. Ma Zita napja van.
Dámtrófea-szemlét rendezett a KEFAG Zrt. a Vackor Várban
2014-11-13 15:37:14
Dámtrófea-szemlét rendezett a KEFAG Zrt. a Vackor Várban

Dámtrófea-szemlét rendezett a KEFAG Zrt. a Vackor Várban

A tavalyi nagysikerű trófeaszemle után idén is bemutatta a KEFG Zrt. a Nyíri erdei Vackor Várban a szakemberek számára a vadászterületen kilőtt dámtrófeákat.









Ragyogó őszi napsütésben állíthatták föl szerdán délután az Észak-Kiskunsági Erdészet munkatársai azt a 25 nyárfarönköt, ami az installációt képezte a barcogási időben esett dámbikák trófeáihoz. A tavalyi eseményhez hasonlóan idén sem csupán a vadászokat, hanem a szűkebb értelemben vett szakmát, a kollégákat és a kamarát, valamint a vadászszövetséget is meghívták a bemutatóra. Melyhez a Szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola vadászkürtöseinek dallamai és Bimbó Brigitta szavalata méltó keretet adtak. Továbbá a találkozó különleges „adománya” volt az is, hogy két dámbika került terítékre megelőzően.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Sulyok Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a bemutatóval idén is a vadászati kultúrát, a vadász túrizmust szolgáló KEFAG Zrt. kívánta megmutatni az Észak-Kiskunsági Erdészeti térségben nyújtott kiváló lehetőségeit.

 

- Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen különleges helyen, az oktatás „előszobájában” köszönthetem önöket – mondta a vezérigazgató. - Hiszen rendkívül fontos, hogy a fiatalokkal is megteremtsük a kapcsolatot, megmutathassuk nekik a vadászat rejtelmeit, örömét.

 

A mustrán a KEFAG Zrt. Észak-Kiskunsági Erdészete kezelésében lévő, folyamatosan fejlődő két vadászterület – a 6200 hektáros kerekegyházi és a 3000 hektáros Nyíri erdei, az 1200 hektáros vadaskerttel - dámlapátjait mutatták be. Nyolc-nyolc arany és ezüst, valamint 9 bronzérmes trófeát.

 

Madácsi Sándor erdészeti igazgató a vendégeknek elmondta, hogy nevezetes, szakrális hely a Nyíri erdőnek ez a területe, hiszen itt van a Szent Hubertus kápolna és az 1848-as emlékhely is. Az erdő ettől függetlenül is rendkívüli hagyományokkal rendelkezik, melyben a Pusztavacsról több mint száz éve „migráló” dámok kiváló élőhelyet találtak. Az elmúlt három évben folytatott tudatos vadgazdálkodás eredményét mutatták be a szerdai trófeaszemlén.

 

- Olyan trófeák kerültek most terítékre, melyek eddig még nem – mondta az erdészeti igazgató. – Az első 5 kilós trófeánk is köztük van, valamint két olyan dámlapát, amelyek 200 pontszám feletti eredményt értek el. Hozzátette: az éves kilövések, azaz a 785 nagyvadból 54 százalékot adnak a dámterítékek.

 

Szabó Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadászati főosztályvezetője külön megköszönte Sulyok Ferencnek a meghívást. Annál is inkább – mert mint mondta – régóta szerette volna megnézni a Nyíri erdőnek ezt a gyöngyszemét. Hangsúlyozta: gyönyörű, meghitt környezetben sikerült megszerveznie a KEFAG Zrt-nek a trófeamustrát.


Utoljára frissítve: 2014-11-13 15:38:03

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>