiszertechnológiai szakértő és Weninger Konrád a Weninger Bt. képviselőjeként.

A felhívásra 23 lekvárkészítő jelentkezett 65-féle lekvárral 11 településről. (Kecskemét Kunbaracs Nyárlőrinc Felsőlajos Tiszaug Tiszaalpár Városföld Tiszakécske Kunszállás Lajosmizse Helvécia).

 

 

„A legszebb konyhakertek" pályázat


Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által meghirdetett „A legszebb konyhakertek" pályázat zsűrijének tagjai voltak: Nagy Ágnes Kecskemét Város Főkertésze, Hamzáné Lakó Judit az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, Kocsis Pál a Kecskeméti Humán Szakképző Iskola Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskolájának volt igazgatója.

 

Utoljára frissítve: 2015-08-15 05:47:40

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>