. Ma Ervin napja van.
Kecskemét képviselő-testülete: 2014-ben az utolsó ülést tartották
2014-12-18 21:26:06
Kecskemét képviselő-testülete: 2014-ben az utolsó ülést tartották

Kecskemét képviselő-testülete: 2014-ben az utolsó ülést tartották

Nem emelkednek jövőre az autóbusz viteldíjak, lesz kisgyermekes bérlet és a Kunság Volán marad a szolgáltató. Egyebek között erről is döntött ma Kecskemét közgyűlése. A részletek:

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem kell garázsadót fizetniük a látási fogyatékosoknak


A látási fogyatékosokra is kiterjesztette a közgyűlés a gépjárműtárolókra vonatkozó építményadó mentességet. Mint ismeretes, a mentesség korábban bizonyos típusú építményekre vonatkozott, ezt egészítette ki a kecskeméti képviselő-testület idén júniusban azzal, hogy az adót a súlyos mozgáskorlátozottaknak, illetve az őket szállító hozzátartozóknak nem kell megfizetniük.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A mostani döntéssel a jövőben adómentességet kapnak azok is, akik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének arcképes igazolványával rendelkeznek, vagy vakok személyi járadékában, vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek, vagy aki után - látási fogyatékosságára való tekintettel - magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak.

 

Jövőre már lesz kisgyermekes bérlet


A helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatosan hozott több döntést a közgyűlést. Ezek egyike, hogy továbbra is a Kunság Volán Autóbuszközlekedési Zrt.-t bízza meg a város a helyi személyszállítás közszolgáltatás biztosításával, 2016 végéig. A köszolgáltatás ellátására ugyanis a város pályázatot írt ki, ám arra jelentkező nem volt. Ilyen esetben a vonatkozó jogszabály lehetővé teszi az úgynevezett közvetlen megbízást, de annak időtartama legfeljebb 2 évre szólhat.

 

Döntés született a menetrendet érintő jövő évi változásokról is, amelyek érintik a 2, 12D, 13, 13K, 19, 22, 23 és 29-es vonalakat.

 

A közösségi közlekedést használóknak jövőre nem kell áremelkedéstől tartaniuk, a közgyűlés változatlanul hagyta a jegyek és bérletek árait. A bérletek köre kiegészül a havi és 30 napos összvonalas kisgyermekes bérlettekkel, amelyek kedvezménytartalma megegyezik a nyugdíjas és tanuló bérletek kedvezményének tartalmával.

 

Racionalizálják a közművelődési intézmények működését


A közművelődési intézmények integrációjának előkészítéséről döntött a közgyűlés, a javaslatnak április végéig kell elkészülnie. A kulturális intézmények működését immár 2009 óta kíséri figyelemmel az önkormányzat, korábban is voltak változások, most azonban ismét szükséges az infrastruktúra, a tartalmak és a szervezeti felépítés újragondolása.

 

A javaslatnak tartalmaznia kell, hogy miként láthatja majd el racionálisabban a feladatát a jelenleg önálló Kecskeméti Ifjúsági Otthon, a gazdaságilag hozzá tartozó HELPI Ifjúsági Iroda és a Planetárium.  Vizsgálni kell azt is, hogy az intézmények vagy egyes feladataik miként integrálhatók az „Agóra" pályázat keretében megújuló Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ keretei közé.

 

Új városrész a Homokbánya területén


A Homokbánya területén lévő, ingyenes önkörmányzati tulajdonba adott (korábban állami tulajdonú) ingatlanok hasznosításáról olvashatott beszámolót a grémium.

 

A hasznosítás tavaly már elkezdődött. Az önkormányzat a Homokbánya területén zöld város mintaprojekt kialakítását tervezi, amelynek fő eleme a különböző megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek felmérése, az ezekre épülő technológiák pályázati támogatással történő megvalósítása. A mintaprojekt környezetvédelmi és gazdasági előnyei mellett oktatási, kutatási és bemutatási célra is szolgálhat.

 

A hivatal főépítészi osztálya elkészítette az előzetes beépítési tanulmányt. A területen egy mintegy 8000 embert befogadó városrész jöhet létre, jelentős zöldfelületekkel, mintegy 730 lakással, az oktatás fejlesztéséhez kapcsolódó szolgáltató létesítményekkel. Biztosítva lesznek a mindennapi élethez szükséges szolgáltatások is, amelyek lehetőséget adnak a kisvállalkozások megjelenésére és a foglalkoztatás növelésére is.

Utoljára frissítve: 2014-12-18 21:27:14

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>