. Ma Zita napja van.
Főtéri megnyitóval kezdődött a kecskeméti öttusa vk
2015-04-29 21:38:13
Főtéri megnyitóval kezdődött a kecskeméti öttusa vk

Főtéri megnyitóval kezdődött a kecskeméti öttusa vk

Kecskemét főterén rendezték meg szerdán délután a kecskeméti öttusa világkupa hivatalos megnyitóját. Melyen elsőként a rendező város, Kecskemét polgármesterasszonya köszöntötte az öttusa vk. résztvevőit.

 

 

 

 

 

 

 

- Isten hozta Önöket Kecskeméten: minden kedves vendéget, versenyzőt, szervezőt, bírókat, a nemzetközi szövetség és a magyarországi öttusa képviselőit - mondta bevezetőjében Szemereyné Pataki Klaudia. - Nagy öröm számunkra, hogy Kecskemét ismételten, immár második alkalommal megrendezheti a világkupát. Örülünk annak, hogy 32 ország, mintegy 150 sportolóját üdvözölhetjük a városban és szurkolhatunk nekik Kecskeméten. Az is nagy öröm számunkra, hogy olyan városok rangsorába emelkedhetett a világkupa megrendezésével Kecskemét, mint Sarasota, Kairó, Róma, és Minszk. Külön szeretettel köszöntöm a körünkben megjelent 1988-as szöuli olimpikonokat, bajnokokat: Fábián Lászlót, Mizsér Attilát, és Martinek Jánost (A bejelentést óriási ováció fogadta a főtéren).  Mi kecskemétiek szurkolunk minden egyes sportolónak, de természetesen számunkra a legkedvesebb magyar sportolóinknak szurkolunk leginkább, akik tavaly az első és a harmadik helyezést is elvitték Kecskemétről.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Dr. Réczei Géza, a MÖSZ elnöke képletesen a keblére ölelte Kecskemétet megnyitó beszédében:

- Drága, szeretett Kecskemét, újra itt vagyunk! Második alkalommal hoztuk el Önöknek ezt a fantasztikus versenyt - mondta a Magyar Öttusa Szövetség elnöke. - Ez a negyedik legfontosabb állomás az öttusa életében. Nem csak azért, mert ez az utolsó legnagyobb verseny ebben az évben Magyarországon, hanem azért is, mert ez jelenti számunkra az olimpia kapuját is. Erre a néhány napra mintegy 600 fővel növeljük meg Kecskemét lakóinak létszámát. Szeretném megköszönni Kecskemét városának támogatását, és külön is polgármester asszony segítségét abban, hogy egy fantasztikus versenyt rendezhessünk Kecskeméten.

A kecskeméti világkupa tiszteletbeli vendégei a magyar öttusasport aranycsapata, Fábián László, Mizsér Attila, és Martinek János együtt léptek a színpadra a megnyitón. Elmondták, örülnek annak, hogy ismét egy öttusa világversenyen lehetnek Magyarországon. Ráadásul egy olyan gyönyörű városban, mint Kecskemét. Bíznak abban, hogy ez a versenyzőknek pluszt ad majd a versenyzés során. Minden versenyzőnek sok sikert kívántak az elkövetkezendő kvalifikációkra.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Kecskemét város borát nyújtotta át az aranycsapat tagjainak, majd ő is a mikrofonhoz lépett és köszöntötte a verseny résztvevőit:

- Köszönöm az aranycsapat tagjainak, hogy eljöttek Kecskemétre és a jelenlétükkel buzdítják a mai magyar kiemelkedő tehetségű öttusázókat - mondta az ügyvezető igazgató. - Köszönöm polgármester asszonynak és Kecskemét város vezetésének, hogy a sport iránti mély elkötelezettséggel megadnak minden segítséget ahhoz, hogy egy nagy világversenyt Kecskemét meg tudjon rendezni. Köszönöm a Kecskeméti Repülő és Vívó Sportegyesületnek, hogy évekkel ezelőtt elsőként hozták össze a város és az öttusa szövetség közötti kapcsolatot és ma is részt vesznek a verseny lebonyolításában. Köszönöm a magyar és a nemzetközi öttusa szövetségeknek, hogy immár másodszor elfogadták Kecskemétet e nemes verseny helyszínéül. Köszönöm a nagylelkű támogatóknak a segítséget, hiszen világszínvonalon megrendezni a versenyt csak az ő segítségükkel lehetett. Végezetül köszönöm a Hírös Sport Nonprofit Kft. munkatársainak, a Havas Csaba vezetésével alakult projektcsapatnak, a verseny előkészítésén végzett rendkívüli munkájukat. A kecskemétieket pedig arra kérem, hogy az öt nap során legyenek a vendégeink, és buzdítsák a versenyzőket győzelemre.

A megnyitón fellépett a Kecskeméti Táncegyüttes, majd a Nemzetközi Öttusa Szövetség képviselője hivatalosan is megnyitotta a 2015. évi Kecskeméti Világkupát.

(Galéria fotói: Hírhatár / Tormási Ákos)

Utoljára frissítve: 2015-04-29 21:39:49

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>