. Ma Ervin napja van.
Megújult a kecskeméti Katona József Színház tetőszerkezete
2014-11-25 21:53:33
Megújult a kecskeméti Katona József Színház tetőszerkezete

Megújult a kecskeméti Katona József Színház tetőszerkezete

Százmillió forintot meghaladó beruházással megújult a 119 éves kecskeméti Katona József Színház tetőszerkezete - közölte kedden Cseke Péter igazgató a színház épületében tartott sajtótájékoztatón.








A színház saját bevételből, valamint 25 millió forint önkormányzati támogatásból finanszírozta a beruházást – hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve, hogy a felújításhoz a Nyomorultak című nagy sikerű musical többletbevételét használták fel.

 

Cseke Péter, aki 7 éve vezeti a kecskeméti színházat, emlékeztetett arra, hogy 30 évvel ezelőtt történt az utolsó felújítás, de abból a tető kimaradt.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Elmondta, hogy a piros palacserép helyett a műemlékvédelmi hatósággal egyeztetve a színház tetőszerkezetét az eredeti állapotába állították helyre.

 

A direktor szólt arról, hogy tervezik a színház színpad mögötti, hátsó részének a felújítását is, amelyhez pályázati forrást keresnek.

 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere példamutatónak nevezte a beruházást, amelyet a színház többletbevételéből maga finanszírozott. Az önkormányzat a színház többletbevételét nem vonta el, hanem még örömmel adott támogatást a felújításhoz – tette hozzá.

 

Kiemelte, hogy a magas színvonalú előadások mellett az értékek megóvása is fontos szempont a színház vezetése számára. Szavai szerint lokálpatriotizmus jellemezte az egész beruházást, mert helyi tervezők, valamint az önkormányzat gazdasági társasága végezte el a munkát.

 

Minda László, a beruházást végző KIK-FOR Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a határidőt, a költségkeretet, valamint a minőségi előírásokat is be tudták tartani. Korhűen, speciális technikával készült el a felújítás - tette hozzá.

(MTI)

Utoljára frissítve: 2014-11-25 21:54:20

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>