. Ma Ervin napja van.
Fa dőlt egy áramvezetékre Kiskunhalason - szünetelt az áramszolgáltatás
2014-07-28 10:48:17
Fa dőlt egy áramvezetékre Kiskunhalason - szünetelt az áramszolgáltatás

Fa dőlt egy áramvezetékre Kiskunhalason - szünetelt az áramszolgáltatás

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett - közölte Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

 

 

 

 

 

 

 

Az 51-es számú főút 155-ös kilométerszelvényénél Bajától egy kilométerre, Sükösd irányába egy személygépkocsi és két kisteherautó összeütközött, pénteken délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók a személyautó beszorult vezetőjét feszítő-vágó segítségével szabadították ki a járműből, majd átadták a mentőknek.

 

Lajosmizsén, a Pacsirta utcában egy kétszáz négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, pénteken délelőtt. A lajosmizsei önkormányzati, a lajosmizsei önkéntes, valamint a kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek a helyszínre és megkezdték a tűz oltását. A lángok megfékezésében és az értékmentésben közel harminc tűzoltó vett részt Lajosmizséről, Kecskemétről, Dabasról és Ceglédről. A tűzoltás vezetését a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat átvette. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet. Személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult. Az épület lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezése rokonoknál megoldott.

 

Pénteken délután Bátmonostoron, az 51-es főút 169-es kilométerszelvényénél két személygépjármű összeütközött. A balesetben egy ember megsérült, akit a mentők elszállítottak a helyszínről. A bajai hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek az egyik utas kimentésében, majd a járműveket áramtalanították

 

Pénteken késő délután Kunszentmiklós és Kunadacs között, az 5211-es út 33-as kilométerszelvényénél egy személygépjármű árokba hajtott és felborult. A balesetben ketten sérültek meg. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították és a kerekeire állították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Szombaton délután az 54-es főút 22-es kilométerszelvényénél, a Bugacpusztaházi lehajtó közelében egy személygépjármű felborult. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

 

Szombaton éjszaka lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Március 15. utcában. A tűzoltók létra segítségével az ablakon keresztül károkozása nélkül bejutott a lakásba, majd a segítségre szoruló lakót átadták a gondviselőnek.

 

Vasárnap délután az 52-es főút 9-es kilométerszelvényénél, az Ágasegyházi bekötőútnál egy motor és egy személygépjármű ütközött. A motor vezetője megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

 

Vasárnap éjszaka fa dőlt egy középfeszültségű vezetékre Kiskunhalason, emiatt szünetelt az áramszolgáltatás Pirtó és Kiskunhalas egy részén. Az áramkimaradás körülbelül 850 fogyasztót érintett, a szolgáltató hajnali fél háromra hibát elhárította.

 

Hétfőn hajnalban Jakabszállás külterületén egy traktor villámcsapás miatt kigyulladt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

 

A hétvégén egy esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét nagyméretű, megdőlt, forgalmat veszélyeztető fa eltávolításához, és összesen három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Utoljára frissítve: 2014-07-28 10:48:52

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>