. Ma Ervin napja van.
Bokréta ünnepség a Mercedes-gyár épülő óvodájánál
2015-03-27 21:19:50
Bokréta ünnepség a Mercedes-gyár épülő óvodájánál

Bokréta ünnepség a Mercedes-gyár épülő óvodájánál

„Kecskemét az ország egyik legerősebb gazdasági központja. A Mercedes pedig itt gyártja a világ legjobb autóit. Szövetségünk azért is olyan erős, mert mindketten az élvonalban vagyunk" - jelentette ki Szemereyné Pataki Klaudia péntek délelőtt a Mercedes-gyárban épülő „Csillag" Bölcsőde és Óvoda bokréta ünnepségén.

 

 

 

 

 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. alig fél éve, 2014 novemberében ünnepelte a „Csillag" Bölcsőde és Óvoda alapkőletételét, amelyet a Mercedes-Benz gyár területén építenek fel a magyar dolgozók gyermekei részére. Pénteken újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt: március 27-én a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és partnerei különleges sajtóesemény keretében ünnepelték a létesítmény bokrétaünnepét, amelyet a német hagyományoknak megfelelően az épület legmagasabb pontjának elkészültekor tartanak.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


- Kecskemét az ország egyik legerősebb gazdasági központja. A Mercedes pedig itt gyártja a világ legjobb autóit. Ma már szinte minden területen együtt gondolkodunk. Közösen újítottuk meg a szakképzési és felsőoktatási rendszert, indítottuk el az infrastrukturális fejlesztéseket, a bérlakás-fejlesztési programot, és közösen értük el, hogy Kecskemét egyik közlekedés-fejlesztési projektjét a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítsa. Kecskemét szövetségest talált a Mercedesben a társadalmi felelősségvállalás, és az ifjúság érdekében tett lépések tekintetében is. Játszóterek, kosárlabda akadémia, labdarúgó akadémia és a most épülő új óvoda bizonyítja, hogy céljaink, a jövőbe vetett hitünk, tettrekészségünk is közös - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás tervezett befejezési ideje 2015 ősze. A 250 millió forintos európai uniós támogatás segítségével kivitelezésre kerülő projekt célja egy közel 70 gyermek befogadására alkalmas épületegyüttes építése. A beruházásnak köszönhetően a vállalat további munkahelyeket is teremt a gyermekek felügyeletét ellátó nevelők alkalmazásával. A munkakörülmények javításán túl ezzel a kezdeményezéssel a Mercedes-Benz immár a gyermekkortól a diplomáig ívelő támogatást nyújt a fiatal generációk képzésében.

Manfred Schulz, a gyártervezési osztály vezetője ünnepi beszédében a következőket emelte ki: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, akik a kezdetektől nagy lelkesedéssel támogatták a szakemberek áldozatos munkáját, és fáradságot nem kímélve dolgoznak e nagyszerű cél elérése érdekében, ami nem más, mint hogy a gyermekeknek egy csodálatos, gyermekközpontú létesítményt hozhassanak létre."

Thomas Geier gyárigazgató: „Régóta dolgozunk azon, hogy javítsuk és szebbé tegyük munkatársaink munka- és életkörülményeit. Ennek egyik állomása, hogy itt dolgozó kollégáink gyermekei számára bölcsődét és óvodát építünk. Célunk, hogy a családtagok még közelebb lehessenek egymáshoz, és ezért nagyon hálásak vagyunk a Rekon Kft. eddigi munkájáért is. Különleges alkalom azonban ez a nap számunkra azért is, mert gyárunk most ünnepli harmadik születésnapját. A Bokrétaünnep igazán rendkívülivé teszi ezt az évfordulót, amelynek tiszteletére ezen a hétvégén további eseményekkel készülünk Kecskemét város főterén."

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár ugyanis szinte napra pontosan három éve, 2012. március 29-én kezdte meg a Mercedes-Benz B-osztályok gyártását, amelyek jelenleg a rastatti és a kecskeméti gyár rugalmas gyártási hálózatában készülnek. A kecskeméti gyár második terméke a CLA, amely 2013 januárja óta gördül le a szalagról, harmadik modellje pedig a CLA Shooting Brake, amelyet 2015 januárjától gyártanak Kecskeméten. Ez utóbbi két modell kizárólag Magyarországon, Kecskeméten készül, és innen jut el a világ minden tájára az ügyfelekhez.

A rastatti gyár 2012 októbere óta, a kecskeméti pedig 2014 májusától termel három műszakban. A közös architektúrának köszönhetően valamennyi telephelyen tetszőleges sorrendben és darabszámban állítható elő az összes típus, így a mennyiséget mindenkor az aktuális piaci keresletnek megfelelően lehet elosztani a hálózaton belül.

Az elmúlt évben kereken 150.000 B- és CLA-osztály készült Kecskeméten, a termelés 2012. évi megkezdése óta így már több mint 300.000 darab gördült le a szalagokról.

Utoljára frissítve: 2015-03-27 21:20:33

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>