. Ma Csilla napja van.
Kik lesznek csütörtök este a Megyei Príma Díjasok?
2014-11-26 16:06:01
Kik lesznek csütörtök este a Megyei Príma Díjasok?

Kik lesznek csütörtök este a Megyei Príma Díjasok?

Holnap, azaz csütörtök este tartják a Megyei Príma Díjátadó Gálaestet a Sheraton Hotelban. Ott derül ki, hogy kik kapják az egy-egymillió forintos Megyei Príma Díjat Bács-Kiskun megyében. (A fotón még a tavalyi díjazottak).
Mint közismert a Prima Primissima Alapítvány működtetését Csányi Sándor és az OTP vette át tíz év után Demján Sándortól. Ezt követően az országos díj változásaihoz igazodva néhány ponton módosították a Megyei Príma Díj odaítélésének rendjét is.

 

A VOSZ megyei elnöksége szokásosan több hónapig kereste a kultúra és tudomány képviselői között a kiválók közül a legkiválóbbakat Bács-Kiskun megyében. Az új szabályok szerint azonban idén már nem hozták előzetesen nyilvánosságra a kategória győztesek nevét, ellenben igen alapos mérlegelés után, két fordulóban döntöttek az idei Príma Díjasokról. Az elnökség döntését szigorú titokként kezelik egészen holnap estig. A három fődíjas nevét rejtő borítékok felbontását követően tudják majd meg a Sheraton Hotelban jelenlévők, hogy mely három kiválasztott kapja majd meg az egymillió forintos Megyei Príma Díjat 2014-ben Bács-Kiskunban.

 

Az idei év másik újdonsága, hogy a VOSZ megyei elnöksége a beérkezett nagyszámú kiváló jelöltből, gondos mérlegeléssel kiválasztott 12 jelöltet, akiket munkásságuk alapján érdemesnek tartott a közönségdíjra. Rájuk lehetett szavazni az elmúlt hetekben a primadij.hu internetes honlapon. A korábbi évekhez hasonlóan élénk volt a szavazási kedv, több mint tízezer szavazat érkezett a közönségdíj jelöltjeire.

 

A csütörtök esti gálát szervező VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete hagyományosan rendkívül magasra tette a mércét. A vendégkörben várhatóan ott lesz többek között dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Kovács Ernő Bács Kiskun megye kormánymegbízott, Rideg László, a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Lovassy Tamás, a VOSZ és a Prima Primissima Alapítvány megyei koordinátora, Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Kamara országos Ipari alelnöke, Kecskemét Megyei jogú Város alpolgármestere, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, és Kerti István, Kecskemét rendőrkapitánya. Továbbá idén is jelen lesznek a Bács-Kiskun megyei közélet jeles szereplői, a legnagyobb munkáltatók, bankok, gazdálkodó szervezetek vezetői is.

 

A műsorban fellépnek az Ars Nova Énekegyüttes, a Bohém Ragtime Jazz Band, Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, valamint Szarvas Anna és Ottmár Attila, a Bajai Fiatalok Színházának művészei.

 

November 27-én, csütörtök este tehát minden kiderül a 2014-es megyei Príma Díjakról, illetve megismerjük a díjazottak nevét. A Kecskeméti Hírhatár még csütörtök éjfél előtt közölni fogja ezeket az információkat.   

Utoljára frissítve: 2014-11-26 16:10:09

További híreink
Akkora a jólét, hogy húsvétra már 60 forintért is vehetünk tojást
A megnövekedett kereslet miatt a termelőknek ilyenkor több tyúkot kell tartaniuk, ez veri fel az árakat. Húsvét előtt megint jelentősen drágul a tojás. Jelenleg 35 forint...
2019-03-25 09:29:02, Hírek, Fókuszban Bővebben
GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
A kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét. A kormányhatározat kedden lép hatályba.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.
2018-03-12 17:33:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, elemző lett a kormánypárti, több mint 400 orgánumot összef...
Bővebben >>