. Ma Ervin napja van.
Egymilliót adományozott az Univer a rászoruló családoknak
2014-08-09 07:24:54
Egymilliót adományozott az Univer a rászoruló családoknak

Egymilliót adományozott az Univer a rászoruló családoknak

250 kisdiák és szülei számára jelent nagy segítséget az az 1millió forint, amelyet az Univer Product Zrt. adományozott a Városi Szociális Közalapítványnak. A pénzből ugyanis az alapítvány az Alföld Áruházban levásárolható, 4-4 ezer forintos értékű tanszervásárlási utalványokat ad szociálisan rászoruló családok számára.






A tanszerekből kisebb alkalmi kiállítást rendeztek péntek délután az Alföld Áruház Papír-írószer osztálya előtt. Itt köszöntötte az adományátadás résztvevőit Tóthné Kőszegi Éva az Alföld Zrt. vezérigazgatója. Szemereyné Pataki Klaudia és Mák Kornél alpolgármestereket, Horváth Attilánét, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnökét, valamint az adományozók képviseletében, Tóth-Csanádi Zitát, az Univer Product Zrt vezérigazgató helyettesét.

A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen az áruházban vásárolhatják meg majd a kedvezményezettek a tanórákon nélkülözhetetlen eszközöket az Univer Product Zrt egymillió forintos adományából. A cég számára évtizedek óta fontos, hogy a helyi támogatásokban mindig élenjáró legyen.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A KÉPGALÉRIÁT!

- Így volt ez ezúttal is - mondta az adomány átadásakor Tóth-Csanádi Zita. - Át tudjuk érezni az iskolába „készülő" családok helyzetét, hiszen a mi szervezetünkben is sok olyan család van, akiknek most kezdik a gyermekeik az iskolás éveiket. Azt pedig jól tudjuk, hogy sokaknak időnként gondot okoz a tanszerek beszerzése. Innen jött a gondolat, hogy a rászoruló családokat támogassuk meg egy kicsit abban, hogy könnyebben tudjanak a gyermekeknek szép tanszereket venni, és ezáltal egy kicsikét nagyobb kedvvel tudják a gyerekek majd az iskolapadot megszokni.

Ezt követően Tóth-Csanádi Zita az Univer Product nevében átadta a jelentős összegű adományról szóló táblát Horváth Attilánénak, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnökének. A civil szervezet, az önkormányzat családvédelmi osztályának adatbázisából választotta ki azokat a rászoruló családokat, akik egyenként 4-4 ezer forintos tanszervásárlási utalványt kapnak a következő napokban.

- Ennek az utalványnak az értékét egyébként majd még növelni is tudják, amennyiben jövő héten csütörtökön, pénteken, vagy szombaton vásárolják le - hívta fel a figyelmet erre Horváth Attiláné. - Akkor ugyanis az Alföld Áruház további 20 százalék kedvezményt ad a tanszerekre. Tehát mindenképpen azt kérjük a már kiértesített családoktól, hogy ahogy megkapták a levelet, azonnal menjenek a Balaton utcába, a családvédelmi osztályra. Ott tudják majd átvenni az utalványokat, amivel itt az áruházban levásárolhatják a szükséges tanszereket.

Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat nagyon hálás a város egyik meghatározó munkáltatójának, az Univernek az adományért. Ugyanakkor a városvezetés bízik abban is, hogy a nemes kezdeményezéshez más cégek is csatlakoznak majd.

- Mi nyitottak vagyunk, és várjuk azokat a felajánlásokat, lehetőségeket, amelyek esetleg a következő napokban érkeznek - mondta Szemereyné Pataki Klaudia. - Hiszen igen komoly az a teher, ami egy iskolakezdéssel jár a családok számára. A hátrányos helyzetű családoknál pedig mindig kisebb öröm, megkönnyebbülés, ha ilyenkor is figyelünk rájuk, és a gyermekekre is. Nem pedig csak karácsonykor jut az eszünkbe a támogatás... Ezt a mostani kezdeményezést pedig külön is hálásan köszönjük az Univer Product Zrt-nek.

Az adományozás zárásaként Mák Kornél alpolgármester bejelentette, hogy hétfőn délelőtt a városvezetés küldöttsége az adományt személyesen juttatja el ahhoz a 9 gyermekes, Szarkásban élő nagycsaládhoz, amelynek a háza a napokban égett le, villámcsapás következtében. Mák Kornél is arra kérte a kecskeméti vállalkozásokat, valamint jó szándékú kecskemétieket, hogy aki teheti, segítse a következő napokban a bajba jutott szarkási családot.

Utoljára frissítve: 2014-08-09 07:25:29

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>