. Ma Valér napja van.
Hárommilliárd forintos projekt ért véget a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
2015-12-23 19:44:50
Hárommilliárd forintos projekt ért véget a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

Hárommilliárd forintos projekt ért véget a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

A Kecskeméti Megyei Kórházba integrálták a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézetet és a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat 2013. február 1-től. A három kórház 2.95 milliárd forintos Európai Uniós támogatást nyert el az összevonás megvalósításához, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.

Az ünnepélyes Mikrobiológiai Labor és Informatika zárórendezvénye 2015. december 21-én 9 órakor került megrendezésre az Onkoradiológiai Központ előadóteremben.

 

A Kecskeméti Megyei Kórházban a központi és telephelyi informatikai fejlesztés és az új mikrobiológiai laboratórium feltételrendszerének megteremtése az egyesített intézmény számára nélkülözhetetlenné vált. Az új minimum feltételrendszer egyértelműen leszögezi, hogy a II. és III. progresszivitási szintű osztályokkal rendelkező kórház, amely intenzív/sebészeti/traumatoló-giai/onkohematológiai/szülészeti/gyermekgyó-gyászati osztály bármelyikével rendelkezik, a mikrobiológiai diagnosztikai tevékenységet a telephelyén (Központi laboratórium részeként) vagy a közigazgatási területén kell, hogy ellássa. Ennek megvalósítása érdekében a régi laboratórium egyes területein válaszfalakat bontottak ki, valamint új válaszfalakat építettek. Az új helyiségeket átépítéssel, felújítással alakították ki. A sterilizáló és a labor eszközparkja megújult, korszerűsödött, a projekt keretében beszerzett modern gépekkel, gyorsabban és hatékonyabban tudja ellátni feladatát.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A három telephely integrációja következtében az informatikai integráció megvalósítása is elengedhetetlenné vált. A projekt teremtette meg ennek lehetőségét.

Az erőforrások koncentrációjával, költséghatékonyabb, gazdaságosabb, ezáltal az egészségügy financiális lehetőségeivel is könnyebben fenntartható rendszer működik. Az infrastruktúrát bővíteni kellett, hogy meg tudjon felelni a jövő kihívásainak és ki tudja szolgálni a három érintett telephely több mint 1200 kapcsolódó eszközét és nagyságrendileg 2000 felhasználóját.

A centralizált szerverbővítés lehetővé teszi, hogy a külső telephelyeken dolgozó felhasználók is a központi telephellyel azonos szolgáltatásokat tudjanak igénybe venni.

A fejlesztéseknek köszönhetően magasabb kiszolgáló oldali rendelkezésre állást sikerült elérni, így csökken a hardverhiba miatt bekövetkező állásidő.

A projekt alapvető céljai között szerepelt a betegellátás informatikai támogatásának növelése a hatékonyabb működés megvalósítása érdekében. Mindezen fejlesztések ennek a célnak a szellemiségében valósultak meg.

Megújult a szerverinfrastuktúra, a központi telephelyen két site-os adatközpont lett kialakítva, a külső telephelyeken lévő a hálózat működésért felelős eddigi heterogén eszközparkot homogén, új, egységesen felügyelhető, magasabb üzembiztonságú eszközök váltották.

Ezen felül a fejlesztések kiterjedtek a tagkórházak szerverszobáinak fejlesztéseire, többek között új szerverek, licencek beszerzésére valamint a szünetmentes áramellátás biztosítására.

Bővítésre került a VOIP telefonközpont, majd a tagkórházakra kiterjesztése került az új telefonos rendszer, melynek bevezetéséhez struktúrált hálózat kialakítására és fejlesztésére volt szükség.

Szintén megújult a peremvédelem, valamint számítógépek, monitorok és nyomtatók kerültek beszerzésre.

A teleradiológiai fejlesztések révén megvalósult a távleletezés lehetősége, az egészségügyi beszédfelismerő szoftver további licencekkel bővült.

A projekt keretében megvásárolt speciális eszközök megteremtették a vonalkód alapú betegazonosítás lehetőségét, mely az ágymelletti diagnosztikai rendszer alapja.

Az újonnan kialakított mikrobiológiai laborban az ország legelterjedtebb mikrobiológiai-laborinformatikai rendszere, a MedBakter került beszerzésre, mely a Kórház betegdokumentációs rendszeréhez is illesztésre került.

Az integrációs projekt informatikai része nagyságrendileg 480 millió forint, a Mikrobiológiai Labor 80 millió forint, Európai Uniós fejlesztési forrás felhasználásával valósult meg.

Utoljára frissítve: 2015-12-23 19:48:36

További híreink
Karácsonyi vásár az Újkollégiumban és a Lánchíd utcai sportcsarnokban
Két helyen lesz kétnapos Karácsonyi vásár Kecskeméten ezen a hétvégén. Az egyik az Újkollégiumban, a másik pedig a Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában.
2017-12-09 03:50:39, Hírek, Fókuszban Bővebben
TOP 100 – Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2017
Ebben az évben is elkészült a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a Központi Statisztikai Hivatal Sz...
2017-12-09 03:31:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Faadományt nyújtott a Hírös Sport Nonprofit Kft rászorulóknak
A Hírös Sport Nonprofit Kft. felajánlásából december 7-én 15 kecskeméti család kapott 2-2 köbméter tűzifát. A Városi Szociális Közalapítvány választotta ki a rászoruló cs...
2017-12-09 02:32:38, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
66 éves korában elhunyt Stadler József, aki a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház intenzív osztályán feküdt ag...
Bővebben >>