. Ma Melinda napja van.
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós
2014-01-19 17:15:44
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Tavaly novemberben választották meg az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnökének a 62 esztendős Kara Miklóst. A császártöltési vadász – mondhatni – első nyilvános szereplése pénteken (január 17-én) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján volt (ITT >>> írtunk a megnyitóról). Itt adott interjút a Kecskeméti Hírhatárnak.

 

 

 

 

Az apostagi születésű Kara Miklós Kecskeméten, a piaristáknál járt középiskolába, majd az érettségit követően 1975-ben Sopronban végzett az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt-nél (KEFAG) 1979-től egészen a tavaly történt nyugalmazásig dolgozott: 31 éven keresztül volt a Császártöltési Erdészet igazgatója. Nős, négy felnőtt lánya van, a Jánoshalmi Vadásztársaság tagja. Édesapja vadász volt, ő pedig 1975-től kezdve vadászik. Eddigi legnagyobb zsákmánya egy gím szarvasbika volt, melynek 6,2 kilogrammos agancsát nem mondja kapitálisnak, azonban rögtön hozzáteszi: „Nekem a legcsodálatosabb volt!”

 

*Kara Miklós (jobbra) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján Sulyok Ferenccel, a KEFAG Zrt vezérigazgatójával.

 

- Meglepetésként ért tavaly nyáron, amikor első alkalommal megkerestek azzal, hogy vállalnám-e az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnöki tisztét – mondja. – Munka mellett egészen biztosan nemet mondok, mert azért ez egy egész embert kívánó, felelősségteljes feladat. Amiről úgy gondoltam, hogy ha elvállalnám, akkor tisztességesen kell végeznem. De miután a megkeresésemkor már tudtam, hogy novemberben nyugdíjba fogok menni, ezért elvállaltam, mert kicsit stresszelt is a gondolat, hogy mit fogok majd csinálni nyugdíjasként. Utólag most már azt mondom, hogy nem bántam meg a döntésemet.

 

Kara Miklós Császártöltésen él, azonban elnökként nem minden nap kell megjelennie a kamara kecskeméti irodájában. Hozzáteszi: a napi feladatokat Miklós Károly, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének titkára illetve az adminisztrátor látják el. Nem sokkal a megválasztása után már döntöttek arról, hogy 2014-ben nem rendezi meg a korábban hagyományos vadászbálat az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, viszont a szeptemberi megyei vadásznapot mindenképpen megtartják. Az egynapos, látványos esemény helyszínéről tavasszal fognak majd dönteni.

 

- Az biztos, hogy a hagyományoknak megfelelően, a vadásztársadalomhoz méltóképpen lesz 2014-ben is megrendezve Bács-Kiskun megyében – fejezte be az interjút Kara Miklós.

 

Utoljára frissítve: 2014-01-19 17:17:39

További híreink
Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban
Az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján – írja a Telex.
2021-12-01 19:49:31, Hírek, Fókuszban Bővebben
5 milliárd forintnyi PCR-tesztet semmisít meg a kormány
Tavasszal lejárt szavatosságú PCR teszteket semmisítenek meg több milliárd forint értékben – értesült a Jelen.
2021-11-23 18:14:10, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oltási hét kezdődik hétfőn
Hétfőn kezdődik az oltási akcióhét, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják - mondta a Miniszterelnökség te...
2021-11-21 19:19:35, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Új látványossággal bővült a Börzsöny, azon belül is Királyrét. A Szokolyához tartozó kis pihenő-település fele...
Bővebben >>