. Ma Zita napja van.
Az újszíves Hannácska hazatérhetett Kecskemétre
2014-11-22 06:52:16
Az újszíves Hannácska hazatérhetett Kecskemétre

Az újszíves Hannácska hazatérhetett Kecskemétre

Tízhónapos kecskeméti kislány kapott új szívet Budapesten. Ahhoz, hogy a bravúros műtét után hazatérhessen, tizennégy kecskeméti vállalkozó és a Kik-For Kft. önzetlen segítségére volt szükség.









Tizennégy kecskeméti vállalkozó és a Kik-For Kft. segítségével sikerült megteremteni egy szívbeteg kislány gyógyulásához szükséges feltételeket az Ugrai család otthonában. Ugrai Hanna még januárban született, ám csak májusban derült ki, hogy nem megfelelően működik a szíve. Szeptember 1-én szívátültetésen esett át Budapesten, otthonába pedig csak úgy vihették haza október közepén, hogy teljesen steril körülmények fogadják majd.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A széchenyivárosi lakás ajtóüvegén keresztül készíthettünk csak felvételeket a tízhónapos Hannáról. A kislányt ugyanis óvni kell mindenféle fertőzésveszélytől, így még bátyja, a négyéves Gábor is csak távolról nézheti a kishúgát. Néhány percre ugyan már ki is jöhetne Hanna a steril szobából, az édesanyja azonban érthetően nagyon félti. Ő is csak szájmaszkban és gumikesztyűben fogja meg a kislányt, és óvatosan szoktatja a külvilághoz.

 

Annak, hogy Hanna hazakerülhessen, feltétele volt egy steril szoba létrehozása a lakásban. Ezt a Kik-For kft. koordinálásával végezte el 14 kecskeméti vállalkozó. Nemcsak a kislány közvetlen környezetét, hanem az egész lakást fel kellett újítani: lemosható, baktériumölő, különleges festékkel kellett kifesteni a helyiségeket. A festésen, burkoláson kívül nyílászárókat is cseréltek, és átalakították a vizesblokkot is.

 

A munkálatok elvégzése után Minda László, a Kik-for Kft. ügyvezetője virággal köszöntötte pénteken Anikót, az édesanyát. Vele tartott Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke is - akinek a figyelmét Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony hívta fel Ugraiékra – és pénzadományt, valamint egy lemosható babát vitt a családhoz. Az összegből egy külön hűtőszekrényt tudnak majd vásárolni a csöppségnek. A Hannácskának szánt élelmet ugyanis minden más élelmiszertől teljesen külön kell tárolni.

 

Hanna édesapja egy folyami hajón konyhafőnök, folyamatosan dolgozik, így csak december végén láthatja majd a kislányt. Addig édesanyja és húga segít Anikónak, hogy Hannácska gyógyulására koncentrálhasson.

(KTV / Hírhatár)


Utoljára frissítve: 2014-11-22 07:44:32

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>