. Ma Péter, Pál napja van.
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós
2014-01-19 17:15:44
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Tavaly novemberben választották meg az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnökének a 62 esztendős Kara Miklóst. A császártöltési vadász – mondhatni – első nyilvános szereplése pénteken (január 17-én) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján volt (ITT >>> írtunk a megnyitóról). Itt adott interjút a Kecskeméti Hírhatárnak.

 

 

 

 

Az apostagi születésű Kara Miklós Kecskeméten, a piaristáknál járt középiskolába, majd az érettségit követően 1975-ben Sopronban végzett az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt-nél (KEFAG) 1979-től egészen a tavaly történt nyugalmazásig dolgozott: 31 éven keresztül volt a Császártöltési Erdészet igazgatója. Nős, négy felnőtt lánya van, a Jánoshalmi Vadásztársaság tagja. Édesapja vadász volt, ő pedig 1975-től kezdve vadászik. Eddigi legnagyobb zsákmánya egy gím szarvasbika volt, melynek 6,2 kilogrammos agancsát nem mondja kapitálisnak, azonban rögtön hozzáteszi: „Nekem a legcsodálatosabb volt!”

 

*Kara Miklós (jobbra) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján Sulyok Ferenccel, a KEFAG Zrt vezérigazgatójával.

 

- Meglepetésként ért tavaly nyáron, amikor első alkalommal megkerestek azzal, hogy vállalnám-e az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnöki tisztét – mondja. – Munka mellett egészen biztosan nemet mondok, mert azért ez egy egész embert kívánó, felelősségteljes feladat. Amiről úgy gondoltam, hogy ha elvállalnám, akkor tisztességesen kell végeznem. De miután a megkeresésemkor már tudtam, hogy novemberben nyugdíjba fogok menni, ezért elvállaltam, mert kicsit stresszelt is a gondolat, hogy mit fogok majd csinálni nyugdíjasként. Utólag most már azt mondom, hogy nem bántam meg a döntésemet.

 

Kara Miklós Császártöltésen él, azonban elnökként nem minden nap kell megjelennie a kamara kecskeméti irodájában. Hozzáteszi: a napi feladatokat Miklós Károly, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének titkára illetve az adminisztrátor látják el. Nem sokkal a megválasztása után már döntöttek arról, hogy 2014-ben nem rendezi meg a korábban hagyományos vadászbálat az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, viszont a szeptemberi megyei vadásznapot mindenképpen megtartják. Az egynapos, látványos esemény helyszínéről tavasszal fognak majd dönteni.

 

- Az biztos, hogy a hagyományoknak megfelelően, a vadásztársadalomhoz méltóképpen lesz 2014-ben is megrendezve Bács-Kiskun megyében – fejezte be az interjút Kara Miklós.

 

Utoljára frissítve: 2014-01-19 17:17:39

További híreink
Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
„Valószínűleg neki nem ez a sport való” – mondta Merkely Béla – képünkön -, a FINA világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője, a SOTE rektora arról az amerikai sz...
2022-06-24 21:14:01, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ilyen a tökéletes vászonkép
Mutatjuk, hogy mi az, amit tudnod kell, mielőtt megbíznál egy céget a vászonkép nyomtatásával, hogy ne akkor érjen meglepetés, amikor kibontod a csomagot. Ahhoz, hogy ne ...
2022-06-13 20:52:12, Hírek, Fókuszban Bővebben
A sztrájkbizottság normakontrollt kér az új államfőtől a pedagógusok sztrájkját korlátozó törvény miatt
A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy érzi, itt a lehetőség, hogy Novák Katalin bizonyítsa a beiktatásakor is megfogalmazott válla...
2022-05-26 19:57:28, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mintha valahol a messzi Felvidéki tájakon járnánk, ha a Bükk-hegység nyugati bástyájáról készült évtizedekkel ...
Bővebben >>