. Ma Károly, napja van.
Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nyíri erdőben - 2013
2013-10-06 19:32:39
Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nyíri erdőben - 2013

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nyíri erdőben - 2013

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nyíri erdőben vasárnap, október 6-án délután. A megemlékezést ezúttal is a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány kuratóriuma és KEFAG Zrt. rendezte. Az esemény a lezárása volt egyben az Országos Erdészeti Egyesület által 17 éve útjára indított Erdők Hete rendezvénysorozatnak is.


Amelyben (mint megírtuk ITT >>>, és ITT >>>) a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. munkatársai a hagyományos erdei programok mellett megszervezték a „Muzsikál az Erdő a Hírös Városban” elnevezésű, zenei élményeket nyújtó sorozatot is. Ennek utolsó „taktusaként” az aradi vértanúkra emlékező ünnepség előtt a Gregus Tárogató Kvartett játszott a Nyíri erdei tisztáson.

 

A megemlékezést Nyitrai András, a megyei közgyűlés alelnöke, egyben a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg, majd Bimbó Brigitta mondott verset. Őt Pápai Gábor nyugalmazott erdőmérnök követte, aki az aradi vértanúkra emlékezett. Borsányi Irén gitár-ének előadását követően a Kálmán Lajos Integráció Hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort, amit Szabó Kocsis Zsuzsanna éneke zárt le.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 


Utoljára frissítve: 2013-10-06 19:33:58

További híreink
Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeat-énekes – legalábbis ezt feltételezik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által közölt ren...
2023-01-26 09:41:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Rákay Philip Károly a többmilliárdos Aranybulla bukása után a mohácsi csatáról tervez hősi eposzt
Az új médiamogul szerepében tetszelgő Rákay Philip megosztotta újabb filmtervének ötletét: ezúttal a mohácsi csatáról készít filmet.
2023-01-17 12:16:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hogyan segítheted elő a kutyád testsúly gyarapodását?
Bár a legtöbb kutyánál inkább a túlsúly szokott problémát okozni, de előfordul ennek az ellenkezője is, vagyis amikor a kórosan sovány ebet kell egy kicsit felhizlalni. H...
2023-01-13 13:43:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Fővárosi Ítélőtábla kedden jogerősen kimondta: a Válasz Online megalapozottan írta, hogy a DK elnökségi tagj...
Bővebben >>