. Ma Ervin napja van.
Kecskemétre ért az emlékezet-kiállítás
2015-03-24 05:49:08
Kecskemétre ért az emlékezet-kiállítás

Kecskemétre ért az emlékezet-kiállítás

Városunkba ért a Magyarországon több mint egy éve elindult vándortárlat, az „Imák Auschwitz után" emlékezet-kiállítás. Az imákhoz 12 művész készített műalkotást, melyek vasárnap délutántól megtekinthetők a Bozsó Gyűjteményben.







A tárlat története, hogy rabbik, püspökök és egyházi gondolkodók írtak Ima Auschwitz után címmel imádságokat, melyeket kortárs képzőművészek kaptak meg és a művészet eszközeivel vizuális tartalommá formálva tettek egyetemes üzenetté. A Budapesten, Győrött, Sopronban és Pécsett bemutatott emlékezet-kiállítás március 22-én ért Kecskemétre.

 

ITT MEGNÉZHETI A KÉPGALÉRIÁT!


A kiállítás megnyitón köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és Feldmájer Péter a Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoportjának elnöke. Fohászt mondott Róna Tamás rabbi, majd a kiállítást megnyitották Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Galambos Ádám evangélikus teológus.

 

Képzőművészek: Benczúr Emese képzőművész, Haász István festőművész, Haraszty István szobrász, kinetikus művész, Klimó Károly festőművész, Konok Tamás festőművész, Krajcsovics Éva festőművész, Lovas Ilona képzőművész, Matzon Ákos festőművész, Nádler István festőművész, Szüts Miklós festőművész Tölg-Molnár Zoltán festőművész, Vojnich Erzsébet festőművész.

 

A megnyitót pódiumbeszélgetés követte a Bozsó gyűjteményben, Ennek felekezeti résztvevői voltak: Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Dr. Jenei Gábor a kecskeméti főplébánia plébánosa, Kuti József református elnöklelkész, Varga Nándor református lelkipásztor, az Igazgatótanács elnöke, Kis János evangélikus lelkész, Róna Tamás rabbi, és Galambos Ádám evangélikus teológus.

Utoljára frissítve: 2015-03-24 05:49:30

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>