. Ma Ervin napja van.
Kecskemét közgyűlésének szeptemberi döntései
2016-09-23 11:15:54
Kecskemét közgyűlésének szeptemberi döntései

Kecskemét közgyűlésének szeptemberi döntései

A képviselő-testületi ülés szeptember 22-ei, csütörtöki ülésének ezek voltak a főbb döntései:

 

Elfogadta a testület a költségvetés soron következő módosítását. Lényeges változás, hogy a város számos pályázatot megnyert, ezek kapcsán pedig a bevételi és kiadási előirányzatok módosítására volt szükség.

 

 



A megnyert pályázatok: a déli iparterületet érintő útfejlesztés 367 millió forint, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal konzorciumban megvalósuló foglalkoztatási paktum közel 2 milliárd, a Homokbánya, Déli feltáró út I. üteme 282 millió, Kecskemét Fenntartható Városi Mobilitási Tervének elkészítése 51 millió, a Csokor utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése 114 millió, a Széchenyi sétányi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése 230 millió forint támogatásban részesült.

További uniós pályázatok támogatási kérelmeivel kapcsolatos döntéseket is hozott a grémium. A már benyújtott, elbírálásra váró fejlesztések és az igényelt támogatások összege:

Gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújítások Kecskeméten - 1,2 milliárd forint

Árpádvárosi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése és Klapka utcai bölcsőde eszközbeszerzése - 309 millió forint

Bem u. - Kuruc krt. kereszteződésében körforgalom kiépítése - 1.27 milliárd forint

Kecskeméten az 5-ös sz. főút mentén a Belső-Szegedi úttól az 54-es sz. főútig létesítendő gyalog-kerékpárút építése - 199 millió forint

Margaréta buszforduló kiépítése - 503 millió forint

Kerékpárosbarát fejlesztés közbringa-rendszer kiépítésével Kecskeméten - 97 millió forint

Béke Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 220 millió forint

Móra Ferenc Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 291 millió forint

Margaréta Otthon energetikai korszersítése - 464 millió forint

Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 302 millió forint

Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 292 millió forint

Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola energetikai korszerűsítése - 302 millió forint

Móricz Zsigmond Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 300 millió forint

Kertvárosi Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 84 millió forint

Arany János Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 239 millió forint

Mathiász János Általános Iskola energetikai korszerűsítése - 160 millió forint

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A közgyűlés további pályázatok benyújtásáról is döntött, amelyek a Homokbánya fejlesztésére, az egészségügyi és szociális alapellátás fejlesztésére, új család- és gyermekjóléti központ létrehozására, időskorúak és fogyatékkal élők szociális alapszolgáltatásainak fejlesztésére irányulnak.

Pályázatot nyújtott be a város a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében. Sikeres pályázat esetén sportparkok jöhetnek létre a katonatelepi sportpályán, a Hermann Ottó téren, Kadafalván, a Műkertvárosban, a Forradalom utcán, a Czollner téren, a Nádasdy utcán, az Újvidék téren és a Temes téren. Továbbá két futópálya is épülhet, a Gyenes téren és Katonatelepen.  A program lebonyolítója a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye. A zrt. a fejlesztések elvégzését követően a létesítményeket térítésmentesen az önkormányzat tulajdonába adja.  Az önkormányzatnak mindössze a két futókör kialakításához kell 50 százalékos önerőt biztosítania, összesen nettó 14 millió forint összegben.

Pályázatot ír ki az önkormányzat a Rudolf laktanya területén lévő, „beteg lovak istállója" néven ismert épület hasznosítására. A város 2016. december 1. - 2031. november 30. közötti időszakban akarja bérbe adni az ingatlant azzal a céllal, hogy a leendő bérlő ott szórakoztató, vendéglátó létesítményt hozzon létre.

Októbertől Bán János lesz a Kecskeméti Televízió Kft. ügyvezetője és főszerkesztője. A televíziót 2010. óta vezető Eckhardt Balázs ugyanis lemondott tisztségéről, tekintettel arra, hogy a jövőben a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöki tisztségét tölti be. 


Quaestor-károsultak a közgyűlésen


A közgyűlésen ismét megjelent a Quaestor-károsultak egy csoportja. Miután szót kaptak elmondták, hogy a hivatalos közleményekkel szemben nem történt meg Magyarországon a 32 ezres Quaestor csoport 99 százalékos kárrendezése. Ezzel szemben mintegy 12 ezer ember egyáltalán nem kapott kártalanítást, a többieket pedig csak részben kártalanították.


Kivonultak a szocialisták

A Magyar Szocialista Párt közgyűlési frakciója heves vitát követően kivonult az ülésteremből. Utóbb közzétettek egy nyilatkozatot, melyben arra hivatkoztak, hogy így tiltakoznak a mai közgyűlésen elhangzott, az október 2-i népszavazással kapcsolatos felvetés ellen.

A közgyűlés ugyanis módosította Kecskemét város költségvetését Nemcsik Mátyás fideszes képviselő felvetésére és 2 millió forintot csoportosítottak át a népszavazás költségeire, a tartalék keret terhére.

Az MSZP közleménye szerint „az ezt követő - a bevándorlással, menekültüggyel kapcsolatos - politikai sárdobáláshoz, amely nem méltó városunkhoz, frakciónk nem kívánt asszisztálni és kivonultunk a közgyűlésről."

Utoljára frissítve: 2016-09-23 11:22:25

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>