. Ma Zita napja van.
Két kecskeméti sebészt jelöltek eddig az Astellas-díjra
2016-01-11 05:18:08
Két kecskeméti sebészt jelöltek eddig az Astellas-díjra

Két kecskeméti sebészt jelöltek eddig az Astellas-díjra

Eddig két orvost jelöltek közönségdíjra Bács-Kiskun megyéből az idei Astellas-díjra. Mindkettő kecskeméti és mindketten ugyanazon az osztályon dolgoznak a Bács-Kiskun Megyei Kórházban: Dr. Fekete László, a sebészet főorvosa és Dr. Kovács Lajos sebész szakorvos.

 

 

 

 

Idén kilencedik alkalommal indult a kiemelkedő orvosi példaképek, a jó orvos-beteg kapcsolatok méltó elismerését célzó Astellas-díj - Az év orvosa pályázat. A nemes megmérettetés keretében a betegek idén is saját történetük beküldésével jelölhetik orvosaikat, illetve a kezelésük, gyógyulásuk során megismert osztály teljes kollektíváját.

Betegtörténetek fogadása 2016. február 14-én 24:00 óráig ITT

A Bács-Kiskun megyéből eddig jelült két orvos:


Dr. Fekete László


Bemutatkozás:

 

Kecskeméten a Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztályán dolgozom, mint sebész, plasztikai sebész főorvos. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán 1986-ban szereztem orvosi diplomát. Ezt követően 1990-ben sebészetből, majd 1996-ban pedig plasztikai sebészetből tettem szakvizsgát, mindkét szakterületen jeles eredménnyel. Fiatal koromban nagybátyám, - dr. Lőrincz Lukács - volt a példa előttem, aki Budapesten az Országos Mentőkórházban dolgozott.

Ő indított el a sebészi pálya felé, majd kiváló tanáraim voltak, akik megszeretették velem a sebészet és a plasztikai sebészet szépségeit. Isten után Nekik köszönöm azt a tudást, amit megosztottak velem, az elhivatottságukat, az alkotó munka örömét, amit nap, mint nap végezhetek a rászoruló betegek között! Szakterületem közé tartozik a rosszindulatú emlődaganat miatt eltávolított emlőpótlás is. Ezen betegekkel foglalkozva éreztem azt, hogy mennyire fontos a testi-lelki egészség visszaadása, egy megcsonkított női testkép teljes helyreállítása. Kórházunk Sebészeti Osztályán az elmúlt évig több mint 250 páciensnek tudtunk emlő helyreállításban segíteni.

Köztudott, hogy olyan világban élünk, amelyben minden ember, aki nincs megelégedve alakjával, formájával előnyösebbé teheti megjelenését. Ma már ez nemcsak az esztétikai, de a rekonstrukcióra váró betegek jogos igénye. Mivel az emlőbetegek gyógyítása komplex feladat, ezért ezúton szeretném továbbadni egy gyógyult beteg hálás köszönetét a kecskeméti ONCOTEAM-nek.


A beteg története: Teljes szívemből tudom ajánlani


Dr. Kovács Lajos


2014-ben kerültem a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház általános sebészetére ahol Dr. Kovács Lajos fogadott. Nagyos súlyos betegségem volt, amit műtéttel lehetett csak korrigálni. Természetesen nagyon el voltam keseredve, de egy csodálatos emberrel kerültem szembe, aki nem, mint orvos, hanem mint ember megértett, támogatott és segített.

Megbeszéltük a műtét menetét, előjegyzését, ami 2014. november 26-án meg is történt. Mondhatom, életmentő műtét volt. Ez a doktor mindent megtett annak érdekében, hogy sikeres legyen a műtétem és lelkiekben se omoljak össze. Mindehhez még segítséget is kért egy másik nagyon emberséges, segítőkész kollégájától, aki nem más, mint Dr. Fekete László. Köszönhetem nekik a sikeres életmentést a gyógyulásomhoz.

Teljes szívemből tudom ajánlani az év orvosa cím elnyerésére mindkettő orvost, mert látásom szerint nem csak nekem, hanem sok betegtársamnak a maximális segítséget megadják, mint orvos, mint ember. Azon vannak, hogy a beteg érdekében mindent megtegyenek! 2015 júniusában is volt még egy műtétem, de még mindig vár rám egy műtét.

Sokat találkozom velük, de csak a maximális segítséget, a szakmai tudást és a lelkiismeretes emberséget látom rajtuk, fáradságot nem ismerve. Én javasolni tudom mindkét orvost! Kívánok nekik sok erőt, egészséget és kitartást a további lelkiismeretes munkájukhoz, hogy az év orvosa elismerést is elérjék!

 

Utoljára frissítve: 2016-01-11 05:26:14

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>