. Ma Ervin napja van.
Élő betlehem, főtéri étkeztetés és Szent János napi boráldás
2014-12-16 16:48:08
Élő betlehem, főtéri étkeztetés és Szent János napi boráldás

Élő betlehem, főtéri étkeztetés és Szent János napi boráldás

A Wojtyla Ház vezetősége sajtótájékoztatót tartott kedden délelőtt az év végi programjairól: az élő betlehemről, a főtéri étkezésről és a Szent János napi boráldásról.









A nagyszabású, sokakat megmozgató programokat már évek óta magára vállalja a Wojtyla Barátság Központ karöltve a Porta Egyesülettel és a Szenteste Alapítvánnyal. A sajtótájékoztatót tartotta Farkas P. József és Molnár Zoltán.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A főtéri élő betlehem december 17-én 10 órától ismét kitárja kapuit és fogadja a látogatókat. A programot Mák Kornél alpolgármester nyitja meg. Ismét elő szereplőkkel, élő állatokkal jelenítik meg a Barátok temploma hittanosai Jézus születésének estéjét. A három nap alatt a helyi iskolák, óvodák csoportjai adják elő karácsonyi műsorukat. Első nap 10 órától adnak műsort a Hosszú utcai óvodások, a Pálmácska óvoda nagycsoportosai, és a Magyar Ilona általános iskola énekkara, a napot a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola diákjainak előadása zárja 16:30-kor. December 18-án délután négytől látható a Piarista gimnázium énekkarának karácsonyi műsora, a Nem adjuk fel! Idős ellátást nyújtó és Hagyományőrző Egyesület és a Segítők Segítői Baráti Társaság műsora. December 19-én 10:30-kor a Piarista Általános Iskola diákjai kezdik a napot, majd a Szent Imre Katolikus óvoda Őzike csoportjának karácsonyi műsorát láthatjuk. Az Élő Betlehemet 16:30-kor a Kodály Zoltán Vegyeskar karácsonyi műsorával zárjuk.

 

A Wojtyla Barátság Központ, a Porta Egyesület, és a Szenteste Alapítvány évekkel ezelőtt felvállalta, hogy a karácsonyi ünnepek alatt megvendégelik Kecskemét szegényeit. A főtéri ételosztás alatt napi 250-300 fő is megjelenik. Idén 2014. december 24. és 2015. január 1. között várják a rászorulókat a főtéren felállított sátorban. A 9 nap alatt városunk vezetőségei, képviselői is ellátogatnak, hogy köszöntsék a szegényeket. Illetve minden nap jelen lesz egy-egy atya, lelkész, akik az ebéd előtti lelki táplálékot adják útravalónak.

 

A sajtótájékoztató harmadik témája a december 28-i Szent János napi boráldás volt, melyről Kocsis Pál a kecskeméti Mathiász János Borrend nagymestere beszélt. Ez alkalomkor dr. Tóth Tamás a római Magyar Intézet igazgatója megáldja az újborokat, melyeket a helyi és környékbeli borászok termeltek, és hoztak el a szentelésre. A tájékoztatón jelen volt Dr. Jeney Gábor plébános is, aki a programok vallási és egyházi részéről beszélt.

 

A sajtótájékoztatón Kő Ferenc festőművész pedig bemutatta legújabb alkotását, melyet direkt erre az alkalomra készített különleges UV-s technikájával. Az alapképen egy főtéri étkezést láthatunk, majd ha lekapcsoljuk a villanyt II. János Pál pápa arca bukkan elő.


Utoljára frissítve: 2014-12-16 17:14:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>