. Ma Zita napja van.
Hat ország hét iskolája tanárai Kecskeméten
2013-04-11 21:51:43
Hat ország hét iskolája tanárai Kecskeméten

Hat ország hét iskolája tanárai Kecskeméten

A Tempus Közalapítvány Egész életen át tartó tanulási programjának keretében kiírt Comenius iskolai együttműködések pályázatán a 2012/2013.tanévben két évre szóló támogatást nyert el a kecskeméti Lestár Péter Egységes Középiskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája. A projektben, amely a "Euroball" címet kapta, hat ország hét iskolája dolgozik együtt.

 

 

 

 

 

- A spanyol, horvát, bolgár, török, a két ír partneriskolákkal együtt mi is nagy lelkesedéssel fogtunk a megvalósításhoz – tájékoztatta a Kecskeméti Hírhatárt Koller István, a II. Rákóczi Ferenc tagiskola tanára. - A projekt célja egy új labdajáték szabályainak kidolgozása. Ezen felül szeretnénk tanulóinkat az egészséges életmódra nevelni, erősíteni bennük a toleranciát, az intelligens sportolói magatartást.

 

Az együttműködés során személyes kapcsolatok alakulhatnak ki a diákok között, megismerhetik egymás kultúráját, a nyelvi tudásukat használhatják. A pályázat támogatása teszi lehetővé, hogy diákok és tanárok személyesen is ellátogassanak a partneriskolákba, ahol saját élményeket szerezhetnek, betekinthetnek az iskolák életébe.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A projekt első szakaszát Almansa-ban, a spanyol partneriskolában zártuk le, ahol a diákok szavazatai alapján kiválasztottuk a játék logóját. Nagy örömünkre, magyar terv lett a győztes. Április 3-6. között itt, Kecskeméten láttunk vendégül 28 kollégát. A magyarországi találkozón kicseréltük a diákok kétnyelvű bemutatkozó albumait. Ezen felül az eddigi javaslatok alapján véglegesítettük az új játék szabályait. Az idelátogató kollégák bekapcsolódtak az iskolai programokba, órákat látogattak.

 

 Iskolánk négy hetes projektet zárt a látogatással. A magyar diákok tablókat, ajándékokat készítettek a partneriskolák diákjai számára, a záró rendezvényen pedig játékos, zenés betekintést adtak a magyar kultúráról. A projekt következő állomása Horvátországban lesz, ahová az egészséges életmódról szóló beszámolókat fogjuk elvinni.

 

Utoljára frissítve: 2013-04-11 21:52:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>