. Ma Ervin napja van.
Kecskeméti kiállítás: a holokauszt zenész áldozatai
2014-07-15 09:16:59
Kecskeméti kiállítás: a holokauszt zenész áldozatai

Kecskeméti kiállítás: a holokauszt zenész áldozatai

A holokauszt áldozatainak emlékére – Kodály tanítványok, muzsikus kortársak címmel nyílt meg hétfő este Gerő Katalin szobrászművész kiállítása a Kodály Intézetben, a Kodály Fesztivál keretében. A kiállítást emlékül szánták azoknak a magyar muzsikusoknak – civileknek, férfiaknak és nőknek -, akiket a náci törvények szerint zsidónak minősítettek és ezért a holokauszt áldozatává váltak. A megnyitón részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere is.

 

 

A holokauszt 70. évfordulóján mementó és egyben figyelmeztetés ez a tárlat – hangzott el a megnyitón -, hiszen felbecsülhetetlen az a veszteség, mely többek között a magyar zenei életet is élte. Gerő Katalin plakett sorozata a holokauszt áldozatává vált magyar muzsikusoknak állít emléket.

 

A kiállításmegnyitó közönségét dr. Nemes László Norbert, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének igazgatója, mint házigazda köszöntötte, majd Hollós Máté zeneszerző, egyetemi tanár nyitotta meg a tárlatot.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A KÉPGALÉRIÁT!

Utoljára frissítve: 2014-07-15 09:18:12

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>