. Ma Ervin napja van.
Katolikus plébános prédikált a református templomban
2015-01-21 09:25:00
Katolikus plébános prédikált a református templomban

Katolikus plébános prédikált a református templomban

Folytatódott kedden este az ökumenikus imahét a kecskeméti református templomban. Ezúttal Dr. Jeney Gábor római katolikus plébános prédikált a szószékről.









Dr. Jeney Gábor a vallások, gyülekezetek közötti ellentétek, viták, a vallási békétlenség megszüntetésére hívta fel a hívek figyelmét. Beszédében arra figyelmeztetett, hogy ezen a héten a keresztények egységéért imádkozva juthatunk el Krisztus titkának felismeréséhez.

- Igazi egységet az tud építeni, és az tud ezért tenni, munkálkodni, aki mindenekelőtt Istennel van egységben. Isten előtt minden ember egyenlő, számára minden ember fontos. Az Isteni szeretet minden ember szívében ott van: legyen akár katolikus, református, evangélikus, vagy baptista. Legyen bármilyen felekezethez tartozó keresztény. Ez a szeretet pedig le fogja nyomni, el fogja tiporni a széthúzást, az elégedetlenkedést, a gyűlöletet, a meg nem értést - hangsúlyozta. 

 

Szerdán 17 órakor Feczák László görög katolikus parochus szolgál majd az ökumenikus imahét keretében a református templomban.

 

Mint korábban megírtuk: az ökumenikus imahét perselyadományait idén a Mezei utcai Közösségi Házban a közelmúltban indult gyermek missziós szolgálat, és roma játszóház kapja majd meg.


ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

Utoljára frissítve: 2015-01-21 09:25:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>