. Ma Béla napja van.
Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 2016. március 3 - 31.
2016-02-23 16:25:09
Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 2016. március 3 - 31.

Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 2016. március 3 - 31.

A diákokból álló Robbers együttes játszotta el Sweather-Weather című dalát a 31. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keddi sajtótájékoztatóján. Nem véletlen, hogy ezzel kezdődött a rendezvény, hiszen az idei programsorozatban a fiatalok kiemelt szerepet kapnak.

 

 

 

 

 

Huszonkilenc nap alatt húsz helyszínen közel 90 kulturális programot foglal magába az idei fesztivál - hangzott el a sajtótájékoztatón. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elsőként a Robbers produkcióját dicsérte meg, kiemelte, mennyire örül, hogy helyet kapott a zenekar a március 3-án induló kulturális seregszemlén. - Rendkívül gazdag és színvonalas programsorozatot állítottak össze a szervezők - hangsúlyozta a polgármester. - Ez a fesztivál már nem csak a kecskemétieknek szól, de a régió közönségét is megszólítja, sőt határainkon túlra is elér a híre. (A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjairól részletesebben ITT tájékozódhat)

 

A fesztivál több szereplője, eseménye is kerek évfordulót ünnepel az idén. Csík János ötvenéves születésnapjára megjelentett albumát mutatja be a fesztiválon, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar 50, a Cantus Nobilis Kórus pedig 55. évfordulóját ünnepli. 30 éves szülinapja alkalmából ad ingyenes koncertet a Kecskeméti Ifjúsági és Kecskemét Városi Fúvószenekar, a 40 éves Kecskemét Táncegyüttes Páratlanul című műsorával lép fel, két félidőben lesz a női és a férfi műsora.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Tizedik alkalommal rendezik meg a Fringe művészeti fesztivált, amely most visszatér a megújult városi mozi épületébe, ahol egy évtizede elkezdődött. „Fürödj a kultúrában!" Ez az idei Fringe mottója, a szlogenhez készült kád ott díszelgett a sajtótájékoztatón is, de találkozhatunk vele a Malomban, az ifjúsági otthonban és a Hírös Agórában is. Mint megtudtuk, minden eddiginél többen jelentkeztek a fesztiválra, ahol a fiataloké lesz a főszerep.

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált, amely idén is számtalan hazai és külföldi vendéget hoz el városunkba a műfaj kiválóságai közül.

Bak Lajos, a Hírös Agóra igazgatója elmondta, hogy tavaly 17 ezer látogatója volt a tavaszi fesztiválnak, terveik szerint idén még ennél is több vendég lesz. - Ma már nem csak a gazdasági fejlődés miatt lehet Kecskemét iránytű más városok számára, de kulturális életünk gazdagsága, a helyi közösségek támogatása is példaértékű - jelentette ki Bak Lajos. - Összművészeti fesztiválunk fő célja, hogy megmutassuk értékeinket a nagyvilágnak. Erre kínál alkalmat a Kárpát-medencei Magyar Kulturális és Civil Szervezetek Konferenciája is.

A fesztivál legnagyobb támogatója a város önkormányzata, amely 11 millió forintot biztosít a rendezvényre. Az összköltségvetés minden évben 30 millió forint körül mozog, általában csak a legvégén derül ki pontosan ez az összeg. Idén először csatlakozott a mecénási körhöz a Mercedes Benz Gyár, amelynek levelét fel is olvasták a sajtótájékoztatón.

 

Bak Lajos elmondta, ez a programsorozat talán a legdemokratikusabb fesztivál, hiszen minden intézmény, szervezet, kulturális műhely maga nyújtja be pályázatát a város művészeti tanácsához, ahol döntés születik ezekről. Világszínvonalú produkciók is szerepelnek a fesztivál programjai között, igazi kuriózum például, hogy a Hattyúk tavát hozza el Oroszországból a Royal Russian Balett.

 

- Huszonkilenc napig fürödhetünk tehát a kultúrában - mondta zárásként a polgármester. - Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programokat ebben a sokszínű kínálatban. Kívánom, hogy kapcsolódjanak ki, leljék örömüket a kulturális fürdőzésben!

 

(szöveg: hiros.hu)

Utoljára frissítve: 2016-02-23 16:27:55

További híreink
Háromnapos lesz a Majális a Szabadidőközpontban
A kecskeméti majális idén háromnaposra bővült a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Április 29-én és 30-án, valamint május 1-jén rengeteg színes programmal várjuk a kilátog...
2017-04-23 03:14:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hétfőn szünetel az ügyfélfogadás a rendőrségen
Hétfőn szünetel az ügyfélfogadás a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken, mivel április 24-e, Szent György napja ...
2017-04-23 03:02:39, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kiválasztották Kecskemét Város Borát
A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőiből álló társadalmi zsűri és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet...
2017-04-20 18:06:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Átvették hivatalos, kormányablak ügyintézői oklevelüket azok a Bács - Kiskun,- Csongrád,- és Békés megyei álla...
Bővebben >>