. Ma Zita napja van.
Kecskemét öttusa vk-ra készül
2015-03-27 20:35:30
Kecskemét öttusa vk-ra készül

Kecskemét öttusa vk-ra készül

Ebben az évben kezdődik az olimpiai kvalifikáció, ezért a legjobb öttusázók el fognak jönni az április 30. és május 5. közötti kecskeméti öttusa világkupára - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány pénteken Kecskeméten, a verseny egyik helyszínén, a Kecskeméti Fürdőben tartott sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

A II. kecskeméti öttusa világkupa első sajtótájékoztatóján a szövetségi kapitány az elmúlt évi kecskeméti versenyt több szempontból is sikeresnek nevezte: 16 év után magyar győztest avattak, és a rendezés magas színvonala is elismerést kapott.

Kitért arra, hogy a kecskeméti világkupa lesz a sorozat negyedik versenye, azután a döntő következik, amelynek első helyezettje már olimpiai kvótát szerez.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke kiemelte, hogy a nemzetközi ellenőrök meg voltak elégedve a helyszínekkel, a várost kiváló partnerként értékelték.

 

- Köszönöm a lehetőséget, hogy az öttusa sportág ismételten Kecskeméten lehet - mondta Réczei Géza. - Ha a világkupát egy építményként képzeljük el, akkor kell négy olyan erős pillér, ami ezt magasan tartja. Az egyik pillér a professzionális sportolóink: ebből nincs hiány. A másik nagyon fontos pillér a szakemberek: az edzők, és a szövetségi kapitány, akik mindent megtesznek azért, hogy sportolóink maximális eredményeket érjenek el. A harmadik pillér a háttérszervező gárda, akik biztosítják, hogy a sportolók csak a versenyre tudjanak koncentrálni. A negyedik és legfontosabb pillér pedig az, hogy találjunk egy olyan partnert, egy olyan várost, amelyik maximális segítséget ad ehhez. A nemzetközi ellenőrök pedig szó szerint azt mondták, hogy Kecskemét tökéletes partner.   

Réczei Géza a tavalyi kecskeméti kupáról készült fotóalbumot adta át ennek bizonyságául Szeberényi Gyula Tamásnak, Kecskemét alpolgármesterének. Az albumot kifejezetten Kecskemétnek készítették.

Kármán Sándor versenyigazgató beszélt az új elvárásról, amely szerint a döntő napján a sportcsarnokban történő vívást követően nem az úszással folytatódik a verseny, hanem az úgynevezett bónusz vívással, amelyet szabadtéren, a Benkó Zoltán Szabadidő Központban rendeznek.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a vk-verseny segít a sportág népszerűsítésében. Kiemelte: a kecskeméti sportfejlesztéseket is visszaigazolja a rendezvény, hiszen a verseny helyszínei az elmúlt 10-12 év fejlesztésének az eredményei. Amelyek során új uszoda épült, felújították a Messzi István sportcsarnokot, valamint a szabadidőközpontot.

- Rendkívül örülünk annak, hogy a tavalyi kecskeméti világkupa jól sikerült, hiszen ez tette lehetővé, hogy ismét Kecskemétet választották a rendezők - mondta Szeberényi Gyula Tamás. - Annak pedig különösen örülünk, hogy egy olyan sportág választotta helyszínül Kecskemétet, ami Magyarországon rendkívül népszerű, azonban városunkban még nem terjedt el annyira, bár vannak kezdeményezések.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója biztosította a sportvezetőket arról a sajtótájékoztatón, hogy április végén, május elején „pár napig öttusa-város lesz Kecskeméten".

- Azt a részét Kecskemétnek, ahol most vagyunk, egyre többen hívják Sportvárosnak - mondta. - Itt ebben a környezetben, sétányi távolságra egymástól, nagyszerű versenyhelyszínek vannak, és még a szálláslehetőségek is adottak. Ez egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy egy ilyen nagyon összetett, nagyon színes sportrendezvényt fogadjunk, és erre az időszakra itt öttusa-várost csináljunk.

Ennek érdekében Szenes Márton megállapodást írt alá a sajtótájékoztatón Réczei Gézával. A megállapodás szerint Kecskemét társrendezője az eseménynek, azaz a részesévé válik, és nem csupán a helyszínt adja.

Szenes Márton a tavalyi rendezéshez képest több változást is bejelentett. Tavaly például nem volt ünnepélyes megnyitó, idén viszont lesz. A főtéren rendezik meg a látványos programot, melyen felvonulnak majd a sportolók, és főattrakcióként műsort ad a Kecskemét Táncegyüttes. Ezen kívül szabadidős programokat is szervez majd a város a sportolóknak, és a vendégeknek.

Fontos előrelépés az idei versenyszervezésben az is, hogy sikerült a városban és a környéken működő vállalkozások között szponzorokat, reklámozókat találni.    

A Benkó Zoltán Szabadidő Központban a versenynapokon színes vásári forgatag lesz. Ahol bemutatkozhatnak a kecskeméti és Kecskemét kistérségi termelők: áruikkal, egészséges élelmiszereikkel, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében. További kuriózum lesz még, hogy Boronkay Péter kecskeméti paratriatlonista világ- és Európa-bajnok a szüleivel készít és árul majd a nyugat-európaiak körében igen népszerű lángost ugyanitt a vk-ra érkezett vendégeknek.

A vk tervezett programja:

Április 27-30: a delegációk érkezése

Április 29, 17 óra: Nyitó Ünnepség a főtéren

Április 30-május 4: versenynapok

Május 5: delegációk elutazása

(MTI / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2015-03-27 20:41:52

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>