. Ma Ervin napja van.
Jótékony célú bál a Mátyás király Általános Iskolában
2014-02-17 14:14:12
Jótékony célú bál a Mátyás király Általános Iskolában

Jótékony célú bál a Mátyás király Általános Iskolában

Egymillió forint volt a „tiszta” nyeresége a kecskeméti Mátyás király Általános Iskolában szombaton (február 15-én) este rendezett alapítványi bálnak.  A jótékony célú társasági eseményen részt vett Dr. Zombor Gábor (Fidesz) Kecskemét polgármestere, országgyűlési képviselő, valamint a felesége is.  

 

 

 

Fotók: Kovács Viktória

 

A Corvin Mátyás Általános Iskolában rendezett, immár hagyományosnak mondható bálról elmondható, hogy létszámát tekintve Kecskemét legnagyobb bálja. Idén 270 vendég vett rész a „Corvin az Emberközpontú Nevelésért Alapítvány” bálján. A menü a következő volt:

 

 

 

Valentin tál – juhtúróval göngyölt csirkemell Orly módon, gödöllői búbos sertéskaraj sajttal csőben sütve, szezámmagos sült csirkecomb felső, rántott sajt, brokkoli, és gomba tartármártással. A köretek: petrezselymes burgonya, és mexikói párolt rizs. A desszert: almás mazsolás vargabéles erdei gyümölcs chutney-val és fahéjbabbal.

 

    

A bálban pohárköszöntőt mondott Lóczi László, a Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója, a Corvin az Emberközpontú Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke:

 

 

- A tavalyi bevételből a szokásos programokon, mint például a tehetséggondozáson, és az esélyegyenlőség megteremtésén túl támogattuk iskolánk 30 éves évfordulójának rendezvényeit és az évforduló tiszteletére készült évkönyv kiadását is. Valamint egy defibrillátort is vásároltunk – mondta az igazgató. – Idén pedig a szokásos támogatásokon túl az oktatástechnikai eszközök fejlesztésére kívánunk kiemeltebb támogatást biztosítani a jótékony célú bál bevételének nyereségéből.

 

     

Ebben az évben is versengtek az osztályok, hogy melyik szervez több vendéget a bálba. A győztes osztály a 8/a volt, melyet 30 ezer forintos jutalomba részesített az alapítvány.   

 

 

A „Corvin az Emberközpontú Nevelésért Alapítvány” bálján a vendégeket Dr. Zombor Gábor is köszöntötte.

 

 

A műsorban természetesen felléptek az iskola tanárai, akik vérpezsdítő salsa táncukkal alapozták meg a hangulatot. Rajtuk kívül az iskola diákja is bemutatták különböző műsorszámokban a tehetségüket.

 

 

 

Több mint 200 felajánlott tombolatárgy lelkesítetett a tombolavásárlókat: a fődíj a lajosmizsei Gerébi Kúriában eltöltött wellness hétvége volt. A zenét a Kis Glória zenekar adta, melynek énekesnője a Corvin Mátyás Általános Iskolában tanít éneket. Az utolsó báli vendég vasárnap hajnali 4 óra körül hagyta el az iskolaépületet.

 

 

 

 Fotók: Kovács Viktória

 

Utoljára frissítve: 2014-02-18 05:11:11

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>