. Ma Ervin napja van.
Bajai Rambo: 6 évig lesz börtönben András bácsi, az idős vietnámi kommandós
2013-02-06 04:43:15
Bajai Rambo: 6 évig lesz börtönben András bácsi, az idős vietnámi kommandós

Bajai Rambo: 6 évig lesz börtönben András bácsi, az idős vietnámi kommandós

Nem jogerősen 6 év börtönbüntetést kapott a 69 éves bajai M. András kedden (február 5-én) a Kecskeméti Törvényszéken azért, mert 2012. április 4-én hasba szúrta menyét a Márki autósiskola belvárosi irodájában. Csontozó késsel támadt a nőre, de az asszonynak szerencséje volt: súlyos sérüléssel megúszta a támadást.

 

 

 

 

 

 

 

Még 1969-ben disszidált Magyarországról a bajai M. András és az USA-ban telepedett le. Ott derült ki, hogy hamarabb megkapja az állampolgárságot, ha kommandósként lehúz két évet Vietnámban. András ráállt, leszolgálta, majd 2002-ig élt az USA-ban. Akkor azonban a szíve már hazahúzta: visszaköltözött Bajára, és a közeli Garán vásárolt házat. Jó ideig ott élt az irigyelt amerikai nyugdíjból, amíg látványosan szegényedni nem kezdett. Tavaly áprilisban pedig késsel akarta meggyilkolni a menyét.

 

- Az idős ember és a fia családja között több éven keresztül kiegyensúlyozott volt a viszony – indokolta az ítéletet a Kecskeméti Törvényszéken dr. Fodor Endre bíró. - Majd 2005-ben a garai ingatlan eladása és egy kölcsön törlesztése kapcsán azomban elszámolási vita keletkezett köztük. Évekig nem is találkoztak. A vádlott úgy érezte, hogy őt a fia, és annak felesége anyagilag tönkre tette, kisemmizte. A történtekért elsősorban a menyét, a büntetőügy sértettjét hibáztatta.

 

András bácsinak ki kellett költöznie a házából és albérletbe került.   A vietnámi nélkülözésekhez szokott férfi kilátástalan helyzetbe jutott Magyarországon. Pénze nem volt, bérelt lakását is el kellett hagynia, a nyugdíja jelentős részét pedig a kölcsön, illetve annak törlesztése miatt letiltották. Gyakorlatilag hajléktalan lett. Hiába is kért segítséget a fiától, nem kapott. Ekkor döntött úgy, hogy végez a menyével.

 

Az asszony Facebook oldalán a profilkép mellé a következő kommentet írta. Mindennek vége, buuuuum! Majd magához vett az öreg egy csontozó kést, irt még egy papírt, több példányban, egyfajta röplapként a következő szöveggel: „Így jártam, mert bíztam a fiamban…”. A tervezett merénylet előtt még egyszer újra felhívta a fiát, de ezúttal is elutasították. Mire indulatosan a következőket mondta András bácsi a telefonba: „Teremtek én magamnak lakást, de neked abból nem lesz köszönet”. Ezután enyhe fokú alkoholos állapotban elindult a menye munkahelye, a bajai autósiskola felé.

 

A vietnámi katona „most meghalsz!” felkiáltással szúrta hasba az asszonyt, majd rögtön ezután a nő nyaka felé is bökött a késsel. Menye a nyitott ajtón keresztül az utcára zuhant, ahol segítségért kiáltozott. Apósa már nem törődött vele: eltette a kését és a röplapokból néhányat az utcára szórva elment. Egy közeli bolt biztonsági őre fogta el az idős embert, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

 

Az öreget kedden Fodor bíró emberölés kísérlete miatt 6 évi szabadságvesztésre ítélte. A bírói döntésbe az ügyész belenyugodott, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbeztek.

 

KORÁBBI CIKKÜNK:

Vietnámi Rambot gyanúsítanak a bajai emberölés kísérletével

 

Utoljára frissítve: 2013-02-06 04:45:21

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>