. Ma Ervin napja van.
Hollywoodi csoda Kecskeméten: adományokból lélegeztetőgép
2013-07-08 17:58:05
Hollywoodi csoda Kecskeméten: adományokból lélegeztetőgép

Hollywoodi csoda Kecskeméten: adományokból lélegeztetőgép

Hollywoodi mese Kecskeméten… Merthogy olyan volt ma (július 8-án) a kecskeméti kórházban a hangulat, mintha egy romantikus hollywoodi filmtörténet szereplői a vászonról léptek volna le. A „forgatókönyvírói” recept: végy egy munkájában megszállott, több száz gyermek életét megmentő doktornőt, Dr. Kelemen „Aranyanyu” Editet. Ismertesd őt össze néhány jótékony, jó szívű, adakozó emberrel, akik pénzt dobnak össze, hogy Edit munkatársai egy új géppel még több gyereket megmenthessenek. Így indul a „film”.

 

 

 

Na, de most jön a bonyodalom: még hiányzik vagy másfél millió forint. És akkor a happy end: csodával határos mód megjelenik a hős – persze, hogy a nők kedvence - és hozza az összeget. A Hegylakó, aki szintén feltette az életét arra, hogy gyerekeknek segítsen. Ezért még egy alapítványt is életre hívott.

 

KATTINSTON BÁRMELYIK KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ

 

Röviden összefoglalva: Hegylakó és Aranyanyu ma találkoztak a kórházban. Ahol Hegylakó, azaz a Hollywoodi világsztár, Adrian Paul a többi adakozó társaságában átadta a gépet Editnek. The end…!

 

Ugye, hogy az élet írja a legszebb történeteket? Szinte hihetetlen, amit Edit, az adakozók és a sármos Adrian Paul véghezvittek.

 

KATTINSTON BÁRMELYIK KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ

 

- Fél éve volt vendégünk az Inner Wheel Clubban Dr. Kelemen Edit főorvosnő, akitől megtudtuk, hogy manapság egyre több a koraszülés. Ezért nagy szükségük lenne egy speciális koraszülött lélegeztető gépre - mondta az ünnepségen az adományozók nevében Dr. Harnosné Tóth Erika, az Inner Wheel Club soros elnöke. – Akkor és ott elhangzott egy olyan szívet melengető gondolat is, hogy számukra menyire fontos, hogy azok, akik innen, a koraszülött osztályról kikerülnek, ki tudják mondani, hogy anya…

 

Gyűlt a pénz a gépre…  A Hegylakót az interneten „vadászták ki” a talpraesett kecskeméti jótékony hölgyek. Akik mindenáron segíteni akartak Aranyanyu osztályának, de még hiányzott 6 ezer dollár. Ekkor bukkantak rá Adrian Paul gyermekalapítványára, és írtak a sztárnak. Innentől már, mint a mesében: Adrian igent mondott, a PEACE Fund alapítvány küldte a pénzt, a sztár repülőre ült, Kecskemétre jött, és átadta a boldogságban úszó doktornőnek a gépet.  

 

KATTINSTON BÁRMELYIK KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ

 

 

Hiába hollywoodi világsztár valaki, Adriannak is szigorúan lábzsákot kellett ma húznia, hogy bemehessen a koraszülött osztályra. Meghatódva nézte Edit mostani büszkeségét, a lélegeztető gépre kapcsolt 530 grammos Flórát. A parányi kislány 490 grammal jött a világra, 24 hetesen. Edit, aki már több száz koraszülött kisgyerek életét mentette meg, biztos abban, hogy Flórát is egészségesen adja majd ki a szüleinek.

 

- Huuu! – mondta kerekre nyílt szemmel a sztár. – Az én kisfiam egy éve született, ő is koraszülöttként, de Flórához képest óriásbébi volt – és mutatta is, hogy mekkorának született a kicsi fia. Majd záporoztak a sztár kérdései: mit eszik Flóra, hogyan felügyelik, mikor mehet haza, mennyi inkubátor van a kórházban, hány kisgyermeket mentenek meg egy év alatt Kecskeméten?

 

Mi ez, ha nem happy end?

 

KATTINSTON BÁRMELYIK KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ

KORÁBBI CIKKÜNK:

A Hegylakó Adrian Pault várják a kecskeméti kórházba

 

Utoljára frissítve: 2013-07-08 20:53:53

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>