. Ma Barbara, Borbála napja van.
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós
2014-01-19 17:15:44
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Tavaly novemberben választották meg az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnökének a 62 esztendős Kara Miklóst. A császártöltési vadász – mondhatni – első nyilvános szereplése pénteken (január 17-én) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján volt (ITT >>> írtunk a megnyitóról). Itt adott interjút a Kecskeméti Hírhatárnak.

 

 

 

 

Az apostagi születésű Kara Miklós Kecskeméten, a piaristáknál járt középiskolába, majd az érettségit követően 1975-ben Sopronban végzett az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt-nél (KEFAG) 1979-től egészen a tavaly történt nyugalmazásig dolgozott: 31 éven keresztül volt a Császártöltési Erdészet igazgatója. Nős, négy felnőtt lánya van, a Jánoshalmi Vadásztársaság tagja. Édesapja vadász volt, ő pedig 1975-től kezdve vadászik. Eddigi legnagyobb zsákmánya egy gím szarvasbika volt, melynek 6,2 kilogrammos agancsát nem mondja kapitálisnak, azonban rögtön hozzáteszi: „Nekem a legcsodálatosabb volt!”

 

*Kara Miklós (jobbra) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján Sulyok Ferenccel, a KEFAG Zrt vezérigazgatójával.

 

- Meglepetésként ért tavaly nyáron, amikor első alkalommal megkerestek azzal, hogy vállalnám-e az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnöki tisztét – mondja. – Munka mellett egészen biztosan nemet mondok, mert azért ez egy egész embert kívánó, felelősségteljes feladat. Amiről úgy gondoltam, hogy ha elvállalnám, akkor tisztességesen kell végeznem. De miután a megkeresésemkor már tudtam, hogy novemberben nyugdíjba fogok menni, ezért elvállaltam, mert kicsit stresszelt is a gondolat, hogy mit fogok majd csinálni nyugdíjasként. Utólag most már azt mondom, hogy nem bántam meg a döntésemet.

 

Kara Miklós Császártöltésen él, azonban elnökként nem minden nap kell megjelennie a kamara kecskeméti irodájában. Hozzáteszi: a napi feladatokat Miklós Károly, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének titkára illetve az adminisztrátor látják el. Nem sokkal a megválasztása után már döntöttek arról, hogy 2014-ben nem rendezi meg a korábban hagyományos vadászbálat az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, viszont a szeptemberi megyei vadásznapot mindenképpen megtartják. Az egynapos, látványos esemény helyszínéről tavasszal fognak majd dönteni.

 

- Az biztos, hogy a hagyományoknak megfelelően, a vadásztársadalomhoz méltóképpen lesz 2014-ben is megrendezve Bács-Kiskun megyében – fejezte be az interjút Kara Miklós.

 

Utoljára frissítve: 2014-01-19 17:17:39

További híreink
Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
A Momentum politikusa Hajnal Gabriella fenyegető levele ellenére hozta nyilvánosságra az információt.
2022-11-18 18:12:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen felszerelésekre van szükség a nyúltartáshoz?
Ha már régóta az az álmod, hogy magadhoz veszel egy édes szőrgombolyagot, akkor itt az ideje, hogy megvalósuljon! Előbb persze be kell szerezned a nyúltartáshoz szükséges...
2022-11-14 12:05:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az Orbán-kormány ismét kihirdette a háborús veszélyhelyzetet
A kormány a novembertől életbe lépő alaptörvény-módosítás miatt újra kihirdette az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa miatt...
2022-10-30 13:08:27, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Budapest díszpolgára posztumusz díjazottja lett az idén januárban elhunyt Setét Jenő Raoul Wallenberg-díjas em...
Bővebben >>