. Ma Ervin napja van.
Jelentős önkormányzati szerepvállalás a kecskeméti labdarúgásért
2015-08-13 13:01:05
Jelentős önkormányzati szerepvállalás a kecskeméti labdarúgásért

Jelentős önkormányzati szerepvállalás a kecskeméti labdarúgásért

Az alapoktól kell újjáépíteni Kecskemét labdarúgását, ebben pedig az önkormányzat jelentős szerepvállalása kiemelt fontosságú - hangzott el csütörtökön a Kecskeméti Városházán azon a sajtótájékoztatón, ahol a sportág felemelkedésének terveiről, lehetőségeiről számoltak be a városvezetők és a szakemberek.

 

 

 

 

 

- A labdarúgás továbbra is a legnagyobb tömegeket megmozgató sportág Kecskeméten, ezért minden lehetséges eszközt felhasználva el kell érni a futball új alapokon történő felemelkedését - mondta Bogasov István önkormányzati képviselő, tanácsnok, a Sport Munkacsoport elnöke. Az eddig lefolytatott megbeszélések ígéretesek, és körvonalazódni látszik annak lehetősége, hogy komoly cégek jelenjenek meg támogatóként. Elsődleges feltétel ugyanis, hogy a leendő tulajdonosi kör, illetve a szponzorok legalább ugyanakkora mértékű támogatást nyújtsanak, mint az önkormányzat. Az elnök elismerését fejezte ki Sipos László önkormányzati képviselőnek, tanácsnoknak azokért az eredményekért, amelyeket az eddig lefolytatott tárgyalások során elért. Hangsúlyozta: Kecskeméten lényeges előny, hogy a képviselő-testület több tagja pusztán a sport iránti szeretetből kötelezi el magát egy-egy ügy mellett. 

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT


Sipos László elmondta: a felemelkedéshez a KLC-KTE SI megyei I. osztályú, a tavalyi bajnokságban 5. helyen végzett csapata megfelelő kiindulópontot biztosít. A kecskeméti labdarúgás hosszú távú célja kizárólag az lehet, hogy a kecskeméti csapat mielőbb a térség meghatározó csapata legyen. Ennek megvalósításához a kezdetekben tapasztalt, több évre tervezhető összefogásra van szükség, az önkormányzat és a helyi és térségi erők között. Mint elhangzott, a KLC-KTE SI csapata a Széktói Stadiont továbbra is térítésmentesen használhatja, továbbá folyamatban van az MTK-val történő együttműködési megállapodás megkötése.

A sportiskolával kapcsolatosan Sipos László hangsúlyozta: a KLC-KTE SI a korábbi évek kitartó és céltudatos munkájának eredményeként országos szinten is a nagy tömegbázissal rendelkező utánpótlás-nevelő egyesületek közé tartozik, térségünk meghatározó klubja. A képzés során kinevelt játékosokból elindított felnőtt csapat jó eséllyel versenyben lehet a bajnoki cím megszerzéséért az augusztus 15-én induló bajnokságban.

A felemelkedés csak közös akarat és erőfeszítés eredményeként valósulhat meg, amelyért minden résztvevőnek maximálisan kell teljesítenie a következő években. Megfogalmazásra került az a cél, hogy lehetőség szerint a megyei I. osztályú bajnokság megnyerésével már a következő évtől az NB-lll-ba, legkésőbb 2019. június 30-ig pedig az NB-ll-be fel kell jutnia Kecskemét csapatának. Onnan stabil tulajdonosi és támogatói háttérrel ismételten esély nyílhat az élvonalbeli szereplés kivívására.

A szponzorok, a támogató vállalkozói kör összefogását dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezetője vállalta fel, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő években a tulajdonosi és támogatói kör megyei, térségi kiszélesítésével meg kell teremteni az NB-ll-be történő feljutás hátterét. Megkezdődtek a személyes egyeztetések a labdarúgást hosszú évek óta támogató cégvezetőkkel, akik az önkormányzat célkitűzéseinek megismerését követően kinyilvánították támogatási szándékukat.

S. Juhász Attila, a KLC-KTE SI ügyvezető elnöke arról számolt be az újságíróknak, hogy az U-21-es csapatból három játékosra, Filyó Gáborra, Kürtösi Viktorra, és S. Juhász Tamásra lehet számítaniuk. Továbbá sikerült megállapodni három korábbi játékossal, Szabó Györggyel, Tóth Zoltánnal és Urbán Pálllal. Ezzel a 2015-2016 évi megyei I. osztályú bajnokságban induló csapat alkalmas az őszi szezonban az élmezőnyben történő szereplésre. A várt kedvező szereplés esetén a téli átigazolási időszakban pedig tovább erősíthető a játékos keret.

Az augusztus 16-án kezdődő bajnokságban a KLC-KTE SI csapata lehetőség szerint lila mezben lép pályára,  a váltó mez pedig narancssárga lesz. A mérkőzések kezdetekor „Kecskemét" felkiáltással üdvözli a csapat a szurkolókat. Fontos, hogy folyamatosan versenyben legyenek a bajnoki címért folytatott küzdelemben, és a 2016-2017 évben már az NB-III-as bajnokságban induljon a csapat.

A továbblépés lehetősége a költségvetés előteremtésének függvényében akár a második évben is megvalósulhat, de legkésőbb 4 éven belül elérhető az NB-II-be történő feljutás. Az NB-lll-ban bajnoki cím megszerzésére törekvő csapat esetén Kecskemétnek nem okozhat gondot minőségi játékosok igazolása. Az utánpótlásból is számítani lehet jó képességű játékosokra, továbbá az MTK-val előkészítés alatt lévő együttműködési megállapodás keretében is lesznek kölcsön játékosok.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a sajtótájékoztató végén utalt arra, hogy Kecskeméten már van/volt egy jól bevált recept, hiszen a kosárlabda néhány éve szintén nehéz helyzetbe került, a sportágat azonban rövid időn belül újjáépítették. Komoly lehetőségek vannak abban a folyamatban is, amely keretében a sportszponzorációt sikerült az elmúlt években az utánpótlás támogatása felé irányítani. A város mindenképpen térségi összefogásban gondolkodik, ezért megtörtént a kapcsolatfelvétel Kiskunfélegyházával és Tiszakécskével is.

Utoljára frissítve: 2015-08-13 13:01:25

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>