. Ma Zita napja van.
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós
2014-01-19 17:15:44
Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Erdészeti igazgatóból lett kamarai elnök a császártöltési Kara Miklós

Tavaly novemberben választották meg az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnökének a 62 esztendős Kara Miklóst. A császártöltési vadász – mondhatni – első nyilvános szereplése pénteken (január 17-én) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján volt (ITT >>> írtunk a megnyitóról). Itt adott interjút a Kecskeméti Hírhatárnak.

 

 

 

 

Az apostagi születésű Kara Miklós Kecskeméten, a piaristáknál járt középiskolába, majd az érettségit követően 1975-ben Sopronban végzett az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt-nél (KEFAG) 1979-től egészen a tavaly történt nyugalmazásig dolgozott: 31 éven keresztül volt a Császártöltési Erdészet igazgatója. Nős, négy felnőtt lánya van, a Jánoshalmi Vadásztársaság tagja. Édesapja vadász volt, ő pedig 1975-től kezdve vadászik. Eddigi legnagyobb zsákmánya egy gím szarvasbika volt, melynek 6,2 kilogrammos agancsát nem mondja kapitálisnak, azonban rögtön hozzáteszi: „Nekem a legcsodálatosabb volt!”

 

*Kara Miklós (jobbra) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján Sulyok Ferenccel, a KEFAG Zrt vezérigazgatójával.

 

- Meglepetésként ért tavaly nyáron, amikor első alkalommal megkerestek azzal, hogy vállalnám-e az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnöki tisztét – mondja. – Munka mellett egészen biztosan nemet mondok, mert azért ez egy egész embert kívánó, felelősségteljes feladat. Amiről úgy gondoltam, hogy ha elvállalnám, akkor tisztességesen kell végeznem. De miután a megkeresésemkor már tudtam, hogy novemberben nyugdíjba fogok menni, ezért elvállaltam, mert kicsit stresszelt is a gondolat, hogy mit fogok majd csinálni nyugdíjasként. Utólag most már azt mondom, hogy nem bántam meg a döntésemet.

 

Kara Miklós Császártöltésen él, azonban elnökként nem minden nap kell megjelennie a kamara kecskeméti irodájában. Hozzáteszi: a napi feladatokat Miklós Károly, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének titkára illetve az adminisztrátor látják el. Nem sokkal a megválasztása után már döntöttek arról, hogy 2014-ben nem rendezi meg a korábban hagyományos vadászbálat az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, viszont a szeptemberi megyei vadásznapot mindenképpen megtartják. Az egynapos, látványos esemény helyszínéről tavasszal fognak majd dönteni.

 

- Az biztos, hogy a hagyományoknak megfelelően, a vadásztársadalomhoz méltóképpen lesz 2014-ben is megrendezve Bács-Kiskun megyében – fejezte be az interjút Kara Miklós.

 

Utoljára frissítve: 2014-01-19 17:17:39

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>