. Ma Ervin napja van.
Az MSZP nem indít önálló polgármester-jelöltet Kecskeméten
2014-08-22 11:55:03
Az MSZP nem indít önálló polgármester-jelöltet Kecskeméten

Az MSZP nem indít önálló polgármester-jelöltet Kecskeméten

Önálló polgármester jelöltet nem indít az MSZP Kecskeméten, viszont támogatja a magát független jelöltnek mondó, ugyanakkor a korábban már az Együtt 2014 által is támogatott Hugyecz Zoltánt – jelentette be ma délelőtt a kecskeméti Kossuth szobornál Király József, az MSZP kecskeméti városi szervezetének elnöke. Aki bemutatta az MSZP önkormányzati jelöltjeit (a fotón nem mindegyik jelölt látható, mert – akár csak tegnap az LMP-nél –néhányan nem vettek ma részt a sajtótájékoztatón).

 

Rendhagyó módon kezdődött az MSZP szabadtéri sajtótájékoztatója. Király József ugyanis elnézést kért a választópolgároktól.

 

- Azoktól, akik a nyolcévi szocialista kormányzás alatt elszenvedtek olyan dolgokat, ami miatt elfordultak tőlünk. És annak ellenére, hogy 2006-ban még bíztak abban, hogy megfelelően képviseli a baloldal az érdekeiket, 2006 őszére bebizonyosodott, hogy ez nem sikerült. Megkövetem őket, és elnézést kérek tőlük… - mondta Király József.  

 

Kiemelte, hogy az első lépést már megtette a szervezet, ugyanis azok, akik a baloldalt ebbe a helyzetbe hozták, már nem az MSZP tagjai, illetve a legutóbbi kongresszuson már nem kaptak vezető pozíciót a tagságtól.

 

A többi demokratikus párttal való szövetségkötésről elhangzott, hogy bár minden tőlük telhetőt megtettek a szocialisták vezetői, ám a közös indulás lehetősége „elszállt”, mert az egyik párt - a Demokratikus Koalíció - újbóli feltételekkel állt elő. Az MSZP összevont taggyűlése egyöntetűen megszavazta azt, hogy támogatják a független polgármester-jelölt, Hugyecz Zoltán indulását. Továbbá arról is szavaztak, hogy a szervezet mind a tizenöt választókerületben önállóan méretteti meg magát az október 12-ei önkormányzati választásokon.

 

Király József hozzátette, hogy a „Közösen Kecskemétért” mozgalmat már másfél hónapja beindították, s a választ adó kecskemétiek véleménye alapján kristályosodott ki az a hat pont, amelyet ajánlanak a Hírös Város lakóinak.

 

A pontok a következőek:

 

- "Eltöröljük az óvodai és bölcsődei díjakat, azaz ingyenessé tesszük minden kecskeméti család számára.

- Az utak és járdák felújítását azonnal elkezdjük az ott élők bevonásával. Mindezt nem csak választási fogásként, hanem az elkövetkezendő 5 évben folyamatosan végezzük.

- Közterületeink, játszótereink azonnali rendbetétele, azok folyamatos kezelése, karbantartása. (Nem csak a választások idején!)

- Kerékpáros közlekedés szabályos és biztonságos feltételeinek kialakítása. Őrzött biciklitárolókkal kiépítésével együtt.

- Közbiztonság növelése, a városrészi rendőrőrsök újranyitásával és a polgárőrség megerősítésével.

- Tiszta, átlátható közélet és városi gazdálkodást ígérünk. Így nem lesznek KSE Kft-s, 400 milliós fiktív számlázások a városháza közreműködésével, valamint több tízmilliós „szakértői, tanácsadói” megbízások."

 

Eztán a jelöltek bemutatása következett. Kiemelték, hogy az "önkormányzati jelöltjeik között nincs kétes, besúgó múlttal rendelkező egyén, s nincs bűnpártolással megvádolt ember sem".



Az MSZP jelöltjei:

 

1. vk. Petőfiváros – Riczu Péter
2. vk. Hetényegyháza – Bálint Imre
3. vk. Máriaváros / Belváros – Dr. Brúszel László
4. vk. Széchenyiváros / Arany J. Isk. – Dobos József
5. vk. Széchenyiváros / Szentgyörgyi A. Isk. – Kalló Julianna
6. vk. Széchenyiváros / Máriahegy – Dr. Dobos Adrienn
7. vk. Vacsihegy – Nagy Kálmán
8. vk. Belváros – Király József
9. vk. Műkertváros / Erzsébetváros – Orbán Gyula
10. vk. Hunyadiváros – Király Szabolcs

11. vk. Műkertváros / Rendőrfalu / Kósafalu – Halász Gábor
12. vk. Kisfái, Szeleifalu – Dr. Labuda Zsolt
13. vk. Árpádváros – Laskovics Diána
14. vk. Alsó – és Felsőcsalános / Szarkás / Kadafalva / Úrihegy – Szénási Tibor

15. vk. Méntelek, Katonatelep, Borbás – Juhász Roland

 

A sajtótájékoztató végén Király egyfajta "alternatív" kenyérünnepként keresztet rajzolt a késsel egy kenyérre és felszeletelte. Hozzátette, hogy az ő kenyerükre zsír és pirospaprika is jutott...



Utoljára frissítve: 2014-08-22 12:01:31

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>