. Ma Ervin napja van.
Megnyílt a veránkai művésztelep kiállítása
2016-03-05 16:10:38
Megnyílt a veránkai művésztelep kiállítása

Megnyílt a veránkai művésztelep kiállítása

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a megyei önkormányzat által támogatott, veránkai plein-air művésztelep kiállítását a kecskeméti Kápolna Galériában.

 

 

 

 

 

 

 

Köszöntőjében kifejezte örömét, hogy az önkormányzat évről-évre támogatja az alkotótábort és az ott dolgozó művészek hitvallását. Invitálta a jelenlévőket Veránkára, abba a festőien idilli környezetbe, melynek békét, nyugalmat és csendet árasztó hangulatát az idei alkotások is visszatükrözik.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Bruncsák András, festőművész elmondása szerint az idén 20. évfordulóját ünneplő tábor az esős, hideg időjárás miatt kifejezetten küzdelmes és emberpróbáló volt. Ami azonban nem szegte a 8 festőművész alkotókedvét és elhivatottságát. Hangsúlyozta, hogy az alkotótáborba való meghívás mindig azoknak a művészeknek szól, kiknek módszere és művészi tematikája a tájban való alkotás. Nem a stílus, hanem az alkotói, emberi magatartás tartja össze az itt dolgozó festőket, akik nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megbecsülik egymást, empatikusak, és jól tudnak együtt dolgozni. Az odaadó, közös munka lakmusza az egymás művészetét segítő, véleményező hozzáállás, mely mindig kollektív, objektív és szeretetteljes.

A gemenci Duna-szigeten létrejött plein air (szabadban alkotó, tájban dolgozó) alkotótábornak a Veránka szigeti turista- és üdülőközpont ad otthont minden év őszén. Az itt elkészült, illetve műteremben továbbfejlesztett munkákat idén a Kápolna Galériában csodálhatja meg a nagyközönség március 1-11-ig.

A művésztelep alkotói 2015-ben: Balogh József, Benkó Ádám, Bruncsák András, Madaras László, Skultéti Árpád, Vargáné Pálfi Györgyi, Vass-Eysen Áron, Zsolczai Balázs.

Utoljára frissítve: 2016-03-05 16:34:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>