. Ma Hella napja van.
Hárommilliárd forintos projekt ért véget a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
2015-12-23 19:44:50
Hárommilliárd forintos projekt ért véget a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

Hárommilliárd forintos projekt ért véget a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

A Kecskeméti Megyei Kórházba integrálták a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézetet és a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat 2013. február 1-től. A három kórház 2.95 milliárd forintos Európai Uniós támogatást nyert el az összevonás megvalósításához, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.

Az ünnepélyes Mikrobiológiai Labor és Informatika zárórendezvénye 2015. december 21-én 9 órakor került megrendezésre az Onkoradiológiai Központ előadóteremben.

 

A Kecskeméti Megyei Kórházban a központi és telephelyi informatikai fejlesztés és az új mikrobiológiai laboratórium feltételrendszerének megteremtése az egyesített intézmény számára nélkülözhetetlenné vált. Az új minimum feltételrendszer egyértelműen leszögezi, hogy a II. és III. progresszivitási szintű osztályokkal rendelkező kórház, amely intenzív/sebészeti/traumatoló-giai/onkohematológiai/szülészeti/gyermekgyó-gyászati osztály bármelyikével rendelkezik, a mikrobiológiai diagnosztikai tevékenységet a telephelyén (Központi laboratórium részeként) vagy a közigazgatási területén kell, hogy ellássa. Ennek megvalósítása érdekében a régi laboratórium egyes területein válaszfalakat bontottak ki, valamint új válaszfalakat építettek. Az új helyiségeket átépítéssel, felújítással alakították ki. A sterilizáló és a labor eszközparkja megújult, korszerűsödött, a projekt keretében beszerzett modern gépekkel, gyorsabban és hatékonyabban tudja ellátni feladatát.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A három telephely integrációja következtében az informatikai integráció megvalósítása is elengedhetetlenné vált. A projekt teremtette meg ennek lehetőségét.

Az erőforrások koncentrációjával, költséghatékonyabb, gazdaságosabb, ezáltal az egészségügy financiális lehetőségeivel is könnyebben fenntartható rendszer működik. Az infrastruktúrát bővíteni kellett, hogy meg tudjon felelni a jövő kihívásainak és ki tudja szolgálni a három érintett telephely több mint 1200 kapcsolódó eszközét és nagyságrendileg 2000 felhasználóját.

A centralizált szerverbővítés lehetővé teszi, hogy a külső telephelyeken dolgozó felhasználók is a központi telephellyel azonos szolgáltatásokat tudjanak igénybe venni.

A fejlesztéseknek köszönhetően magasabb kiszolgáló oldali rendelkezésre állást sikerült elérni, így csökken a hardverhiba miatt bekövetkező állásidő.

A projekt alapvető céljai között szerepelt a betegellátás informatikai támogatásának növelése a hatékonyabb működés megvalósítása érdekében. Mindezen fejlesztések ennek a célnak a szellemiségében valósultak meg.

Megújult a szerverinfrastuktúra, a központi telephelyen két site-os adatközpont lett kialakítva, a külső telephelyeken lévő a hálózat működésért felelős eddigi heterogén eszközparkot homogén, új, egységesen felügyelhető, magasabb üzembiztonságú eszközök váltották.

Ezen felül a fejlesztések kiterjedtek a tagkórházak szerverszobáinak fejlesztéseire, többek között új szerverek, licencek beszerzésére valamint a szünetmentes áramellátás biztosítására.

Bővítésre került a VOIP telefonközpont, majd a tagkórházakra kiterjesztése került az új telefonos rendszer, melynek bevezetéséhez struktúrált hálózat kialakítására és fejlesztésére volt szükség.

Szintén megújult a peremvédelem, valamint számítógépek, monitorok és nyomtatók kerültek beszerzésre.

A teleradiológiai fejlesztések révén megvalósult a távleletezés lehetősége, az egészségügyi beszédfelismerő szoftver további licencekkel bővült.

A projekt keretében megvásárolt speciális eszközök megteremtették a vonalkód alapú betegazonosítás lehetőségét, mely az ágymelletti diagnosztikai rendszer alapja.

Az újonnan kialakított mikrobiológiai laborban az ország legelterjedtebb mikrobiológiai-laborinformatikai rendszere, a MedBakter került beszerzésre, mely a Kórház betegdokumentációs rendszeréhez is illesztésre került.

Az integrációs projekt informatikai része nagyságrendileg 480 millió forint, a Mikrobiológiai Labor 80 millió forint, Európai Uniós fejlesztési forrás felhasználásával valósult meg.

Utoljára frissítve: 2015-12-23 19:48:36

További híreink
GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
A kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét. A kormányhatározat kedden lép hatályba.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.
2018-03-12 17:33:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Márciusban újra lesz Nőnek lenni jó konferencia a Kamarában
A hetedik Nőnek lenni jó konferencián a Generációk témaköre kerül a középpontba nagyszerű előadók és fotósok segítségével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráb...
2018-03-07 04:55:26, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére