. Ma Ervin napja van.
Megalakult a KESI kajak-kenu szakosztálya
2014-11-25 22:33:33
Megalakult a KESI kajak-kenu szakosztálya

Megalakult a KESI kajak-kenu szakosztálya

Újabb szakosztállyal bővült a Kecskeméti Sportiskola.











A Hírös Sport Nonprofit Kft-t idén nyáron keresték meg a kecskeméti kajak-kenusok azzal, hogy a vizes sportágban Kecskeméten megoldást találjanak további sportolásukra.

 

Mind a Hírös Sport Nonprofit Kft, mind pedig Kecskemét városa, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is a kezdeményezés mellé állt, így októberben megalakult a Kecskeméti Sportiskola szervezeti keretein belül a kajak-kenu szakosztály.

 

A Benkó Zoltán Szabadidő Központ ad helyet az új sportágnak, de ahhoz, hogy igazi munka indulhasson, szüksége van egy csónakházra a kajak-kenusoknak, melynek építését a Hírös Sport Nonprofit Kft. finanszírozza. A munkában a portolók szülei társadalmi munkával vesznek részt.

 

- Az épület alapjai, és támoszlopai már állnak - mondta Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója. - Amit a tél enged, azt még az idén befejezzük, a végső munkálatok viszont tavaszra maradnak, amikor is a gyerekek birtokba vehetik majd az újabb kecskeméti sportlétesítményt.

 

Az építményben több mint 20 kajak, illetve kenu számára lesz alkalmas tároló, valamint egy öltöző és egy nyitott kis pihenő is kap majd benne helyet.

 

A szakosztályban jelenleg mintegy 60 gyerek sportol. A szakemberek szerint a KESI kajak-kenu sportág várhatóan nagyon szép jövő előtt áll Kecskeméten. A nagyszerű vízfelület remek sportolási színhely lesz a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Azzal, hogy a létesítmény és a sportág szakmai irányítása is egy kézbe került, sikeresebb és békésebb vizekre evezhetnek az egyik legsikeresebb olimpiai sportágunk kecskeméti képviselői is.


Utoljára frissítve: 2014-11-25 22:33:54

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>