. Ma Zita napja van.
Különleges fotókiállítás nyílik pénteken a MALOM Központban
2013-06-19 07:53:42
Különleges fotókiállítás nyílik pénteken a MALOM Központban

Különleges fotókiállítás nyílik pénteken a MALOM Központban

Kecskeméten rendezik meg idén a fogyatékkal élő művészek X. Nemzetközi Kulturális Fesztiválját. Az eseményre közel 50 magyarországi oktatási és szociális intézményből, alapítványtól és egyesülettől, továbbá 5 külföldi partnerszervezettől mintegy 650 résztvevő érkezik, 100 produkcióval. A MALOM Központban egy fotókiállítással „hangolnak” péntek (június 21-én) délután a fesztiválra.

 

 

 

 

 

A június 28 és július 1. között tervezett fesztivál felvezetőjeként június 21-én, pénteken a kecskeméti MALOM Központban nyitja meg 16 órakor Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere a Fábián Gábor fotográfus portréfotóiból rendezett tárlatot. Az Akárvilág címet kapott tárlat képein fogyatékkal élő embertársaink lesznek majd láthatók. A Malom Központban most pénteken nyíló kiállítás ingyenesen látogatható. A péntek délutáni, 16 órás megnyitón a kecskeméti Platán Otthon Zenekara színesíti majd néhány dallal a műsort a MALOM Központ földszintjén, a szökőkút mellett. (A cikk a fotó alatt folytatódik).

 

* Fotó: Fücsök Andrea (nyugatmagyar.hu)

 

- Egyesületünk ebben az évben június 28 és július 1. között Kecskeméten rendezi meg a fogyatékkal élő művészek X. Nemzetközi Kulturális Fesztiválját – tájékoztatta a MALOM-ban nyíló tárlat folytatásának részleteiről a Kecskeméti Hírhatárt Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke. A fesztiválra közel 50 magyarországi oktatási és szociális intézményből, alapítványtól és egyesülettől, továbbá 5 külföldi partnerszervezettől mintegy 650 résztvevő érkezik, 100 produkcióval.

 

Az MSMME olyan kiemelkedően közhasznú szervezet, amely a fogyatékos személyek művészeti tevékenységének felkarolására, színvonalának fejlesztésére és organizációjára vállalkozott. Célja, hogy megteremtse a családban, valamint az intézményekben élő, vagy oda bejáró fogyatékos emberek részére az egyes művészeti ágakban történő tevékeny részvétel és a nyilvános színrelépés lehetőségeit, ezzel is segítve az értelmileg sérült személyek önkifejezését és társadalmi beilleszkedését.

 

Tevékenységüket kisfilmek is reprezentálják (A cikk a videók alatt folytatódik).

 

 

 

 

A fesztivál 4 napján, délelőtt és délután a sérült szereplők művészeti bemutatóit láthatja a közönség a Katona József Színházban, illetve a Vasútkertben felállított szabadtéri színpadon. A fesztiváli estéket napzáró koncertek zárják, melyeken többek között fellép a Hangadók, és a Hollywoodoo zenekar is. A Kulturális Fesztivál kiegészítő rendezvényei között szerepelnek továbbá a kiállítások és a tematikus filmvetítések, a MALOM Központban, illetve az Otthon Moziban.

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-06-20 18:05:31

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>