. Ma Barbara, Borbála napja van.
Csecsemője szinte minden csontját összetörte a lelketlen tiszakécskei nő
2013-03-07 18:55:13
Csecsemője szinte minden csontját összetörte a lelketlen tiszakécskei nő

Csecsemője szinte minden csontját összetörte a lelketlen tiszakécskei nő

Kiskorú veszélyeztetése, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt állítják bíróság elé azt a 24 éves tiszakécskei – korábban bugacpusztaházi – nőt, aki négy hetes csecsemője több csontját is összetörte tavaly márciusban. K. Henrietta a kecskeméti börtönben, előzetes letartóztatásban várja a büntetőper kezdetét, amelyben akár 20 évi, illetve életfogytig tartó szabadságvesztére is ítélheti majd a Kecskeméti Törvényszék.

 

* A fotók a nő tavaly történt előzetes letartóztatásakor készültek.

 

K. Henriettát Tiszakécskén azt követően vették őrizetbe a rendőrök egy évvel ezelőtt, hogy csecsemőjét súlyos koponya és végtagsérülések, törések, valamint életveszélyes belső szervi sérülések miatt kellett kórházba szállítani. Rohammentő vitte előbb Kecskemétre, majd a budapesti Heim Pál gyermekkórházba Mátékát.

 

 

A Kecskeméti Hírhatár információi szerint az egy hónapos kisfiú testszerte többszörös lágyrész-zúzódást, bevérzéssel, a koponyacsontok többszörös törését, a bal oldali felkar és alkarcsont törését, a jobb oldali I-III bordák törését, a tüdő zúzódását, és a máj repedését – has űri vérzéssel – szenvedte el. A sérülések életveszélyesek voltak. A kisgyereket hosszú ideig ápolták, mire felépült. Jelenleg már nevelőszülőknél van elhelyezve.

 

Az ügyészség által most elkészített vádirat szerint az anya bántalmazta brutális módon a kisgyermeket.

 

- A csecsemő sérelmére ilyen módon elkövetett sorozatbántalmazás másokban iszonyatot kelt, hiszen a vádlott ezt a cselekményét nagyfokú lelketlenséggel valósította meg – idézte a vádiratot a Kecskeméti Hírhatárt tájékoztató Dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője. 

 

 

Henriettának azonban nem ez volt az első kisfia, aki „rejtélyes” módon keletkezett sérülések miatt kórházba került. A korábban ugyanis Bugacpusztaházán élő nő első kisfia, a 2006. novemberben született, négy hetes Levike került elsőként életveszélybe. A rendőrség által 2006. december 8-án kiadott közlemény akkor így szólt:

 

„A Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel a mentők a kecskeméti kórház gyermekosztályára beszállítottak egy 1 hónapos bugaci fiú csecsemőt. Az orvosi vizsgálatok során a csecsemő koponyájában vérgyülemet észleltek, mely külső behatás eredményeként alakult ki. A kórházi felvétel során az orvos rögzítette, hogy az egyik szülő előző este többször megrázta gyermekét. Az előzetes orvos szakértői vélemény szerint sérülései 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülésnek minősülnek.”

 

Henrietta akkori párja Levente volt, így mindkettőjüket kihallgatták 2006-ban a nyomozók. Ők azonban előbb a rendőröknek, majd később az újságírónak is tagadták, hogy bántották volna a kisfiút.

 

 

- Nem tudom, hogy mi történhetett a picivel. Esküszöm, hogy mi nem bántottuk – sírta el magát az akkor 17 éves Henrietta. - Előző éjjel már nyugtalanul aludt. Rángatta a kis lábát, a kezét ökölbe szorította, és szemmel láthatóan rosszul volt. Akárhogy dajkáltam csucsujgattam, nem nyugodott meg. Délelőtt nem rendelt a bugaci gyermekorvos, ezért délutánig vártunk. Az orvos előbb semmi rendellenességet nem talált nála, majd beutalót adott a kiskunfélegyházi kórházba. Innét került Kecskemétre a pici, ahol a CT vizsgálat után már nagy bajt sejtettek.

 

Levike életét 2006-ban sikeres koponyaműtéttel megmentették Budapesten, az Amerikai úti idegsebészeten. Az első gyermekbántalmazás miatt indult eljárás pedig végül nem hozott eredményt.

 

- Az életveszélyt okozó testi sértés büntette miatti nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bizonyítottság hiányában 2007 májusában megszüntette – tájékoztatott tavaly tavasszal, a második gyermekbántalmazás után Dr. Gyugyi Csilla.

 

 

Az elsőként bántalmazott, most 6 és fél éves kisfiút Bugacpusztaházán neveli az apai nagymama. Henrietta és Levente külön váltak, majd mindketten új kapcsolatot kezdtek. A fiatal nő Tiszakécskére került, ahol tavaly februárban újabb gyermeket szült. Ő volt Máté, akinek a bántalmazása miatt most különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolták meg. A másik kisfiúval, Levikével szemben pedig – állítja az ügyészség – kiskorú veszélyeztetését követte el az anya. A büntetés 10-től 20 év közötti, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet majd.

 

További híreink
Barbie – rekordot dönt a mozikban
Greta Gerwig Barbie-filmje csupán 17 nappal bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegyárbevételt.
2023-08-08 15:39:27, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Sziget Fesztivál: a Szerelem Forradalma és a Világfalu is vár
Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program...
2023-08-05 11:46:14, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Az üzemen kívüli a Mexikói úti villamospálya története
Az 5-ös autóbusz utasainak egy része a Mexikói úton rácsodálkozhat a még mindig meglévő villamosvágányokra.
2023-07-24 17:36:11, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyian jártunk már életünk során barkácsáruházban, ahol a polcok roskadásig tele vannak a különböző barká...
Bővebben >>