. Ma Ervin napja van.
Kiválóságokat köszöntöttek a Város Napján
2015-10-03 06:07:25
Kiválóságokat köszöntöttek a Város Napján

Kiválóságokat köszöntöttek a Város Napján

A Város Napját ünnepelte Kecskemét. Az események csúcspontja pénteken (október 2-án) a gálaműsor volt, amit ezúttal is a Katona József Színházban tartottak.








Az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester külön is köszöntötte a megjelentek között Kis Miklós Zsolt államtitkárt, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László országgyűlési képviselőket, Kovács Ernő kormánymegbízottat, Rausch Sándort, a megyei közgyűlés alelnökét, dr. Szigeti Lászlót, a megyei közgyűlés főjegyzőjét, dr. Kerékgyártó-Minda Mária Judit járási hivatalvezető asszonyt, dr. Bicskei Ferencet, a megyei törvényszék elnökét, dr. Gillyné dr. Malkócs Angélát, a járási bíróság elnök asszonyát, dr. Határ Mária jegyző asszonyt, dr. Metzinger Évát, Kecskemét korábbi jegyzőjét, valamint képviselőtársait, a város díszpolgárait, Szarka Balázst, prof. dr. Dömötör Endrét, dr. Svébis Mihályt, és Farkas Gábort, Kecskeméti egykori és jelenlegi díjazottjait, a sajtó képviselőit és a város polgárait. 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntő beszédét követően a hagyományoknak megfelelően az ünnepi műsor keretében azokat a kitüntető címeket és díjakat adták át, amelyekről a Kecskeméti Közgyűlés már korábban döntött.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Elsőként köszöntötték A „Kecskemét Város Polgára Leszek" verseny győztesét, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanulóit: Tóth Leventét, Oláh Pétert, Várkonyi Liliánát és Molnár Blankát, valamint felkészítő tanárukat Balainé Lévai Máriát.

A kitüntetettek:

„Kecskemét Város Díszpolgára" kitüntető címet vehetett át Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője

 „Kada Elek - díj": Györgyi Károly (építőmérnök, az ÉPINBER Kft ügyvezetője)

„Katona József- díj": Ötvös Nagy Ferenc (ötvös-iparművész, etnográfus, muzeológus)

„Kodály Zoltán- díj": Ars Nova Énekegyüttes

„Bozsó János-díj": dr. Ittzés Tamás (hegedűtanár, a Bohém Ragtime Jazz Band alapítója, vezetője, a Kecskeméti Jazz Alapítvány és a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány elnöke)

A kitüntetéseket Szemereyné Pataki Klaudia, valamint dr. Zombor Gábor, és dr. Salacz László országgyűlési képviselők, továbbá dr. Szeberényi Gyula Tamás, és Mák Kornél alpolgármesterek adták át. A kitüntetettek nevében Mikulás Ferenc köszönte meg az elismeréseket.

A gálaműsort egyenes adásban közvetítette a Kecskeméti Katona József Színházból a helyi televízió.

Utoljára frissítve: 2015-10-03 06:09:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>