. Ma Ambrus napja van.
Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 2016. március 3 - 31.
2016-02-23 16:25:09
Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 2016. március 3 - 31.

Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 2016. március 3 - 31.

A diákokból álló Robbers együttes játszotta el Sweather-Weather című dalát a 31. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keddi sajtótájékoztatóján. Nem véletlen, hogy ezzel kezdődött a rendezvény, hiszen az idei programsorozatban a fiatalok kiemelt szerepet kapnak.

 

 

 

 

 

Huszonkilenc nap alatt húsz helyszínen közel 90 kulturális programot foglal magába az idei fesztivál - hangzott el a sajtótájékoztatón. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elsőként a Robbers produkcióját dicsérte meg, kiemelte, mennyire örül, hogy helyet kapott a zenekar a március 3-án induló kulturális seregszemlén. - Rendkívül gazdag és színvonalas programsorozatot állítottak össze a szervezők - hangsúlyozta a polgármester. - Ez a fesztivál már nem csak a kecskemétieknek szól, de a régió közönségét is megszólítja, sőt határainkon túlra is elér a híre. (A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjairól részletesebben ITT tájékozódhat)

 

A fesztivál több szereplője, eseménye is kerek évfordulót ünnepel az idén. Csík János ötvenéves születésnapjára megjelentett albumát mutatja be a fesztiválon, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar 50, a Cantus Nobilis Kórus pedig 55. évfordulóját ünnepli. 30 éves szülinapja alkalmából ad ingyenes koncertet a Kecskeméti Ifjúsági és Kecskemét Városi Fúvószenekar, a 40 éves Kecskemét Táncegyüttes Páratlanul című műsorával lép fel, két félidőben lesz a női és a férfi műsora.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Tizedik alkalommal rendezik meg a Fringe művészeti fesztivált, amely most visszatér a megújult városi mozi épületébe, ahol egy évtizede elkezdődött. „Fürödj a kultúrában!" Ez az idei Fringe mottója, a szlogenhez készült kád ott díszelgett a sajtótájékoztatón is, de találkozhatunk vele a Malomban, az ifjúsági otthonban és a Hírös Agórában is. Mint megtudtuk, minden eddiginél többen jelentkeztek a fesztiválra, ahol a fiataloké lesz a főszerep.

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált, amely idén is számtalan hazai és külföldi vendéget hoz el városunkba a műfaj kiválóságai közül.

Bak Lajos, a Hírös Agóra igazgatója elmondta, hogy tavaly 17 ezer látogatója volt a tavaszi fesztiválnak, terveik szerint idén még ennél is több vendég lesz. - Ma már nem csak a gazdasági fejlődés miatt lehet Kecskemét iránytű más városok számára, de kulturális életünk gazdagsága, a helyi közösségek támogatása is példaértékű - jelentette ki Bak Lajos. - Összművészeti fesztiválunk fő célja, hogy megmutassuk értékeinket a nagyvilágnak. Erre kínál alkalmat a Kárpát-medencei Magyar Kulturális és Civil Szervezetek Konferenciája is.

A fesztivál legnagyobb támogatója a város önkormányzata, amely 11 millió forintot biztosít a rendezvényre. Az összköltségvetés minden évben 30 millió forint körül mozog, általában csak a legvégén derül ki pontosan ez az összeg. Idén először csatlakozott a mecénási körhöz a Mercedes Benz Gyár, amelynek levelét fel is olvasták a sajtótájékoztatón.

 

Bak Lajos elmondta, ez a programsorozat talán a legdemokratikusabb fesztivál, hiszen minden intézmény, szervezet, kulturális műhely maga nyújtja be pályázatát a város művészeti tanácsához, ahol döntés születik ezekről. Világszínvonalú produkciók is szerepelnek a fesztivál programjai között, igazi kuriózum például, hogy a Hattyúk tavát hozza el Oroszországból a Royal Russian Balett.

 

- Huszonkilenc napig fürödhetünk tehát a kultúrában - mondta zárásként a polgármester. - Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programokat ebben a sokszínű kínálatban. Kívánom, hogy kapcsolódjanak ki, leljék örömüket a kulturális fürdőzésben!

 

(szöveg: hiros.hu)

Utoljára frissítve: 2016-02-23 16:27:55

További híreink
Szalagavató a Református Gimnáziumban
A Kecskeméti Református Gimnázium szalagavató ünnepélyén, az iskola gyönyörű bálteremmé átalakított sportcsarnokában, december 3-án, szombat este az öt végzős osztály 101...
2016-12-04 09:10:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Meggyújtották a második gyertyát az Adventi koszorún
Folytatódott Kecskeméten a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által szervezett Adventi szombat esték elnevezésű programsorozat, melyen december 3-án, szombat este meggyújto...
2016-12-04 07:34:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
A Jövő Bajnokai Kecskeméten versenyeztek
A „Jövő Bajnokai program" Dél-Alföldi Régió versenyzőinek felmérő versenyét tartották december 3-án a Kecskeméti Fürdőben. Mint a versenyt megelőző sajtótájékoztatón elha...
2016-12-03 19:38:21, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az úszásoktatás harmadik ütemében induló tanfolyamokra november 21-25. között van lehetőség jelentkezni.
Bővebben >>