. Ma Gyöngyi napja van.
Merész András vezetésével tanítanak gyerekeket úszni a KESI vízilabda edzői
2016-11-16 21:04:36
Merész András vezetésével tanítanak gyerekeket úszni a KESI vízilabda edzői

Merész András vezetésével tanítanak gyerekeket úszni a KESI vízilabda edzői

Együttműködési megállapodást kötött októberben a Hírös Sport Nonprofit Kft. a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolával, amely szerint az oktatási intézmény diákjai, a mindennapos testnevelés keretein belül úszni tanulnak a gazdasági társaság által üzemeltetett Kecskeméti Fürdőben.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

 

A 2017. június 15-ig szóló megállapodás értelmében a hét meghatározott napjain, az első tanórában folyik a gyerekek úszásoktatása. A megállapodás alapját a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 27. § (11) bekezdése biztosítja, amely szerint a mindennapos testnevelést hetente legfeljebb két óra időtartam úszásoktatással lehet kiváltani. Az úszásoktatást a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztály edzői végzik.

 

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője fontosnak tartja az együttműködési megállapodást. Szavai szerint „egy megállapodás akkor jó, hogyha mind a két félnek jó. Ha az iskola oldaláról nézzük, akkor egyrészt egy kiterjedt lehetőséget biztosít a számukra, hogy a diákjaik ténylegesen megtanuljanak úszni, másrészt segít a testnevelés órák nagy számának a lebonyolításában. A mi részünkről fontos, hogy az oktatás az uszodának a kihasználtságát növeli. Fontos hozzátenni, hogy nagyon magas az uszoda átlagos kihasználtsága, de napközben, amikor az aktív emberek dolgoznak, illetőleg az iskolások tanórákon vannak, akkor vannak szabad pályák a Fürdőben. Az úszásoktatás ezen az időszakon belül valósul meg, így tudjuk növelni az uszoda kihasználtságát is. Ezt a megállapodást egy első lépésnek szánjuk ebbe az irányba, amelynek folytatása is lesz. Ezzel azt a magunk által kiemelten támogatott célt is segítjük, hogy minél több gyermek tanuljon meg úszni, majd egyre többen válasszák az úszást és a vízilabdát sportágukká".


Mészáros Katalin, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője így értékelte az együttműködést: „Iskolánk köznevelési típusú sportiskola, ami azt jelenti, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság is támogatja az itt folyó utánpótlásnevelést. Az idejáró közel ötszáz gyermekből több mint kétszázan ebben a sportiskolai rendszerben tanulnak. Az iskola fő profilja az atlétika, amely sportághoz kiváló szakembereink vannak. A tavalyi évben a Diákolimpiai versenyrendszerben iskolánk az ország negyedik legjobb iskolája volt, de az első tízben hosszú évek óta ott vagyunk. A vízilabdával úgy kerültünk kapcsolatba, hogy megkeresett bennünket Merész András, a KESI vízilabda szakosztályának a vezetőedzője. A kapcsolatfelvétel után megkérdeztük a szülőket az úszásoktatásról, kiderült, nagy igény van rá, mert 495 tanulónkból 238 tanuló jelentkezett. A gyerekek csoportokba vannak beosztva, hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön mennek az első két órában úszni. Ehhez igazítottuk a tanrendjüket. Ott kezdik a napjukat, utána jönnek iskolába és folytatják a tanórákat. Ha nem is lesz minden gyerekből vízilabdázó, legalább megtanulnak jól úszni, de már vannak visszajelzéseink arról, hogy többen szeretnék a vízilabda sportágat választani. Ez az együttműködés egyedülálló a városban, mert információink szerint, csak a Lánchídban van szervezett úszás, vízilabda oktatás."


Merész András, a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztályának vezetőedzője, az együttműködés kezdeményezője így fogalmazott: „Amikor Kecskemétre érkeztem és felmértem a vízilabda szakosztály helyzetét, elhatároztam, hogy a tovább lépés érdekében a helyi iskolákkal szorosabb együttműködés kialakítását fogom kezdeményezni. Szinte mindegyik iskolánál nyitottak voltak az egyeztetésre, végül két ok is adott volt, amiért a Lánchíd Utcai Általános Iskolával kötöttünk először megállapodást: a földrajzi közelsége az uszodához, valamint az, hogy az iskola sporttagozatos, így eleve volt egy megállapodása a Hírös Sport Kft-vel.


Én azt remélem, hogy az úszásoktatásban részt vett gyerekek 10 százaléka rövid időn belül visszajön vízilabdázni. Ekkor mi már nagyon jók vagyunk. Az általunk megcélzott korosztályok, a második, harmadik, negyedik és ötödik osztályosok. Ha ezekből a korosztályokból tudunk gyerekeket behozni a medencébe, akkor sikeresek lehetünk. A vízilabda alapja az úszás. Az úszásoktatás foglalkozásainak a fele kifejezetten az úszás technika megtanulására irányul, a másik fele pedig vízilabda. A legkisebbek is, akik egyáltalán nem tudnak úszni, már az első órán kapnak labdát és lesz sapkájuk is, mert szeretnénk megszerettetni velük a vízilabdát.


Az én sportolókról alkotott elképzelésem szerint, ha a gyerekek minél széleskörűbben képzettek, annál jobbak lesznek egy adott sportágban. Én nagyon szeretném, hogy ez a megállapodás csak az első lépés lenne egy hosszú és nagyon komoly úton."


Utoljára frissítve: 2016-11-16 21:08:46

További híreink
Nyári úszótáborokat szervez a KESI
Idén nyáron 8 úszótábort indít a KESI Kecskeméten. Tájékoztató a KESI nyári úszótáboraihoz:
2017-05-09 05:22:51, Hírek, Sport Bővebben
Öttusa vk - Demeter Bence ezüstérmes lett Kecskeméten
Ezüstérmet nyert Demeter Bence az öttusázók kecskeméti világkupaversenyén.
2017-05-07 19:46:17, Hírek, Sport Bővebben
Öttusa vk - Kovács Sarolta bronzérmes Kecskeméten
Kovács Sarolta bronzérmet nyert az öttusázók kecskeméti világkupaversenyén. (Fotó: Tormási Ákos)
2017-05-07 05:29:40, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
2017. 38. hetében Kecskeméten anyakönyvezett újszülöttek, házasságot kötöttek, és elhunytak névsora a Kecskemé...
Bővebben >>