. Ma Ervin napja van.
Csecsemője szinte minden csontját összetörte a lelketlen tiszakécskei nő
2013-03-07 18:55:13
Csecsemője szinte minden csontját összetörte a lelketlen tiszakécskei nő

Csecsemője szinte minden csontját összetörte a lelketlen tiszakécskei nő

Kiskorú veszélyeztetése, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt állítják bíróság elé azt a 24 éves tiszakécskei – korábban bugacpusztaházi – nőt, aki négy hetes csecsemője több csontját is összetörte tavaly márciusban. K. Henrietta a kecskeméti börtönben, előzetes letartóztatásban várja a büntetőper kezdetét, amelyben akár 20 évi, illetve életfogytig tartó szabadságvesztére is ítélheti majd a Kecskeméti Törvényszék.

 

* A fotók a nő tavaly történt előzetes letartóztatásakor készültek.

 

K. Henriettát Tiszakécskén azt követően vették őrizetbe a rendőrök egy évvel ezelőtt, hogy csecsemőjét súlyos koponya és végtagsérülések, törések, valamint életveszélyes belső szervi sérülések miatt kellett kórházba szállítani. Rohammentő vitte előbb Kecskemétre, majd a budapesti Heim Pál gyermekkórházba Mátékát.

 

 

A Kecskeméti Hírhatár információi szerint az egy hónapos kisfiú testszerte többszörös lágyrész-zúzódást, bevérzéssel, a koponyacsontok többszörös törését, a bal oldali felkar és alkarcsont törését, a jobb oldali I-III bordák törését, a tüdő zúzódását, és a máj repedését – has űri vérzéssel – szenvedte el. A sérülések életveszélyesek voltak. A kisgyereket hosszú ideig ápolták, mire felépült. Jelenleg már nevelőszülőknél van elhelyezve.

 

Az ügyészség által most elkészített vádirat szerint az anya bántalmazta brutális módon a kisgyermeket.

 

- A csecsemő sérelmére ilyen módon elkövetett sorozatbántalmazás másokban iszonyatot kelt, hiszen a vádlott ezt a cselekményét nagyfokú lelketlenséggel valósította meg – idézte a vádiratot a Kecskeméti Hírhatárt tájékoztató Dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője. 

 

 

Henriettának azonban nem ez volt az első kisfia, aki „rejtélyes” módon keletkezett sérülések miatt kórházba került. A korábban ugyanis Bugacpusztaházán élő nő első kisfia, a 2006. novemberben született, négy hetes Levike került elsőként életveszélybe. A rendőrség által 2006. december 8-án kiadott közlemény akkor így szólt:

 

„A Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel a mentők a kecskeméti kórház gyermekosztályára beszállítottak egy 1 hónapos bugaci fiú csecsemőt. Az orvosi vizsgálatok során a csecsemő koponyájában vérgyülemet észleltek, mely külső behatás eredményeként alakult ki. A kórházi felvétel során az orvos rögzítette, hogy az egyik szülő előző este többször megrázta gyermekét. Az előzetes orvos szakértői vélemény szerint sérülései 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülésnek minősülnek.”

 

Henrietta akkori párja Levente volt, így mindkettőjüket kihallgatták 2006-ban a nyomozók. Ők azonban előbb a rendőröknek, majd később az újságírónak is tagadták, hogy bántották volna a kisfiút.

 

 

- Nem tudom, hogy mi történhetett a picivel. Esküszöm, hogy mi nem bántottuk – sírta el magát az akkor 17 éves Henrietta. - Előző éjjel már nyugtalanul aludt. Rángatta a kis lábát, a kezét ökölbe szorította, és szemmel láthatóan rosszul volt. Akárhogy dajkáltam csucsujgattam, nem nyugodott meg. Délelőtt nem rendelt a bugaci gyermekorvos, ezért délutánig vártunk. Az orvos előbb semmi rendellenességet nem talált nála, majd beutalót adott a kiskunfélegyházi kórházba. Innét került Kecskemétre a pici, ahol a CT vizsgálat után már nagy bajt sejtettek.

 

Levike életét 2006-ban sikeres koponyaműtéttel megmentették Budapesten, az Amerikai úti idegsebészeten. Az első gyermekbántalmazás miatt indult eljárás pedig végül nem hozott eredményt.

 

- Az életveszélyt okozó testi sértés büntette miatti nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bizonyítottság hiányában 2007 májusában megszüntette – tájékoztatott tavaly tavasszal, a második gyermekbántalmazás után Dr. Gyugyi Csilla.

 

 

Az elsőként bántalmazott, most 6 és fél éves kisfiút Bugacpusztaházán neveli az apai nagymama. Henrietta és Levente külön váltak, majd mindketten új kapcsolatot kezdtek. A fiatal nő Tiszakécskére került, ahol tavaly februárban újabb gyermeket szült. Ő volt Máté, akinek a bántalmazása miatt most különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolták meg. A másik kisfiúval, Levikével szemben pedig – állítja az ügyészség – kiskorú veszélyeztetését követte el az anya. A büntetés 10-től 20 év közötti, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet majd.

 

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>