. Ma Zita napja van.
BOMBAHÍR: Erdei Zsolt Eb-címért bokszol Kecskeméten
2014-01-15 14:50:51
BOMBAHÍR: Erdei Zsolt Eb-címért bokszol Kecskeméten

BOMBAHÍR: Erdei Zsolt Eb-címért bokszol Kecskeméten

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok még legalább egy mérkőzés erejére visszatér a ringbe. Az már biztos, hogy március 8-án, Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban a Boksz Világszervezet (WBO) Európa-bajnoki címéért küzdhet meg.

 

 

 

* MTI Fotó: Beliczay László

 

 

A 39 éves bokszoló szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden bizonnyal ez lesz az utolsó meccse, ám ha a találkozó jól sikerül a számára, jó állapotban lesz utána is, akkor nem zárja ki a folytatás lehetőségét.

 

 

Erdei hozzátette, hogy mindenképpen szeretett volna 2007 után újra hazai ringben öklözni és elbúcsúzni a magyar rajongóktól, ehhez pedig Rácz Félix promóter segítette hozzá, akivel karácsonykor kötött megállapodást.

 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a legeredményesebb magyar profi bokszoló kivel csap majd össze a nőnapi gálán, amelynek két főmérkőzését, Erdeiét és Bedák Zsoltét élőben közvetíti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

 

 

Kovács István olimpiai bajnok, egykori profi és amatőr világbajnok bokszoló, a WBO európai elnöke azt emelte ki, hogy Erdei meccse lesz az eddigi legfontosabb Európa-bajnoki összecsapás a WBO történetében, ezért eljön majd rá a WBO első embere, a Puerto Rico-i Francisco Varcarcel is.

 

 

A címmeccs másik résztvevőjéről konkrétumot még nem tudott mondani, annyit azonban elárult, hogy egy bizonyos nívó alá nem mehet és nem is akar menni a szövetség, mint ahogy Erdei sem, így biztosan pozitív mérlegű, jó bokszolóval kell majd Madárnak megküzdenie. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy Erdei személye a legfontosabb, így a rivális kiléte nem igazán fontos.

 

Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója elmondta, hogy örömmel tűzik műsorra az eseményt, amely egyben próbája is lesz a sportágnak a közszolgálati televízióban. Hozzátette: amennyiben sikeresnek bizonyul a gála, elképzelhető, hogy a jövőben is láthatnak majd ökölvívást a sportág rajongói közszolgálati csatornán. A kecskeméti gála két főmérkőzését, Bedák Zsoltot, valamint Erdei Zsolt találkozóját az MTVA élőben tűzi műsorára, a többi meccs pedig a Sport Televízió programjában kap helyet.

   

 

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára Erdei Zsoltot olyan sportolónak nevezte, akit tisztelnek és szeretnek a magyar emberek. Mint mondta, az államtitkárság feladatánál fogva is támogatja az eseményt, amelynek megrendezését anyagilag is segíti.

 

Rácz Félix nagy sikerként értékelte, hogy Erdei meccsét szervezheti, egyben jelezte, hogy pénzügyi szempontból sikerült Lou DiBella amerikai promóterénél valamivel jobb ajánlatot tennie Erdeinek.

 

- Kevéssel a karácsonyi ünnepek előtt kezdtük meg az egyeztetéseket, és ma már itt állunk. Egy újabb szakmai kihívást jelent számomra és a csapatom számára, hogy Zsoltnak kell mérkőzést szerveznünk és a gálát köré építeni, de mi szeretjük a kihívásokat. Szerencsére Kecskemét város önkormányzatában, az MTVA-ban, a Sport Televízióban és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárságban olyan partnerekre leltünk, ami garanciát jelent a sikerre. Egyrészt meg szeretném köszönni nekik a bizalmat és azt, hogy mellénk álltak, másrészt pedig, be szeretném bizonyítani a hazai bokszrajongóknak és a magyar sporttársadalomnak, hogy nem csak nagyokat merünk álmodni, de azokat képesek vagyunk valóra is váltani. Hiszem, hogy mi is képesek vagyunk nemzetközi mércével mérve is minőségi eseményeket tető alá hozni és azt, hogy a fiatal magyar sportolók karrierjét legalább olyan jól ki tudjuk szolgálni, mint egy-egy külföldi klub vagy menedzsment – jelentette ki Rácz Félix.

 

 

Erdei Zsolt amatőrként világ- és Európa-bajnok volt, illetve olimpiai bronzérmet szerzett. A profik között egészen tavaly márciusig nem kapott ki, 33 mérkőzést nyert meg sorozatban. 2004 és 2009 között volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, 2009 novemberében pedig a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú címét hódította el. Egyetlen vereségét az orosz Gyenyisz Gracsovtól szenvedte el tavaly márciusban, méghozzá erősen vitatható, megosztott pontozással.

 

A budapesti sajtótájékoztatón jelen volt Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere is, aki emlékeztetett arra, hogy tavaly a városban volt már egy nagysikerű bokszgála. Emellett 2013-ban 30 ország sportolói jártak Kecskeméten különböző sportrendezvényeken. Mindezek a bizonyítékai annak, hogy Kecskemét kezd „nehézsúlyú” lenni a magyarországi sportban, és a sportesemények szervezésében.

 

Mák Kornél hozzátette: a város számára nagy megtiszteltetés, hogy a Boksz Világszervezet (WBO) Európa-bajnoki címéért a városban küzdhet meg Erdei Zsolt. Ez a sportesemény pedig annak a 30 fiatalnak is felejthetetlen élmény lesz majd, akik a KESI boksz-szakosztályában készülnek arra, hogy egyszer „Madár” utódai legyenek.

Kecskeméti Hírhatár / MTI

 

Utoljára frissítve: 2014-01-15 17:15:33

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>