. Ma Zelma napja van.
Kik lesznek csütörtök este a Megyei Príma Díjasok?
2014-11-26 16:06:01
Kik lesznek csütörtök este a Megyei Príma Díjasok?

Kik lesznek csütörtök este a Megyei Príma Díjasok?

Holnap, azaz csütörtök este tartják a Megyei Príma Díjátadó Gálaestet a Sheraton Hotelban. Ott derül ki, hogy kik kapják az egy-egymillió forintos Megyei Príma Díjat Bács-Kiskun megyében. (A fotón még a tavalyi díjazottak).
Mint közismert a Prima Primissima Alapítvány működtetését Csányi Sándor és az OTP vette át tíz év után Demján Sándortól. Ezt követően az országos díj változásaihoz igazodva néhány ponton módosították a Megyei Príma Díj odaítélésének rendjét is.

 

A VOSZ megyei elnöksége szokásosan több hónapig kereste a kultúra és tudomány képviselői között a kiválók közül a legkiválóbbakat Bács-Kiskun megyében. Az új szabályok szerint azonban idén már nem hozták előzetesen nyilvánosságra a kategória győztesek nevét, ellenben igen alapos mérlegelés után, két fordulóban döntöttek az idei Príma Díjasokról. Az elnökség döntését szigorú titokként kezelik egészen holnap estig. A három fődíjas nevét rejtő borítékok felbontását követően tudják majd meg a Sheraton Hotelban jelenlévők, hogy mely három kiválasztott kapja majd meg az egymillió forintos Megyei Príma Díjat 2014-ben Bács-Kiskunban.

 

Az idei év másik újdonsága, hogy a VOSZ megyei elnöksége a beérkezett nagyszámú kiváló jelöltből, gondos mérlegeléssel kiválasztott 12 jelöltet, akiket munkásságuk alapján érdemesnek tartott a közönségdíjra. Rájuk lehetett szavazni az elmúlt hetekben a primadij.hu internetes honlapon. A korábbi évekhez hasonlóan élénk volt a szavazási kedv, több mint tízezer szavazat érkezett a közönségdíj jelöltjeire.

 

A csütörtök esti gálát szervező VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete hagyományosan rendkívül magasra tette a mércét. A vendégkörben várhatóan ott lesz többek között dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Kovács Ernő Bács Kiskun megye kormánymegbízott, Rideg László, a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Lovassy Tamás, a VOSZ és a Prima Primissima Alapítvány megyei koordinátora, Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Kamara országos Ipari alelnöke, Kecskemét Megyei jogú Város alpolgármestere, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, és Kerti István, Kecskemét rendőrkapitánya. Továbbá idén is jelen lesznek a Bács-Kiskun megyei közélet jeles szereplői, a legnagyobb munkáltatók, bankok, gazdálkodó szervezetek vezetői is.

 

A műsorban fellépnek az Ars Nova Énekegyüttes, a Bohém Ragtime Jazz Band, Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, valamint Szarvas Anna és Ottmár Attila, a Bajai Fiatalok Színházának művészei.

 

November 27-én, csütörtök este tehát minden kiderül a 2014-es megyei Príma Díjakról, illetve megismerjük a díjazottak nevét. A Kecskeméti Hírhatár még csütörtök éjfél előtt közölni fogja ezeket az információkat.   

Utoljára frissítve: 2014-11-26 16:10:09

További híreink
Hadihajók a Tiszára – jön a török meg a tatár
Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár...
2020-01-11 13:15:34, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fontos tudnivalók a hideg és a meleg fényről
A hideg, valamint a meleg fény egyre gyakrabban használt kifejezésnek számítanak a lakberendezés kapcsán, ezért is fontos a jelentésük pontos tisztázása.
2019-11-21 15:06:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
18 milliárd forintot adott Lezsák alapítványának Orbán
Egy szép szállodával bővül a lakitelki Disneyland.
2019-10-17 20:27:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Nemzeti Filmalap helyett 2020 januárjában létrejön a Nemzeti Filmintézet (NFI), a Nemzeti Filmiroda f...
Bővebben >>